reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

zapomniałam sie Wam pochwalić, moje dziecko od dziś potrafi sie przewrócić z plecków na brzuszek!! wczoraj jeszcze umiała tylko się kulknąć z brzuszka na plecki, za to dziś ma jakiś zastój w rozwoju, bo już zapomniała jak to się robi, teraz tylko z plecków na brzuszek potrafi :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Esti wiesz co ja jestem bardzo wytrzymała i mam ogromny prog bolu ale jak mnie dopadała migrena przez ost poł roku przed ciazą i pierwsze 16 tygodni ciazy ( co 3 tyg po tydzien czasu mnie napier...), to musiałam jechac na dyzur do LuxMedu na zastrzyk przeciw bolowy bo nic nie pomagało. Kiedys pamietam, ze jak mnie bolała głowa to wystarczyło zwymiotowac i cos zjesc i wypic wode i przechodziło ale potem to wymiotowałam tak, ze nie było konca az tchu brakowało i do tego mega bol az nie widziałam gdzie sufit gdzie podłoga jak sie w głowie kreciło. Także kochana doskonale wiem jakie to wygląda i smakuje

Albi to ty strasznie chorowita jestes, ciagle cie cos dopada:baffled:

no prosze bardzo Albi - moj maly buddha:-D skoro nie mozesz znalesc zdjec, rece mi juz dretwieja od noszenia tego pulpeta, dzisiaj np na sniadanko nr 2 wciagnela 240:szok::szok::szok::szok:(pierwsze bylo o 6, drugie jest 9, potem lunch:) i spacer i na spacerze znowu krzyk i awantura)

zapomniałam sie Wam pochwalić, moje dziecko od dziś potrafi sie przewrócić z plecków na brzuszek!! wczoraj jeszcze umiała tylko się kulknąć z brzuszka na plecki, za to dziś ma jakiś zastój w rozwoju, bo już zapomniała jak to się robi, teraz tylko z plecków na brzuszek potrafi :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Nadusia jeszcze nic nie potrafi, oprocz szamania i robienia mega kup:-D
na razie poswieca cenny czas oproznianiu butli i ma w nosie gimnastyke, ojciec hokeista, matka joginka acorcia bedzie rzucac na olimpiadzie mlotem:-D:-D:-D:-D:-D
rosnie Pudzian w wersji lady:sorry2:

Anja ale ona jest tak słodka......pączuś malutki:tak:A Ty ją karmisz sztucznie?Mojemu Oliśkowi to zjedzenie 240 ml rozkłada na 2 razy, bo on zjada po 100na raz
To Ty chyba nie powinnaś jej podawać do końca 5 miesiąca żadnych dodatkowych pokarmów

To gratulacje dla Martysi.:tak::tak:
A Oliwier kilka dni temu odkrył swoje stópki...............zdejmuje skarpetki i pcha nogi do buzi:-D:-D:-D
A co tylko chcę zrobić zdjęcie to wyjmuje i próbuje aparat łapać

Tak poważnie to jestem przeziebiona pierwszy raz od 3 lat. Zawsze miałam problem z miesiaczkami i migrenami, które pojawiły sie jak miałam 17 lat (migrena oczyw iście).
Nadusia wygląda znakomicie, taki słodki bobasek i zeczywiscie kawał dziewczyny z niej. Moj je tak po 120 ml co godzine, 1,5. W sumie ok 10 butelek dziennie.

zastanawiam sie czy podawac jej na noc troche kleiku do mleczka by sie bardziej najadala w nocy;-)(za jakies 2tyg jak skonczy 4msc)
nie da rady podawac 120 i czesciej, bo tak sie drze ,ze uszy puchna, latwo doradzac, ale ja w zyciu nie widzialam,zeby dzieciak tak sie darl z glodu:-pzanosi sie az sinieje:crazy: co mam robic?????ma taki spust,ze je wiecej ode mnie:rofl2::baffled:mamy w domu MILK TERROR

Ania jak sie Dusia zacznie ruszac to bardzo szybko straci nadbagaż. Chciałam wam sie czym pochwalic... Moja kolezanka i tak samo bratowa Marka, obie maja synków i jak przewijałam małego to doznały :szok: bo powiedziały, ze Dawiś ma jajcyny i pisiora 3 razy :szok:wiekszego od przyrodzenia ich synków..i jest to prawda :rofl2:

reklama
Anja jak stwierdzisz, ze mała juz za dużo wazy to podawaj jej 240 ml ale zamiast 8 miarek dawaj 6, bo to sie zaleca dla dzieci, ktore są ciągle głodne a jedzą sztuczne mleko i ważą za dużo. Bo to chodzi o objętośc płunu w brzuszku.

Do góry