reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
ja wożę malą wciąż w gondoli choć też ma niewiele miejsca, zwłaszcza że (nie wiem jak ona to robi) mala strasznie się zsuwa i ogólnie leży z podkurczonymi nogami, ale jak śpi to jej nie ruszam a jak sie budzi to od razu podsuwam ja do góry zeby sie nie odbijała od ścianki bo to nie dobrze

Moja tez juz zajmuje 98%swojej gondoli, ale ja wiem swoje, Nadi ma jeszcze wygodnie a do spacerowy jak skonczy 6msc, nie wyobrazam sobie wozic 4sc dziecko w spacerowce( BARDZO zle dle kregoslupa) albo w foteliku samochodowym:no:( samemu nalezalo by sprobwac w takim czyms posiedziec 2-3 godz):crazy:
ale kazdy robi ze swoim dzieckeim jak uwaza, chcialam dac 2 lyzeczki marchewki, rozryczala sie i wyplula:nerd:no nic jak nie chce niech nie je, moze za 2 tyg dam znowu:sorry2:

pam zgadzam sie z toba :-) a nawet jesli sa lekko po skosie to 3 miesiecznemu czy 4 miesiecznemu dziecku nie zrobi to ogromnej krzywdy tym bardziej jesli sie podnosi do siadania, takie moje zdanie nikt sie nie musi pod tym podpisywac.nie wiem co bardziej obciazy kregoslup odbijanie sie nozkami o dol gondolki czy lezenie z lekko uniesionymi pleckami.

Albi - troche mnie pocieszylas- ale ja i tak mam stresa. Przelozylam z jutra na dzis wizyte u pediatry bo nie wytrzymuje juz w tym stresie ( tesciowa mnie tak nakrecila). Boje sie ze to guz w mozgu albo jakies niedotlenienie- zaczynma ukladac czarne scenariusze. Zobaczymy co mi dzis lekarka powie?
Zaszalalas z tymi ciuchami;-)
Dziuba- kolezanka moja sie wscielka na pliko bo pomagala mi w autobusie ( bo wozek musi byc zlozony) i nie mozemy znalesc blokady zeby sie nie rozkladal i klela jak diabli bo sie nie mogla zapakowac z tym woziem do autobusu:-D:-D:-D a ja sie usmialam- powiedziala ze bedzie wszystkim odradzac moj piekielny wozek. Jak go rozpracujesz - to daj znac gdzie sie bolkuje zeby sie sam nie rozlozyl
Znalazlas pierscionki?
D ma jeszcze duuuzo miejsca w gondoli.
W czapeczce by sie ugotowala bo jest 30 stopni upalu.
Spimy w body bo w nocy jest baaaarfdzo goraco w mieszkaniu. I jak juz wcxesniej pisalam D nie lubi goraca

Albi - troche mnie pocieszylas- ale ja i tak mam stresa. Przelozylam z jutra na dzis wizyte u pediatry bo nie wytrzymuje juz w tym stresie ( tesciowa mnie tak nakrecila). Boje sie ze to guz w mozgu albo jakies niedotlenienie- zaczynma ukladac czarne scenariusze. Zobaczymy co mi dzis lekarka powie?

Pumi
będzie ok.........wspólczuję teściowej.jak mogła Cię tak nastraszyć.....z Dominik jest ok......jest zdrowa

Większą krzywdę zrobi dziecku jeżdzenie w spacerówce niż odpychanie się nóżkami od gondoli......bo Oliwier odpycha sie od wszystkiego........zwłaszcza jak leży wł óżeczku to to robi............radzę poczytać na ten temat artykuły

reklama
23. Kiedy jest odpowiednia pora aby przesiąść się na spacerówkę?

To zależy od dziecka, jego sprawności, pory roku, trybu życia rodziców. Odpowiedni okres to pomiędzy 5 a 7 miesiącem, jednakże bez zbędnego pośpiechu. Naturalne uczucia rodziców pragnących widzieć postępy w rozwoju swego dziecka, często prowadzą do zbyt wczesnej zmiany wózka głębokiego na spacerowy już po kilku miesiącach, ale dziecko wcale nie będzie z tego powodu szczęśliwe. Nie przeciążajmy kręgosłupa i mięśni jego pleców pozycji półsiedzącej bo będzie mu niewygodnie i będzie niezadowolony. Z drugiej strony nie powinniśmy zrobić tego za późno, najlepiej stopniować to przez wydłużanie czasu wycieczek w spacerówce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry