reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Kurcze paputek nie bylo mnie od wczoraj popoludnia a juz tyle nadrukowałayscie.
Doczytalam tylko ze znowu poszedl temat o antykoncepcji.
Ja chcialalbym tabletki ale przed ciaza nie mogalam stosowac zadnych bo mam alergie na jakis skladnik ktory jest obecny w kazdej tabletce...:-(
Teraz nie wiem jak to bedzie bo wkłądki nie chce a gumka..hmmm...grrrr
Do gina najpierw musze pojsc, dopiero wtedy bede mogal filozofowac.
A my z Borysiem jestesmy po krotkim spacerku. Nie pada ale niebo jest zachmurzone...
Teraz slodziak sie usmiecha a ja zaraz zrobie obiadzio...ziemniaczki smazone z kiełbaska i jogurt naturalny- mniam

reklama
Esti- nie stosowalam plastrow. Chciaalam je naklejac ale bylo juz za pozno- zaszlam w ciaze. Naszym jedynym zabezpieczeniem byl przerywany( po ktorym zaszlam w ciaze- wiec nie polecam tego zabezpieczenia)
Wlasnie stanelam na wadze. Waze 49,5 czyli tylko pol kilo wiecej niz mialam przed ciaza:-):-)ale flak na brzuszku nadal widnieje i cos czuje ze dlugo nie zniknie

Pumi no cos Ty:rofl2:akurat czytalam na stronie Instytutu Pampers'a ogolnie o karmieniu piersia i tak wyczytalam i mi sie przypomnialas!!!ciesze sie ze moglam pomoc totalnie przez przypadek:-)
wogole to polecam sie zalogowac na tej stronce przysylaja Wam na poczte wiadomosci i mozna poczytac duzo ciekawych i jak widac przydatnych informacji dostosowanych do wieku maluszka bo sie podaje wiek dziecka:tak:niemowle.onet.pl
ja zjadlam byszny barszczyk zrobiony przez mojego tate z ziemniaczkami pycha:laugh2:

ja test zrobilam dzien po spoznialskim ,ale juz wiedzialam, nic mnie nie bolalo(jajniki 9dni wczesniej i sikalam jak mysz) zawsze mialam @ regularnie co 28dni od 15lat:tak:obudzila sie wiec 13 w niedziele w dzien kiedy miala dostac @ i powiedzial..
-ja pi(cenzura) jestesmy w ciazy)
-k...wa jaja sobie robisz
jak widac tym razem jaj sobie nie robilam, najbardziej udana wtopa w moim 30letnim zyciu!:tak:
ciekawe kiedy teraz pezyleci wredna @:baffled:?

Czy to normalne, że dziecko karmione piersią robi kupkę co kilka dni?

Żeby było weselej, taka sytuacja też jest normalna. Oczywiście taka sytuacja nie powinna się zdarzyć w pierwszych trzech tygodniach życia dziecka. Są nawet takie maluchy, które kupę robią co 10 czy nawet 14 dni. O ile nie jest ona w postaci twardej, zbitej masy to wszystko jest w porządku.

masakra to z artykulu..chyba bym padla jakby mi dziecko tyle czasu kupy nie zrobilo!!!on nie robi dwa dni a ja juz panikuje i mysle o czopQ.......:baffled:

Anja dobre ale slodka ta wtopa wyszla::-pja mojemu Ł. odmowilam love i mowie...zamiast tego idz po test hihi pozniej wyszlam z lazienki i mu gratulowalam ojcostwa =>siedzial na szczescie:-Da jak ja zobaczylam 2 kreseczki to sie szczerze usmiechnelam (nie sadzilam ze sie uciesze bo wczesniej sie stresowalam jak glupia)jednak czlowiek nie zna swoich reakcji do konca....bo pomyslalabym ze sie porycze:sorry2:

no tak Basia ale my mamy po 30tce, wpadka tego nie nalezy nazwac, mi po prostu bylo wszystko jedno:tak:, odlozylam po 10latach piguly a ze moje kolezanki zachodzily w ciaze po 6-9msc, to tak powiedzialm Lukiemu, ze tak latwo nam nie pojdzie...jasne trafil za pierwszym razem:rofl2:okazalo sie,ze jestem plodna jak mloda kotka(miau):-D
ale mam sliczne male kociatko i jestem super happy!

Anja kociaku hihi a co myslisz o globulkach dopochwowych???????musze doczytac a w pon ide do gin zobaczymy co powie....bo ja juz padam na łeb z ta antykoncepcja:wściekła/y:

reklama
Basia globulki sa bardzo niewygodne, kieeedys w czasach prehistorycznych ich uzywalam 2-3razy, musisz je wkladac 20min przed stosunkiem, strasznie sie "pienia"no i w polaczeniu z prezerwatywa moga byc oki ale bardzo niepraktyczne, niestety natury nie da sie tak latwo oszukac:rofl2:
wkladek bym tobie nie polecala, jestes za mloda;-)nie wiem co twoj gin na to ,ale spirale zazwyczaj sie zaklada jezeli w ciagu nast 5lat nie chcesz miec dziecka i czasami skutki uboczne takie jak zapalenie szyjki macicy sa trudne do wyleczenie i powoduja bezplodnosc

wkladki zaleca sie po 35r.zycia albo kobieta ktore juz nie chca miec dzieci ,gdzyby jakies powiklania wystapily by nie mialy potem pretensji.

moj gino(jeden z wiekszych specjalistow w gdansku) jest sceptycznie nastawiony do zaszczykow, nigdy sama ich nie probowalam, wiec nie wiem:sorry2:

ja obstaje przy pigulkach by nie zapomniec klade w widocznym miejscu i biore o tej samej porze(tel komorkowy pika):-p
powodzenia w wyborze!

Do góry