reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Pandi Albi ma rację...........nie powinnaś zaczynać od Bebilonu2............powinnas skonsultować to z jeszcze innym pediatrą.............poszukaj jakiegoś i zobacz co Ci powie................

reklama
Hej!Ja przelotem-chwile spokoju mam.Ale malizne ide kapac wiec i tak znikam!

Albi przerazila mnie ta opowiesc!Z tego,co wiem to nie ma gornej granicy w wadze dziecka karmionego piersia!Zreszta ja tak jak Pandi bym nie eksperymentowala-w koncu pediatrzy ucza sie tego latami,pozniej maja praktyki...Ja swoje dziecko znam najlepiej wiec moja wiedza wynikajaca z naszych relacji oraz wiedza pediatry,ktora ja prowadzi wydaje mnie sie najlepszym i najwlasciwszym polaczeniem.Ale ja naprawde mam swietna pediatre i mam do niej olbrzymie zaufanie.A na mleku sztucznym sie zupelnie nie znam!My tylko piersi i obiadki.No i kaszka na dobranoc :tak:

Sluchajcie tyle spraw ile ja jutro musze zalatwic....To az mnie przeraza...3majcie kciuki zeby sie udalo.No i jutro takze szczepienie wiec malizna moze pokazac na co ja stac...:baffled: Licze na to,ze meznie je zniesie :tak:

Pandi moja psaipsióła przestałą karmić piersią jak mała miała 8 miesiecy.....nie dosć ze przeszła na mleko 1 to jeszcze mieszała ze swoim
Nie piszemy tego żeby Cię urazić.............ale dla dobra Tobiego............na prawdę skonsultuj z innym pediatrą.czasami trzeba zmienić..............

Agnie ja ciasto fr. kupuje w Lidlu J tez gotowe teraz jest promocja po 1,99 J bo bylam dzisiaj znowu i kupiłam 2 i ciasteczka zrobiłam do konca bo jeszcze mi nadzienie z rana zostalo :-P Dusia extra jest.

Basia super fotki slicznie wyglądacie.

ciastka dla was :rofl2:

Pandi dziewczyny nie chca ci na złosc zrobic, tylko podpowiedziec co i jak zeby Tobiaszkowi nic nie było. Ale ty i tak jestes matka i zrobisz co uwazasz, ale nie powinnas mu podac Bebilanu na noc jako pierwszej dawki mleka te mleko na noc jest duzo tłustrze niz normalny bebilon, mam nadzieje ze bedzie ok i nie zaszkodzi mu.

przerażacie mnie, już sama nie wiem...
pediatra kazała dać bebilon 2 właśnie dlatego żeby było kaloryczne, bo mu moje nie starcza w nocy na długo:-(. Dziś to juz spróbuję z tym bebilonem, ale chyba faktycznie spróbuję jakiegoś innego pediatry się zapytać. Tylko że jutro wyjeżdżamy:baffled:. Absolutnie nie chcę tuczyć Tobiego! ale tłumaczono mi, że jeśli on jest już duży to ma też większe potrzeby niż mniejsze dzieci. No i nie zaczynać od soczków, bo one sa słodkie - w tych zaleceniach od Albi też każą zaczynać od warzywnych zupek.

Pandi ale daj mu chociaz 60 lub 90 a nie odrazu 180 bo jak mu zasmakuje to wypije wszystko i moze mu zaszkodzic jak na pierwszy raz taka ilosc on nigdy tego niejadl i jego organizm moze roznie zareagowac.

To ja predzej bym dała mleko początkowe i dotego dwie miarki kleiku ryzowego bo to nie tuczy a zapycha zołądek i dziecko jest mniej głodne i śpi dłuzej.

przerażacie mnie, już sama nie wiem...
pediatra kazała dać bebilon 2 właśnie dlatego żeby było kaloryczne, bo mu moje nie starcza w nocy na długo:-(. Dziś to juz spróbuję z tym bebilonem, ale chyba faktycznie spróbuję jakiegoś innego pediatry się zapytać. Tylko że jutro wyjeżdżamy:baffled:. Absolutnie nie chcę tuczyć Tobiego! ale tłumaczono mi, że jeśli on jest już duży to ma też większe potrzeby niż mniejsze dzieci. No i nie zaczynać od soczków, bo one sa słodkie - w tych zaleceniach od Albi też każą zaczynać od warzywnych zupek.
i ja właśnie tak myślałam, ze ci powiedzieli. on to, ze jest duzy nie znaczy, ze ma wiekrze potrzeby niz inne dzieci on ma taki samo zapotrzebowanie i tolerancje jak kazde inne dziecko w jego wieku. czyli traktowac go jak 5 miesieczne dziecko, ktore przechodzi z mleczka mamy na sztuczne i zaczac od początkowego.

reklama
Wiktor tez zaczol dostawac mleko z kleikiem bo mu malo bylo a teraz i kleik i kaszka :-) i spi od 19 do 7 bez jedzenia, bo na sztucznym juz go w nocy mlekiem nie karmilam tylko herbatka byl albo woda w te upaly,a ak to mu tylko smok wystarcza alb to ze sie na plecki obroci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry