reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Witam jestem nowa na tym forum ale liczę na ciepłe przyjęcie.Co do Pampersów to też uważam że są najlepsze.Mój synek ma 3,5 miesiąca i na początku używaliśmy właśnie Huggiesów ale z czasem mały siusiał coraz więc i szybko moczył pieluchy więc zmieniliśmy na Pampersy, które są bardziej chłonne i utrzymują wilgoc z daleka od skóry.

reklama
Cały weekend nie miałam netu - nie ma to jak bezprzewodowy internet...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziękuję w imieniu Klary za komplementy:-)
Mojej Małej za szybko zrasta się ciemiączko - aż boję się poszukać jakie to może mieć konsekwencje - poczekam na wyniki badań - nie chcę martwić się na zapas...

180ml wody + 6 miarek mleka w proszku

Puszka ma 425g, jedna miarka to 5g więc w puszce jest 85miarek.,85 miarek podzielić na 6 (tyle co wsypujesz jednorazowo ) daje 14 karmień , licząc ,że Twój mały zjada 6 razy na dobę daje to 36 miarek na dobę.Skoro w puszce jest 85 miarek to jedna puszka starcza na 2,5 dnia..Czyli 6 puszek na 2, 5 tygodnia a nie 12!

Anja - to chyba myślami mnie ściągnełaś znowu na forum:-):-):-)

Moja Klarcia ciągle tylko na piersi - raz próbowałam ją nalarmić z butli (mleko ściągnęłam) - ale nie chciała jeść... W czerwcu jedziemy na koncert the Police więc Mała będzie musiała zostać z dziadkami i już się martwię jak poradzą sobie z karmieniem. Nie wiem jak to zniosę...

Puszka ma 425g, jedna miarka to 5g więc w puszce jest 85miarek.,85 miarek podzielić na 6 (tyle co wsypujesz jednorazowo ) daje 14 karmień , licząc ,że Twój mały zjada 6 razy na dobę daje to 36 miarek na dobę.Skoro w puszce jest 85 miarek to jedna puszka starcza na 2,5 dnia..Czyli 6 puszek na 2, 5 tygodnia a nie 12!

napisałam 2,5 tyg ? to przepraszam moj błąd miało byc 3,5tyg :szok: nie trafiłam w 3 tylkio w 2 ...

a tak na marginesie to :

pudełko ma 350g każda miarka 4,3g
6 karmień x 6 miarek x 4,3g = 154,8 g

154,8 g x 25 dni = 3960 g

3960 g : 350g = ok. 11,5 pudełek

teraz zjadja juz mniej bo odpadły 2 karmienia o 23 i 3 ...pisałam już o tym wczesniej

Mój mały też jest na butli i puszka starcza nam na ok 4 dni.Mały je 5 razy dziennie po ok.180
biggrin.gif

Nie żebym się czepiała ale kurde uwierzyć nie mogłam,że 12 puszek na 2, 5 tygodnia............:-D:-Djaki spust musiałby mieć Robert:-D:-D:-D:-D.Nijak liczyłam nie wychodziło za chiny.Po prostu z ciekawości liczyłam:tak:Teraz to sie zgadza.
Ale jakieś małe te puszki............moja ma 425g a płacę 9,5o zl za jedną:-)

reklama
Anja, zajebiste to ciacho wyszło, tylko jakieś takie niskie :-D Mojej mamie też smakowało, teraz czas na męża, niech no tylko wróci z pracy ;-)

Do góry