reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pam - tu sie zgodze! zorganizowanie przychodzi wtedy tak latwo:-)lubie miec all poukladane a nie tak rozwalone w ciagu dnia ze w koncu nie wiadomo czego sie chwycic:dry:
Dziuba jakbym mogla to bym sie juz spakowala i do Was jechala -zwlaszcza zaliczyc z Wami spacerek po plazy:-)ale widzisz wracam do pracy -Ł tez pracuje pelna para na rodzinke takze poki co nie ma mowy o wakacjach:-(nie wykluczam ze kiedys skorzystamy :-pzwiedzilam w ciagu 11 lat prawie cale nasze piekne wybrzeze a w Gdansku jakos nigdy nie dano mi byc:dry:
Agne jak Ci duska wytrzymuje w tym foteliku? wiem ze to wygodne i funkcjonalne ale kurde mojego sie tak nie da oszukac -ledwo daje sie samochodem przewiezc i tylko marze zeby usnal bo nie moge patrzec jak placze i sie meczy...a przeciez nie moge go wyciagnac:zawstydzona/y: jutro podroz zaraz po szczepieniu do Głogowa ok 2h jazdy -mam nadzieje ze dobrze ja zniesie....jak ostatnio:tak:
Kama w koncu zaczelas cos wiecej postwo pisac super! bo brakowalo tutaj Ciebie i Maxa!!!metamorfoza fajniusia ale chyba lepiej Ci w blondzie ??;-)
Salik mi to wyglada na jakies albo uczulenie albo atopowe zapalenie skory........ja bym odstawila oliwke i sprobowala moze szamponu nawilzajacego Oilatum....Kuba w prawdzie mial ciemienuszke coraz gorsza ale odstawilam oliwke ktora na poczatku pomagala ...i mylam szamponem i tez wyczesywalam na mokro delikatnie...bez czapeczki!!!tak mysle z czym mogla byc ta masc robiona i mam pewna wizje ale jakbys mogla mi napisac sklad tej masci bylabym wdzieczna!!!ona jest po lacinie ale postaraj sie;-)a moze to od szczoteczki???moze ma jakis stan zapalny przez to wlosie ??umyj ja dobrze albo kup nowa.
Dziuba superowo ze juz decyzja podjeta odnosnie spacerowki:tak:

reklama
Szczypawko ale sie rozmarzylas...Pewnie domek we Francji, na wsi....super...
Ja to mam upatrzony domek we Włoszech nad Garda, piekny stary dom...Zawsze mowie ze jak wygram w totka to go kupie;-):-D:-D
B- Asiu ja tez chcialabym wrocic do pracy. Bardzo sie ciesze,że jestm teraz z synkiem ale ja raczej naleze do ludzi lubiacych pracowac i siedzenie w domu mnie przytlacza. dlatego tez jak tylko moge to znikam z chaty, zabieram malego, wozek i heja w miasto:-):-)
Nie wroce jednak teraz do firmy, w ktorej pracowalalm bo mam umowe o wspolprace ato nie jest korzyste dla matki....
dlatego tez od sierpnia zaczynam szukac innej roboty

Asia, ja też mam we Włoszech marzenie mieć domek, nad brzegiem morza...!! tak jak w tym filmie "Pod słońcem Toskanii" - nie nad morzem ale przepięknie!!
a co do toto lotka, to dzis jest okazja, właśnie leciala reklama że dziś 15mln, lecę do szkoły, na zajęciach pomyślę nad szczęśliwymi liczbami!! :laugh2::laugh2::laugh2:

na ta ciemieniuszke naprawde lepiej uzywac szamponu nawilzajacego -poleconego mi przez Esti.glowka jest ciagle nawilzona i odkad sie pozbylam u Kubusia myje mu szamponem i nie ma ani sladu ani nawrotu do tej pory!!!:tak:polecam!
Mili ciesze sie ze remont idzie pelna para!!!:-)
Esti cos mi mowil ten tytul o czym to bo chyba go widzialam:blink:
jak Kubus placze biore go troche na rece albo po prostu szybciej jade i wtedy zasypia:tak:
Dziuba jeszcze ja jeszcze ja karmie tylko cycem:tak:to tylko my 2??????:sorry2:
u nas tez pogoda pikna!!!dlatego niedlugo zmykam na spacerek!!!:tak:
Esti blagam Cie ja taka bladzizna chodzaca az siara heheh a chodze w spodenkach przed kolano:-ptak mi sie marzy solarium yh a wlasnie a moge??nie bedzie to mialo wplywu jakos na mleko???:sorry2:bedziemy teraz w glogowie a mamy dzieleczke a zapowiadaja piekna pogode to wyskocze sie opalac hehehe:-D
Esti ale co tam sie przejmujesz pasuje nie pasuje:-pkuhnia wtedy bedzie takim innym pieknym siwatem:-)bedziesz miala mieszkanko w stylu "misz masz":-D
ja tez pieluszkowalam Kube przez miesiac a pozniej juz nie...zreszta pilnuje zeby byl dobrze noszony na raczkach jak cos bo to tym robi sie dziecu krzywde z tymi biodekami:dry:ja Kubusia niczym nie dokarmiam poki co zobaczymy co powie pediatra jutro....
to jest nas troche chyba 5 tych karmiacych:tak:

Szczypi przynajmniej macie wlasne mieszkanko!!!a pomarzyc zawsze mozna a noz sie cos wygra -los sie usmiechnie i troszke szczescia dopisze i bedziecie miec ten domek:-)
Asiu masz podobny styl bycia do mnie-nie potrafie usiedziec w chacie mimo ze tez jest co robic ale jedno miesjce przytlacza masakrycznie az dola lapie momentami:dry:zycze udanych lowow jesli chodzi o nowa prace !!Szczypi kojarze okolice w ktorej mieszkasz;-)Asiu a na lotnisku wroclawskim nigdy nie bylam....:blink:mam mnostwo znajomych we wrocku no i kochana sisi:-)starowke macie przepiekna ale cala reszta jakos mi sie nie widzi ciagle remonty:dry:

to jest nas troche chyba 5 tych karmiacych:tak:

Ja, Ty, Dziuba, Asia S., Szczypawka !
Tylko mój Jakubuś coś słabiutko na wadze przybiera. Ile teraz waży nie mam pojęcia, ok. 6,5 kg. Wiem, że to trochę mało. Ale chyba nie za mało :baffled: Sztucznym go nie dokarmiam, Kuba nawet nie wie jak to pachnie i smakuje. Jadł jak miał tydzień jak miałam zapalenie piersi i potem raz jak pojechałam do Wrocka na kilka godzin. A tak tylko cyca.Kilka razy dostał trochę soczku i raz marchewkę. Ale już od kilku dni nic mu nie dawałam, bo mi ktoś nagadał i przestałam :nerd: Do 6 miesiąca nie będę go dokarmiać, chyba ze mi lekarz powie, dowiem się na szczepieniu za 2 tyg.

Wiecie co ten mój agent wyprawia? Łapie się szczebelków w łóżeczku i chce siadać. Znaczy łapie się jedną ręką więc mu nei wychodzi ale siłuje się strasznie.hehe:happy:
Co do sadzania ja tez go nie sadzam. Tyle co w foteliku jak sie gdzies jedzie ale w wózku całkiem płasko.

Hehe!Ale pomysl Basiu jak pieknie bedzie jak skoncza kiedys w koncu te remonty ;-) Rzeczywiscie mamy piekna okolice!Gdzie sie nie ruszymy tam zielono i spokoj.10 minut do centrum a tu u nas taka wies w miescie... :laugh2:

reklama
Ewa moja malizna wzy tylko 6kg.Ale przybiera ksiazkowo wrecz-caly 1kg od szczepienia do szczepienia!!!Wiec jestem baaardzo zadowolona! :-D Nie sama waga tylko jej wzrost jest wazny.My startowalysmy od 2970g(najnizsza waga po porodzie) wiec idziemy do przodu caly czas!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry