reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

kurcze mnie znowu rozlacza po 3 sekundach z forum i wyskakuje blad. nawet przez moj komputer nie dam rady sie polaczyc.
wstalam o 4 rano- rewelacja- glowa mi peka z niewyspania. sama nie wiem z kad sie to bierze?
ja dla dziecka mam na razie torbe ubran, torbe na pieluchu, dwie komody, dwie szafki na sciane, wanienke, kocyki, krokodyla, pojemnik na brudne spiochy i to chyba tyle co pamietam. kolezanka mi pozycza kolyske do snu na kolkach i prosi zebym ja jak najszybciej zabrala bo jej sie zrobi wiecej miejsca w szafie. poza tym jade dzis na manhatan do 3 sklepow na polowanie mojego wozka. ale raczej mam marne szanse zeby go znalesc. P. pewnie bedzie mnie namawial na pierwszy lepszy zeby tylko miec zakupy z glowy.
wczoraj sie nie mogl doczekac i skrecal jedna komode z ikei- ale sie role zamienily - to ja powinnam go molestowac o to a tymczasem on tupal nozkami ze chce juz skrecac mebelki dla dziecka hihih.
ide do kuchni bo gotuje rybke dla kotka na sniadanko- ale mu dogadzam- lepiej niz mezowi.
dzis jest wielki dzien dziewczyny- swietujemy hihih- wolnosc!!!!!! wieczorem jade na lotnisko.

reklama
Aola- gratuluje zakupu laptopa- bedziemy mogly sledzic twoja cesarke on line!!!!!!
zapomnialam dodac ze ja tez mam male mieszkanie. sypialnia, pokoj dzienny, kuchnia i lazienka. sypialnie przerabiamy na pokoj dla dziecka i ja tam bede spac a maz bedzie spal w drugim pokoju bo bardzo glosno chrapie i dziecko by nie usnelo przy takim koncercie. jak przyleca goscie to bedzie problem z ich ulokowaniem. ale mam to gdzies hihhihi. na razie nie myslimy o zamianie mieszkania na wieksze - moze przy drugim dziecku...?

Pumi mój men'szczyzna wczoraj zrobił mi zapas Karmi tak więc ja jak najbardziej sie piszę na popijawę :-D
A czym Ty sie przejmujesz, przecież to "lokatorzy" będą mieli problem z noclegiem, a nie Ty :-) olej ich (oczywiście mówię o rodzince Pawła)

czsc wszystkim czy ktos ma dzis tu dyzur :-)pewnie wszystkie spedzaja niedziele z rodzinka .ja juz po obiedzie [potrawka z ryzem]a teraz wcinam lody :-D fajnie macie ze robicie juz zakupy pumi ja jak kupilam komode dla malenstwa to musialam ja zaraz skrecic bo bym nie wytrzymala :-D jestes bardzo cierpliwa mnie niestety tego daru brak Jak myslicie czy warto kupowac cieply kombinezon w rozmiarze 74 bo znalazlam taki fajny z weluru w katalogu Quelle moje dzieci rodzily sie duze [3.5kg i3.8kg] wiec boje sie ze z mniejszego szybko wyrosnie a kosztuje 100 zl wiec troche szkoda kasy zeby kupic dwa

Um, 3,5 kg to duże dziecko? oO A mi sięzawsze wydawało, że powyżej 4 kilo, 4,5...
A to jakie rozmiary nosiły po urodzeniu Twoje maluchy?
Ja jeszcze obiadu nie jadłam, ale zaraz się to zmieni ;)

Pumi masz krokodyla............:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D:-D
udanych zakupów wymarzonego pojazdu.
Moi zdaniem warto kupić na 74, I tak dopiero po 3 tygodniach albo i 4 mozna będzie wyjśc na spacer i do tego czasu troszkę już urośnie, w końcu to środek zimy.Do końca zimy będziesz miała kombinezon dla maluszka

taaaa - Anja mnie zarazila krokodyleniem hihih.
xx_haha_01.gif

kupilam w ikei taka poduszke- maskotke zielona- niebieska bo pasuje kolorystycznie do mojej koncepcji pokoju. posluzy potem jak dziecko bedzie spalo na boku do podkladania.
Helenka co do rozmiaru - ja ci nie doradze bo sie kompletnie nie znam na polskich dzieciecych. ja w kazdym razie kupuje ciuszki troszke wieksze bo na poczatku niemowle szybko rosnie a na zewnatrz w lutym ( najmrozniejszym miesiacu w usa) za duzo nie pochodze.

wymieniacie co ktora ma dla dziecka wiec policzylam swoje rzeczybody 4 z krotkim rekawem 4 z dlogim 8 koszulek zapinanych z przodu 2 pizamki 4spiochy frotte 4 welurowe 6 pajacykow z rekawem rozpinanych wkroku 1dresik kocyk 80/120 i oczywiscie grzebien i szczotke po dwojce dzieci mysle ze jest to absolutne minimum wiadomo ze jeszcze cos dokupie z ubran no i butelki pieluchy tetrowe [kilka sie przyda] kocyk rajstopki i skarpetki Wozek luzeczko posciele mam

agnie Lukasz mial 53 cm dl jak sie urodzil ale szybko urosl Wiki mierzyla 58 cm [urodzila sie 12 dni po terminie]i nie pasowaly na nia rzeczy 56 czyli dla noworodkow a lekaze twierdza ze kazde kolejne dziecko jest wieksze dlatego wiekszosc ubranek mam w rozm 62

reklama
Aha, no to faktycznie, jak e-stera już nadmieniła, od razu na spacer z maluchem się nie wyjdzie a on zdąży podrosnąć troszeczkę. Zreszta, lepiej mieć ciuszek większy niż mniejszy :)

Do góry