reklama
Anja78
matka superstar
- Dołączył(a)
- 18 Maj 2007
- Postów
- 2 791
niskie???hmmm a proszek do pieczenia odpowiednio dalas?tak czy siak ciacho jest zajecytrynowe i nic mojej po nim nie bylo, teraz pieke focaccia bedzie jutro do salatki z burazkami, kozim serem i avocado


mniam
ale sie ze mnie kura zrobila, hehe zawsze lubilam gotowac!!!! teraz zaczelam jeszcze piec




ale sie ze mnie kura zrobila, hehe zawsze lubilam gotowac!!!! teraz zaczelam jeszcze piec

Anja78
matka superstar
- Dołączył(a)
- 18 Maj 2007
- Postów
- 2 791
prosze Kamilko!
Ciasto kokosowo-morelowe
200 g miękkiego masła
3 jajka
150 g cukru
100 g wiórków kokosowych
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 ml mleka kokosowego(mozna zwykle mleko)
200 g posiekanych suszonych moreli
100 g rodzynek
Piekarnik nagrzać do temperatury 150 st C.
Okrągłą formę o średnicy 20 cm wysmarować masłem, wysypać tartą bułką lub mąką.
Wszystkie składniki oprócz bakalii zmiksować na gładka masę. Dodać morele i rodzynki. Przelać do formy. Piec 1,5 godziny.
Ciasto cytrynowe (bardzo latwe i super soczyste)
170 g masla o temp. pokojowej
170 g cukru pudru
170 g mąki pszennej + 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 duze jajka
skórka starta z 2 cytryn
Syrop do polania:
sok wycisniety z 2 cytryn
90 g cukru pudru
Piekarnik nagrzac do temperatury 170 st C.
Blaszke o wymiarach 17,5 x 25 cm wysmarowac maslem i wylozyc papierem do pieczenia.
W mikserze utrzec: maslo, cukier puder, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia, sól, jajka i skórkę cytrynową. Wszystko powinno być utarte po ok. 3 minutach.
Masę wylać na blaszkę i piec ok. 30-35 minut do czasu, aż wierzch będzie rumiany.
W międzyczasie przygotować syrop: sok z cytryn i cukier puder podgrzac w garnuszku na srednim ogniu ok. 1 minuty (lub do czasu zagotowania). Zdjąć z ognia.
Wyjąć ciasto z piekarnika i od razu nasączyć je gorącym syropem.
bon appetit!
Ciasto kokosowo-morelowe
200 g miękkiego masła
3 jajka
150 g cukru
100 g wiórków kokosowych
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 ml mleka kokosowego(mozna zwykle mleko)
200 g posiekanych suszonych moreli
100 g rodzynek
Piekarnik nagrzać do temperatury 150 st C.
Okrągłą formę o średnicy 20 cm wysmarować masłem, wysypać tartą bułką lub mąką.
Wszystkie składniki oprócz bakalii zmiksować na gładka masę. Dodać morele i rodzynki. Przelać do formy. Piec 1,5 godziny.
Ciasto cytrynowe (bardzo latwe i super soczyste)
170 g masla o temp. pokojowej
170 g cukru pudru
170 g mąki pszennej + 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 duze jajka
skórka starta z 2 cytryn
Syrop do polania:
sok wycisniety z 2 cytryn
90 g cukru pudru
Piekarnik nagrzac do temperatury 170 st C.
Blaszke o wymiarach 17,5 x 25 cm wysmarowac maslem i wylozyc papierem do pieczenia.
W mikserze utrzec: maslo, cukier puder, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia, sól, jajka i skórkę cytrynową. Wszystko powinno być utarte po ok. 3 minutach.
Masę wylać na blaszkę i piec ok. 30-35 minut do czasu, aż wierzch będzie rumiany.
W międzyczasie przygotować syrop: sok z cytryn i cukier puder podgrzac w garnuszku na srednim ogniu ok. 1 minuty (lub do czasu zagotowania). Zdjąć z ognia.
Wyjąć ciasto z piekarnika i od razu nasączyć je gorącym syropem.
bon appetit!
e-stera
Fan(ka)
Nutramigen śmierdzący
A mnie wyrosło i ja zrobiłam z podwójnej porcji w tortownicy
W końcu jestem między innymi ciastkarzem z zawodu

A mnie wyrosło i ja zrobiłam z podwójnej porcji w tortownicy


o matko wystarczylo wyjsc na zakupy i spacerek i kilka stron do nadrobienia
wiecie co sie okazalo ze nr PESEL jest w Głogowie w urzedzie i jest do odebrania od jakiegos miesiaca!!!
normalnie ta urzedniczka powiedziala ze wysla do domku na adres staly zamieszkania matki......yh chyuba sie nie dogadalysmy sieroty....
grunt ze juz wszytsko jasne
ja sie nawet nie zabieran za pieczenie bo nie umiem i nie mam weny
wytarczy ze moje kochanie umie gotowac i zrobil dzis pyszny obiadek
jutro na 18 jade podpisac umowe z szefowa -mleczko odciagnelam i to o dziwo z jednej polecialo 80ml
:-)toz to szok bo moje sycki zawsze protestowaly jak odciagalam
witam kolejna nowa mamuske
a my uzywalismy duzo pieluszek i z pampersow bylam zadowolona chodz dziwnie pachnialy siuski.........z hugissow tez bylam zadowolona tych z kubusiem ale szkoda mi tyle kasy na pieluszki a uzywam teraz Dada Komfort z biedronki i sa mieliutkie w miare dobrze chlona i maja gumeczke
w dodatku jest ich 78sztuk i kosztuja niecale 30zl.a i tak zmieniam Kubie czesto pieluszki wiec odparzen wogole nie ma i nie uzywam zadnych kremow:-)wiecie co Wam powiem -ciesze sie ze karmie piersia i synek przybiera mi ponad 1kg na miesiac
jakie to oszczedne i jak wroce do pracy to planuje dalej go karmic ale tez cos wprowadzic na co mi pediatra pozwoli.lece czytac ksiazke i skorzystac ze moj Luby w domku:-)





ja sie nawet nie zabieran za pieczenie bo nie umiem i nie mam weny







reklama
dlaczego śpierdzący ?Nutramigen śmierdzący![]()
ja używam Nestle NAN 1
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 14
- Wyświetleń
- 1 tys
Podziel się: