reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
lepiej probowac i obserwowac dziecko niz eliminowac z gory wszystkie produkty bo moze zaszkodzic czy uczulic, ja wpiedzielam mase burakow i jest git.:happy2:
nie dawajcie sie zwariowac:wściekła/y: tego nie mozna czy tamtego bo zaplacicie kRMIENIE piersia osteoporoza, wypadaniem wlosow, zebow i anemia:angry:

Popieram, bo jestem tego samego zdania:tak:

Nigdy nie opatulalam malego. W inkubatorze maial totalny luz, a jak wrocilismy do domu to zawijanie mu sie juz nie podobalo:tak: Teraz lobuz spi z rekami do gory i wnocy zawsze ma lodowate. Pediatra mowi ze moga byc nawet niebieskie z zimna :szok: i nie mam sie tym przejmowac:dry:

Dzidzia sprobuj sie skontaktowac z poradnia laktacyjna.

Od dzis postanowilam dawac malemu w nocy butelke. Mam mase mleka w zamrazalniku wiec wykorzystam. Chcialabym w koncu pospac. Nie ma nic gorszego niz wybijac sie ze snu co 2, 3 godziny i jeszcze sluchac ze to jest normalne. Myslalam ze sie mozna przyzwyczaic. I guzik nie mozna!!

reklama
Czesc dziewczyny!Jak sie miewacie?

USG bioderek to kolejne badania i terminy...wrrr...Ja mam na 5.03. termin w poradni okulistycznej na badania a w poradni audiologiocznej na 20.03.Szkoda gadac...My dzisiaj po szczepieniach.Malutka dopiero zasnela.Dzielna kobieta wazy juz ponad 4kg!To prawie kilogram od masy urodzeniowej!No pieknie ;-) Nastepne szczepienia z mascia emle.Szkoda,ze do tych pierwszych nie wolno-musza byc "na zywca" jak to nasza pani doktor mawia :dry:

A jesli chodzi o diete to ja wlasciwie jem juz prawie wszystko.Jakos nie miewam ochoty na prawdziwie niezdrowe jedzonko-zadne hamburgery mi nie w glowie!(pisze bo wczoraj byl nasz kolega,ktory 13.01.zostal tata i jego zona nie mogla przebolec frytek i tych innych i juz karmi tylko sztucznie :szok:)

pozdrawiam!Niunia juz sie znow obudzila...

Dzidzia mnie na laktacje pomaga bardzo częste picie ciepłej wody i dobrze jest jak karmisz lub odciagasz pokarm, to chwile przed zrobić ciepły okład na piersi. Karm małego jak najczęsciej mozesz nawet co godzine a jak nie chcesz go budzic to odciagaj do butelki, to powinno bardzo szybko pomóc. Ja z obydwu cyców co 2 h ponad 125 ml sciagam. Mogłabym wiecej ale nie chce na siłe zwiekszac laktacji.

A moj Dawidek 1 wizyte u pediatry ma 14 lutego ;-) a USG bioderek 18 lutego. Badanie słuchu ma 1 maja bo to w Centrum Zdrowia Dziecka. Ja całe szczęście prawie wszystko mam prywatnie i nic za to nie płace bo to pracodawca opłaca. Bo jak sie dowiedziałam jakie są kolejki do pediatry w MSWiA to sie załamać idzie. Za szczepionki i tak bym płaciła bo chce skojazone a nie pojedyńcze (oczywiście jak Pediatra wyrazi na to OK) ale nawet w szpitalu nam dr Pediatra doradzała skojazone. Troche kręciła głowe przy Rotowirusie, bo to trzeba nie poźniej niż do 18 tyg bo inaczej skutki uboczne takiej szczepionki są okropne - nawet konczą sie operacją.

Hejo!
My z małym dzisiaj do pediatry, bo od wczoraj w nocy jest marudny bardzo.nie chce jeść i ciągle go brzuszek boli i chyba mu się ulewa ale w środku bo slyszę jak mu wszystko podchodzi i bulgocze:-(
Ja też będe szczepić skojarzonymi-pediatra na zalecił-ale po szczepionkach skojarzonych dzieci na autyzm czasem chorują...................koleżanka moja gdzieś arytkuł na ten temat czytała w ostatniej Oliwii.........ciekawe ile w tym prawdy:confused:
Ja będę jeszcze szczepić przeciwko pneumokokm bo nam neoantolog w szpitalu doradzał i pediatra też.Oliś jet wcześniakiem i chorował na zapalenie płuc a takie dzieci są już bardziej narażone i warto zaszczepić
My też w foteliku ze szpitala przywieźliśmy, chociaż ważył tylko 2300, a teraz waży 3200 i też w foteliku jeździ.
Ja bym się bała w gondoli wieźć bo nie ma pasów i w razie jakiegoś mocniejszego hamowania dziecko może wypaść
A my w przyszłym tygodniu mamy neonatologa, alergologa a 20 lutego retionopatę.........pielgrzymki do lekarzy sie zaczynaja..........

a my ciagle w dwupaku:tak::tak::tak::tak:przerazajace jest to pozniejsze bieganie po tych poradniach i specjalistach:szok::szok::szok::szok::szok:3mam za was kciuki zeby terminy byly jak najszybsze no i specjalisci dobrzy a przede wszytskim wyniki tych badan i wizyt oraz diagnozy w razie "w".....:blink: sciskamy!:-)

Ja wlasnie wrocilam od poloznej. Dzis znowu chciala mi zrobic masaz ale nie pozwolilam,bo nie chcialabym dzis rodzic. Mam lekko podwyzszone cisnienie,ale to chyba z tych nerwow i żalu jaki dzis we mnie. Zapalilam w domu swieczke ,bo wlasnie teraz chowaja moja kochana tesciowa. Jaki to byl dobry czlowiek,za szybko to wszystko sie potoczylo. Jeszcze tydzien temu z nia rozmawialam i mowila ze nie moze sie doczekac az zobaczy Maksika chociaz w kamerce na skypie. Nie dala rady...:-( Odezwe sie pozniej jak troche mi przejdzie.
pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!!!!

Kama- wspołczuje Ci bardzo. Zadne slowa teraz na pewno nie dodadza Ci otuchy ale szadze, że tesciowa czuwa nad Wami. Trzymaj sie kochana
Dziewczyny tyle piszecie o szczepionkach, wizytach u lekarzy- ja nic nie wiem...napiszczie mi prosze kiedy i gdzie powinnam wykonac badania i te wszystkie szczepienia
Czy Wasze maluchy w pierwszym tygodniu tez tak duzo spaly a malo jadly?Borysek jak najadl sie o 9 tak do teraz tylko kilka razy cmoknal cyca, nawet butli nie chcial- spi caly czas:-(
Polozylam go na sloneczku kolo okna bo ma nadal zoltaczke i musze go troszke ponaswietlac;-)

reklama
Kamalodz wspolczuje.... jestesmy z Toba.... smutno:-(
Albiniec ale Ci zazdroszcze:) ja tez tak chce... uciagnelm z wczoraj i dzis razem wziete- 2 odicagnia- 120 ml- troche wiecej- tyle, ze wczoraj raz odciagalam.... grrrr
przystawiam Go do piersi, mam kapturki ale On nie chce.. prezy sie i zlosci sie, dobrze, ze chcociaz z butli pije moj pokram!!
tylko niechce zeby mi zanikl- chcoiaz do 3 miesiaca...... ale chyba to nierealne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry