reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Majopa............jego wychodzi mało, jest gęste i ja robiłam podwójną porcję.trzeba rozsmarować na małą blaszkę.....i na gorące prosto z piekarnika wylewać syrop cytrynowy

reklama
Cześ kobitki wieczorkiem doczytuje i odpisuje.

Mili on mleko modyfikowane dostawał od 2 miesiąca już (bo nawet niepamiętam) i nic takiego nie miał i dobrze tolerował bebiko, ale wczoraj posmarowałam mu to sudocremem a nie oliwka i jakby zaczęło schodzic, nie wiem moze się gdzie zadrapał a oliwka to tylko zaogniła… no nic tak ja mówisz zobaczymy co powie lekarka.

Basiu ja chodziłam na solarium od samego poradu (no od kad skończyło ze mnie leciec) i nic mi nie było :tak: :tak: :tak: „…Asiu masz podobny styl bycia do mnie-nie potrafie usiedziec w chacie mimo ze tez jest co robic ale jedno miesjce przytlacza masakrycznie az dola lapie momentami …” jakie to miejsce bo nie dokończyłaś.

Pumi dzieki będę szukac na allegro czegos takiego albo w sklepach.

Dziuba ja tez miałam bezbolesny okres (huuura :yes: ) bo zawsze strasznie cierpiałam i tez trwał dłużej niż zawsze bo 8 dni.

Kama podobno niektóre dzieci poca się bardziej , moja kumpela codziennie rano i wieczorem swojemu małemu smaruje nozki jakims talkiem dla dzieci bo tak się poci ze az smierdzi (naprawde) Wiktorowi poca się nozki w bucikach wiec jak jest ciepło to chodzi :-D tzn. jezdzi tylko w skarpetkach.

Basiu kurcze moja mam nie pamieta nazwy bo to jednak nie była na zmowienie robiona ale jakaś chłodząca była ta maśc i jedna jeszcze miała oczną dla dorosłych i miała mu tym głowke smarowa, ja dzisiaj tez posmarowałam sudocremem i poczesałam mam nadzieje że będzie poprawa. Ide zmyc maseczke z włosów (poleciła mi kobitka z apteki) bo podobno kobiety karmiace nie mogą tabletek żadnych na wypadanie bo tam duzo cynku jest czy to prawda?? Ale ja i tak juz kończe karmic bo odciagam mleko raz na 2 dni i jest go już coraz mniej.

Moskitiera i pościel przyszła dzisiaj już wszystko przeprane, zdążył wschnąc i przed spaniem założyłam wszystko :-) :-) :-) jutro zrobie zdjecia i sie pochwale, tak żałuje że mały nie ma swojego pokoiku i nie moge mu urządzic wszystkiego tak jak bym chciała. Rozmawialiśmy ostatnio i szukamy mieszkania, narazie tylko nawynajem (bo na wykup raczej nas nie stac) i chcemy sie do końca roku wyprowadzic (wkońcu!!!) Wiec bede szuka teraz na necie, może coś mi wpadnie w oko , trzymajcie kciuki żeby nam sie udało jak najszybciej tak jak Mili ehhh zazdroszcze ci kochana.

Ja czytałam gdzieś,że takie silne pocenie może być objawem niedoboru witaminy D, wiec warto przy okazji spytać się o to lekarza
B-Asia i co oglądałaś ten film czy to o inny Ci chodziło?

A co do solarium....przeciwwskazań nie ma dla karmiących ale należy zakryć piersi pieluchą lub czymś innym i korzystać z umiarem.........................zaczynamy od najsłabszego łóżka i od 5 minut.
I oczywiście korzystamy sporadycznie, bo to gorsze od słońca............15 minut w solarium jest ja spędzenie calutkiego dnia na słońcu :dry:

Ja korzytsam ok 5, 6 razy w roku

Solarium opala tak jak słońce
Nie. Promieniowanie słoneczne to w dużej części UVB powodujące szybkie zaczerwienienie naskórka. Lampy solaryjne emitują głównie promienie UVA docierające do głębszych warstw skóry. Warto wiedzieć, że 15 minut w solarium skóra "zapamięta" jak cały dzień spędzony na słońcu.

Kosmetyki solaryjne sprawiają, że opalanie jest bezpieczniejsze
Tak. Po pierwsze, skracają czas opalania. Przyspieszają proces brązowienia skóry (dostarczają budulca do wytwarzania pigmentu), chronią ją przed podrażnieniami, zaczerwienieniem, utratą wilgoci, elastyczności i procesami fotostarzenia poprzez neutralizowanie wolnych rodników. Przedłużają też okres utrzymywania się opalenizny. Tu szczególną rolę spełniają kosmetyki do stosowania po opalaniu, które powinny zastąpić balsam do ciała.

reklama
Esti, ciekawy artykuł, a ja jutro umowiłam się z kuzynką na plażę, chyba kupię kremik z filtrem nie tylko dla małej ale też dla siebie...
na dziś kończę z mgr, napisałam 3str, wystarczy!!
zaraz TotoLotek, a ja dziś wydałam aż 6zł na te 15mln co można wygrać... :zawstydzona/y: chyba gram w to po raz drugi w życiu... zobaczymy jak mi pójdzie...
dobranoc Kobitki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry