reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Jak byłam w szpitalu na wywoływaniu porodu, to była też żona kolego Marka. Ona miała cisnienie 180/200 lekarz jej prowadzący powiedział do meza albo żona albo dziecko dlatego olali go i przyjechali odrazu do MSWiA i tam podjeto decyzje o cc a ona była w 28 tc. Jak sie Małgosia urodziła to ważyła 1300, wiec nie było z nią tak źle i dzielnie sobie radziła z oddychaniem i ze wszystkim. Jadła ładnie i myśle, ze juz pewnie jest z rodzicami. Mówiłam M, zeby sie dowiedział jak tam u nich.

reklama
Mi tez dochodzilo do takiego cisnienia ale bardzo dobrze sie czulam tylko ze bylam straaaaaaasznie popuchnieta ale na wszelkie modele starali sie mi je zbic i jak zbili to chcieli zebym urodzila w niskim cisnieniu zeby wlasnie nie bylo zadnego zagrozenia.

Salik 3 tygodnie przed terminem.Oli mia się urodzić 6 stycznia a pchał się na świat już 19 grudnia:tak:.Wcześniak ze względu na niska wagę urodzeniową 2225g w 37 tygodniu to trochę mało.....ale ja miałam hipotrofię wewnątrzmaciczną.wiec Oli i tak by nie urósł do tego 40 tygodnia wiec dobrze się stało.Lekarze mi powiedzieli żebym lepiej nie myślała o tym co by było gdybym dotrwała do 6 stycznia wiec nie myślę o tym
Albi Dawiś cudny i bardzo cute

Moja mala do popolunia byla grzeczna zreszta jak zawsze kiedy jestesmy same az do momentu kiedy babka z pracy wrocila to od tamtej pory nic innego nie robila tylko sie darla bo ja denerwowala. Kupila jej dwie lalki ktore dzwieki wydaja, dobrze wie ze Natalia sie boi takich rzeczy to jej jeszcze je odstawiala a gdy tylko je widziala to sie potwornie darla, chcialam ja nakarmic bo juz wiecej niz 4 godziny nie jadla i jak podalam jej mleko to ona znow lalke jej pokazala i wryk, myslalam ze mnie szlak trafi i juz nie chciala jesc wogole bo sie rozdarla:wściekła/y:, ja tak a ona tak i wogole nie reaguje jak zwracam jej uwage bo ona najmondrzejsza, juz dluzej nie wytrzymam:wściekła/y::crazy: Mi tez robi sie slabo i kreci mi sie w glowie od pru dni ale to pewnie dlatego ze prawie nic nie jem, bo zabardzo nie mam czasu. Albi Dawidek jak zawsze uroczy.Pumi Twoja platynka przesliczna, caly tatus. Katarzynko przykro mi ze Twoja mama w szpitalu.

Kurcze- zanim zdaze doczytac jedna strone- juz powstaje nastepna.
Albi- apetyczny narzeczony rosnie dla Dominiki:-p
Salik jak mnie zawialo w Polsce tak ze nie moglam reka ruszyc to rodzice mieli w sloiku taka miksture z wycisnietego soku z aloesu i spirytusu- pomoglo w jeden dzien- ale w jakich proporcjach to bylo sporzadzone to nie wiem niestety.
Bylysmy na 3 godzinnym spacerku w centrum handlowym- znowu nakupowalam duzo ciuchow i juz szafy mi sie nie domykaja:baffled:
Teraz ciasteczkowa Dominiczka spi

Załączniki

• 018.JPG
    018.JPG
    84,2 KB · Wyświetleń: 31
  • 019.JPG
    019.JPG
    74,2 KB · Wyświetleń: 36
Pumi Dominisia jest naprawde do schrupania, piekna platynka, nie mode sie nadziwic ze taki maluch ma takie jasniutkie wloski i takie geste.

Mili- nie bede skromna i przyznam ci racje - wlosy Dominiska ma faktycznie czaderskie!:-D:-D:-D
Jak chodzilam w ciazy to marzylam o tym zeby corcia odziedziczyla jasne wloski po tatusiu zeby nie musiala na blond farbowac ( jak ja) i zielone oczy.Wloski sie udaly a oczka ma niebieskie - jak tatus ( wczoraj pediatra stwierdzila ze juz raczej niebieskie zostana). No coz- chociaz zadarty nosek odziedziczyla po mamie:tak:

Twoja Dominisia ma choc troche po Tobie bo moja Natalka po mnie ma tylko pipunie i nic wiecej:-DWlosy po tatusiu usta tez sniada cerke tez nawet uszka tez bo tata ma odstajace i jej przypominaja chochlika:-Di doleczek na policzku tez ma po Rafale no nic przynajmniej chlop sie nie wyprze nigdy corci:-D A oczy ma niebieskie tak jak maz i ja , jedna wspolna cecha.:tak:

Mnie sie Dominka strasznie podoba, ma takie piekne włosy i takie gęste, jaka ona bedzie fajna jak jej juz te włosy urosną.
Mili powiem ci, ze jak twoja corcia dalej bedzie miec ciemne włosy i niebieskie oczy to sie nie opedzicie od adoratorów. Mnie zastanawia dlaczego twoja mała jest podobna bardzo do Dawidosa mojego ;-)

reklama
3 miesiac.
Umiejętnośc posiadane przez większość dzieci:
- śmieje się
- utrzymuje głowke
- rozposnaje twoją twarz i zapach
Umiejętności opanowane przez cześć dzieci:
- gaworzy i grucha
- rozpoznaje Twoj głos
- może unosić sie na rączkach
Umiejętności pojawiające sie u niektórych dzieci:
- odwraca sie w kierunku głosów
- składa rączki, uderza w zabawkę
- potrafi przekręcać sie na boki

i teraz powiedzcie mi, czy nasze dzieci nie zaczeły robić pewnych rzeczy wcześniej ;-)

Do góry