reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ewa moja malizna wzy tylko 6kg.Ale przybiera ksiazkowo wrecz-caly 1kg od szczepienia do szczepienia!!!Wiec jestem baaardzo zadowolona! :-D Nie sama waga tylko jej wzrost jest wazny.My startowalysmy od 2970g(najnizsza waga po porodzie) wiec idziemy do przodu caly czas!

Jakubek miał najniższą 3580. Czyli przybierają tak samo mniej więcej.
A kazano Ci ją dokarmiać czy tylko pierś? Bo mi lekarz kazał do pół roku nie dokarmiać. A mi sie Jakubuś wydaje chudzina. Może dlatego ze mu w cm posżło ostatnio.

reklama
Szczypi moj Kuba najnizsza to sspadkowa mial 3330 jutro szczepienie wiec sie okaze ile wazyl tak to przybieral mi ponad 1kg co miesiac:tak:teraz bardziej rosna niz ida w szerz nie to co ich mamusie......yh wlasnie zjadlam batonika:dry:Ewcia mi tez pediatra nie kazala niczym dokarmiac chyba ze herbatki z kopru -wiadomo....zobaczymy co powie jutro bo jednak niedlugo wracam do pracy i bedzie musial byc do czegos przyzwyczajany...moze do jabluszka?marcheweczki? zacznie wtedy 5 miesiecy:sorry2:

My po spacerku....ale nas wywiało....wiatrzycho że ho ho ho....a jaki zimy ten wiatr:baffled:
W czwartek na szczepieni idziemy-drugie już- to zobaczymy ile Oliś waży

Dziuba piękny film Pod słońcem Toskanii.........często do niego wracam.......a te widoki.........ach.............:sorry2:
B-Asia ten film jest o porwaniach dziewczynek i sprzedawanych do prostytucji...gra w nim polska aktorka Alicja Bachleda C.

Ja też ciągle gdzieś wędruje z wózkiem................
Dzisiaj na 14 idę do koleżanki do szpitala, a mały zostaje z babcią.........
A teraz lecę obierać ziemniaczki na babkę ziemniaczaną........................mniam:-p:-p:-p:-p

Bylam z nia u pediatry we wtorek.Tydzien temu.Mialam ja szczepic ale pielegniarki nie bylo :dry: Pediatra powiedziala,ze do 6 miesiaca nie ma potrzeby podawania malej czegokolwiek innego niz moje mleko skoro tak ladnie przybiera na wadze.Mnie sie malizna ostatnio(jakies 2 tygodnie temu) tez wydawala za chuda.Bo w cm wlasnie jej poszlo i z rozmiaru 50/56 nagle przeskoczyla na 62/68 i rzeczy juz sa na nia wlasciwie na styk :-D I teraz dopiero zaczyna sie troszke zaokraglac :-D W kazdym razie lekarka powiedziala,zeby do 6 miesiaca nie podawac jej nic dodatkowego.Przybiera na wadze wprost ksiazkowo.Nie jakos specjalnie duzo tylko tak jak w sam raz.I dlatego nie ma potrzeby dokarmiania jej czymkolwiek innym.

Witam sie dziewczynki i od razy zegnam bo u mnie juz 20 stopni w cieniu wiec zmykamy z malym polazic po miescie. Jak ja kocham lato!!!!!!!!!! Ide poszukac jakis kremik z filtrem dla malego,ciekawe co znajde w tym kraju;-)

zdjecia z wczoraj jak urzedowalismy na balkonie:-D

Załączniki

• P1000305.JPG
    P1000305.JPG
    113,5 KB · Wyświetleń: 36
  • P1000308.JPG
    P1000308.JPG
    89,2 KB · Wyświetleń: 47
witam!!!
prawie udalo mi sie was doczytac.
My urzywamy niwea z filtrem 40 od pierwszych dni zycia.
Nadal jestem mama cyckowa i tylko cyckowa!
Dominisia tez nie cierpi fotelika samochodowego- nie wyobrazam sobie zeby na spacery w nim chodzila:no:
Wczoraj caly dzien tesciowa z nami spedzila- i wiecie co wyszukala D chorobe- tzn Dominika przewraca co ajkis czas oczami z lewej na prawa i tak przez chwile jakby czegos szukala i tesciowa mowi ze dziecko nie powinno tak wywracac galek ocznych wiec sie wystraszylam io we czwarterk idziemy do pediatry.
Salik- zabawke Fisher Price kupilam w zwyklym zabawkowym - na allegro nie mam mozliwosci kupowania bo jest problem z waluta
Dzis pogoda cudo- umowilysmy sie z przyjaciolka na calodniowa wycieczke do botanical garden. Boje sie troche bo D pierwszy raz bedzie jechac autobusem i metrem - zobaczymy jak zareaguje?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry