reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witajcie Laseczki,
my całe przedpołudnie na spacerku bo piękna pogoda, w koncu!!
Asia, będziesz na Kaszubach? a gdzie dokładnie się wybieracie? my jeździmy na działkę na Kszuby, moze będziemy niedaleko :laugh2: Borysek cudny!!
Esti, wszystkiego naj naj naj z okazji rocznicy ślubu! ja mam tak samo z Martyśką, jak zaśnie ze mną to koniec...
a Mimisia przesłodziutka!! ja też jeszcze nie przekłuwam uszków, może jak mała będzie miała ze 2-3latka to wtedy... trzymamy mocno kciuki za badania genetyczne, pumi koniecznie daj znać!!
a oto nasz dzisiejszy spacerek - poszłyśmy oglądać zwierzatka w cyrku

reklama
Dziuba- jade do Sfornych gaci czy jakos tak...Pieknie tam jest, Bylismy w ubieglym roku z K a teraz zapieramy cala nasza pake;-)Moze sie spotkamy, daj znac czy bedziesz gdzies blisko;-)

Mili- przeprowadzilam wywiad i jednoglosnie " im szybciej tym lepiej", Ona jeszcze nie byla swiadoma tego co sie dzieje i zawrzeszczala tylko chwile i od razu ja zajelam czyms innym. Tu jest taki specjalny salon gdzie przebija sie uszka niemowlaczkom oraz zaklada sie specjalne bezpieczne kolczyki przeznaczone dla malych dzieci- innych nie wolno bo moga stwarzac zagrozenie. Ciesze sie ze jej przebilam bo ma juz z glowy na cale zycie a wreszcie uciszyly sie komentarze w stylu" ooo jaki ladny chlopczyk!"

Alunia też ma przebite uszy już z 5tyg I też z tego co słyszałam najlepiej teraz puki dziecie nieświadome Mam wiele koleżanek z córciami w wieku Piotrusia i teraz to już nie ma szans na przebicie

ja tez slyszalam im szybciej tym lepiej i dlatego tez sie zdecyduje przekluc uszka malej mam kolezanke ktora ma dwie corki i druga co ma jedna corke i wszystkie trzy mialy przebite jak mialy po kilka miesiecy i jest ok

to i ja coś powiem na temat przekłuwania uszu.
narazie nie bede malej tego robic,bo i po co???
niewiem czy wam wygodnie sie spi w kolczykach,bo mi nie.. zawsze ściągam je na noc...
i w sumie nie widze wiekszego sensu robic to takiemu malemu dziecu.
Zosia nawet dostała złote kolczyki na chrzciny,ale cóz, bedą musialy trochę poczekać..:tak:

Kacer zaczął mi dzisiaj strasznie marudzić nic mu nie pomaga, noszenie na rękach zabawki :( bidulka nie wiem co mu jest, kupke zrobił przed chwilką i troszkę sie uspokoił ale i tak jeczy:( nasze czasoumilacze!

Ja uważam, że takiemu dziecku niepotrzebne kolczyki..................to bardziej jest dla mamy niż dla dziecka-dziecku wsio ryba..A jeszcze większość czasu nasze dzieci leżą więc to pewnie nie wygodne.Ja też zdejmuję do spania kolczyki
A skoro w wieku 4,5 lat dziecko nie chce.......to po co....jak będzie miał 6,7 lat i zechce to się przekłuje

A to moje nieszczęsne włosy:crazy::crazy::crazy:\

DSC02601.JPGDSC02609.JPG

Dziuba śliczny uśmiech ma twoja córeczka.
W ogóle śliczne dziewczynki na tym wątku:tak::-)
No chłopaki też niczego sobie. :laugh2::rofl2:
Asiu faktycznie Sworne Gacie fajne:happy2: kiedyś na całe dwa dni się tam zatrzymaliśmy podczas spływu kajakowego, fajna plaża i kościół ciekawy (jak ktoś lubi zwiedzać):tak:
w tym roku na początku sierpnia (wykorzystam urlop w którym miałam brać ślub, ale odwołany) jedziemy na mazury w okolice Ełku blisko Starych Juch. Tam razem z teściami kupiliśmy domek wczasowy.
Pumi mówili, że ładny chłopczyk a mi mówią, że mam śliczną dziewczynkę:laugh2:
a co do kolczyków, jak to są specjalne dla dzieci, w salonie odpowiednim sprzętem przekłute to nie mam nic przeciwko, takie malutkie małe damy:tak::-)
e-stera a jakiej firmy farby użyłaś?? bo mi też ostatnio za miast brąz wyszedł rudawy. na szczęście koleżanka poleciła mi szampon fryzjerki joanna do włosów farbowanych i jakoś ta rudość się zmyła.
joooaa może ząbki?? biedaczek.

oki zmykam bo coś Lonek postękuje:confused::tak:

reklama
A my pojechaliśmy sie zaszczepić..........i Oliśka nie zaszczepili............bo po Rotawirusach i trzydniówce trzeb odczekać do 4 tygodni.Więc dopiero za 2 tygodnie zaszczepią
Ale dostałam receptę na szczepionkę przeciwko Pneumokokom-za 2 tyg będziemy razem szczepić.U nas najtaniej jest po 220 zła a najdrożej po 359zł:szok:
A skojarzone to płacę po 120 zl..a jak u Was?Ile te 5w1 kosztują?

Oliwier waży 4530, mierzy 68 cm, klata 38 cm, głowa 40, 5 cm:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry