reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziękuje Wam bardzo w imieniu Dawidka. Esti ponieważ Dawidek miał wysokie CRP to dlatego go naświetlali. Zrobili to profilaktycznie bo on nie miał wysokiej bilorubiny, tylko taką jaką ma każde dziecko ale, ze był osłabiony i nie chcieli ryzykować, zeby sie rowineła jakaś zółtaczka to go dali na 1,5 dnia pod lampy.

reklama
Dawidek boski
Esti
ciesze sie ze juz wiesz co robic zeby maly nie cierpial z powodu brzuszka
dziewczyny jestem taka zaziebiona i leci mi z nosa ze mam juz dosyc oczywiscie 38 st goraczki zebym tylko nie zarazila Karola tylko on jest zdrowy w domu dzieciaki na antybiotyku od wtorku a ja moge tylko paracetamol i rutinoscorbin co wogule nie pomaga

Witajcie!!!:-)
Albiniec Dawidek sliczniuski:-D E-stera sliczna ta Twoja dzidzia!!!:-)

Asiu Sdobrze policzylas takie my mamuski ze nasze malenstwa zakotwiczyly sie na amen:-) nie macie pojecia jaka jestem ciekawa ktora z nas bedzie next rozdwojona;-):-D nie wiem czemu ale czuje w kosciach ze bedzie to Pumi :confused::-):-)

a czy rozdwojone mamusie moga mi odpowiedziec na pytanko....bo mecza mnie skurcze ktorys dzien ale lekkie takie w odc.ledzwiowym czasem krzyzowym i jakby miesiaczkowe nie wiem czy to znak ze juz cos niedlugo sie w koncu rozwinie czy to tylko przepowiadajace czyli ze nie mam sie co nimi sugerowac?!:confused::baffled:zaczal mi sie 41 tydz i tak srednio sie czuje bo tak mnie mecza :shocked2:
jutro mam troche duzo zajecia wiec pewnie szybko na forum sie nie pojawie wiec jak cos to nie panikujcie ze jestem next hehe:-D

sciskam wszytskie mamuski:-):-):-)

Hahha- ja tez jestem przekonanan ze bedzie Pumi:-D
Ja co prawda mam termin we wtorek i wtedy tez bedzie ciecie- mam nadzieje bo po ostatnich jazdach ze sluzba zdrowia juz niczego nie mozna byc pewnym
Agnie dzis napisala ze jeszcze jest w szpitalu bo mala ma zapalenie drog moczowych. Biedna. Ale bedzie dobrze...;-)

Basia- ty mnie nie strasz ze ja bede kolejna bo az mnie ciary przeszly po plecach. Jakos tak sie zawiesilam w czaso-przestrzeni i lek mnie ogarnia na sama mysl ze moj stan moglby ulec zmianie hihihi. Kibicuje tobie jako nastepnej do rozpakowania- ty juz po terminie, ja jeszcze psychicznie wytrzymuje, wiec nie jest zle!

OOOO Asia sie pojawila
xx_sorki.gif
!!!
Biedna Agnie- dlugo juz w tym szpitalu siedzi- ale na pewno z mala bedzie dobrze!

Basia- tak szczerze ci powiem- ciaza ciazy nie rowna i kazda ma inne symptomy zblizajacego sie porodu ale te bole co opisujesz i nawet co jakis czas bolesne skurczybyki mam i nadal nic . Moze u ciebie to oznacza ze to tuz tuz?

Kurcze co sie dzieje z tymi naszymi maluszkami?? Wiecie, ze jak byłam w szpitalu to duzo dzieciaczków musiało nieco dłużej zostac.
Rozmawiałam z pediatrą i mi powiedział, ze tak ma ok 40% noworodków, to zapalenie wewnątrzmaciczne.
Pumi kochana ty też masz cukrzyce po prododzie mam nadzieje, ze ci zrobią badania na CRP. Lepiej to doleczyc odrazu zanim sie rozwinie jakaś choroba.

Albi, chodzi Ci o hipotrofię wewnątrzmaciczną?Bo moje dwie koleżanki, które są w ciązy z terminem na tydzień temu i psiapsióła z terminem na luty też to mają, a to jej druga ciąża i z pierwszą też to miała.Jakaś plaga czy co............:baffled:
Albi czy HGB 11 u dziecka to bardzo źle?3 tygodnie temu było 17, ale żelazo jest super.........

reklama
Nie Esti bo hipotrofia wystpeuje wowczas kiedy masa urodzeniowa jest niższa niz wiek ciaży. Tak jak miała moja szwagierka urodziła synka pierwszego dnia 39 tyg. a Piotruś wazył 1998g tyle co Dawid jak miał 31 tyg. jakby został dłużej i urodził sie dwa tyg poźniej nie przybrałby na wadze i mogłoby sie to źle skonczyć.
Dawid miał 3800g przy urodzeniu, wiec nie można mowic tu hipotrofii. Zakarzenie wewnątrz maciczne jest rózne. Moze byc spowodowane przez streptococussa, grzyby i inne rzeczy a jak sie ma cukrzyce ciażową jak miałam ja to wystąpienie wysokiego CRP sie zwieksza.
Co do 2 czesci pytania to niestety kochana nie wiem. :-(

Do góry