reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Bylismy dzisiaj w Poznaniu u gastroenterologa, ja juz powoli wracam do zdrowia moge juz chodzic, tylko mam mocno węzły chłonne powiększone:-(, mały prztył niewiele waży 11,500 a mierzy 88 cm, oprócz tego wszystko ok, pani doktor stwierdziła, ze on po prostu jest szczupłym dzieckiem a po drugie bardzo ruchliwym więc wszystko spala:tak:, wracamy do normalnego mleka mamy dawac małemu Bebiko 3 i do kontroli za 3 miesiące.
To waży tyle co moja;-) a wzrostem troszkę mniejszy. Ale Celinka też ruchliwa.
Właśnie sama wcina bakusia, od 2 urodzinek usamodzielniam ją:-D Wszystko je sama. A wczoraj nawet sama sobie wyjęła jogurcik z lodówki, otworzyła poszukała łyżeczki w szufladzie i przyniosła fartuszek aby ja ubrać i amała. My w tym czasie pojechaliśmy do miasta a mała na 5 minut została z pradziadkiem, wykorzystała to od razu i poszła jeść jogurcik do nas na łóżko, w skutek czego moja mam zmieniała nam prześcieradło i kapę. Jechaliśmy oglądać 2 mieszkanka, jedno do bani po remoncie ale ciemna kuchnia i takie sztywne, blllleee, a drugie ładne tez po remoncie, no tapety trzeba zerwać w 2 pokojach, ale miłe ładne i pokój niuni był by gotowy, bo w ogóle pokój córki właścicielki nie jest do remontu:-D a to 4 latka więc w stylu Celinki;-):-D Teraz mamy zgryz czy brać tańsze ale do remontu czy to droższe ale już zrobione i to ładnie.
Coś małej bakuś nie pasi:-(

reklama
Jagna mieszkanie to zależy które sie bardziej podoba.Własnie popiekłam miesa i jeszcze gołąbki zrobie jutro sałatki i wieczorem torta.

Jagna ja osobiście kupiła bym to pierwsze droższe ale ładniejsze no i większe.I można zaraz zamieszkać a w tym drugim to dużo do zrobienia.A ja nienawidzę remontów.

Jagna po obejrzeniu tych dwóch tez wydaje mi sie, że to pierwsze bo możecie od razu zamieszkać, w tym drugim bardzo dużo remontu, różnica w cenie 40 tyś ale czy wystarczyłaby wam ta kasa na zrobienie remontu a widzę, ze trzeba dużo zrobić bo podłogi do roboty, ściany itd.
a czy w tym pierwszym zostawiają meble w kuchni???

no i najważniejsze okna, kaloryfery, podłogi, ściany zawsze można przemalować samemu

Ostatnia edycja:
Dzięki za pomoc:-D:-D
W tym do remontu wszystko zostaje:szok: a ja nie chce tych rupieci. Na remont by nam stykło, mamy rabat w komforcie 25%(tata pracuje;-)) Ale mnie przeraża, ja już wolę poczekać do maja i to drugie wziąć.
W tym ładniejszym zostaje kuchnia (mam meble ale wolałabym ich nie brać bo je trzeba przywieść z Piły:szok::baffled:), a tak jak rozmawialiśmy z mężem to tylko byśmy robili ten zielony pokój, bo nie chcemy w sypialni tapety w piłki;-):-D a resztę remontowali byśmy później jak gotówka będzie i jak mała podrośnie:-) Mała będzie i tak spać z nami ale będzie miała swój pokoik na zabawki i zabawy z dużym łóżkiem, co by później nie było problemów z przeprowadzką do swojego pokoju, tak i tak planujemy cały czas zrobić na obojętnie jakim mieszkaniu.
Aha bo nie napisałam:zawstydzona/y: zdecydowaliśmy się na to większe po remoncie i już się umówiłam z właścicielką na rozmowę w sobotę:-D:-D Jak coś to przeprowadzka w maju.
Z Celinką chyba muszę jechać do lekarza, bo rozjechała jej się ta rana po przegryzieniu, na szczęście w środku ale lepiej niech ją lekarz obejrzy.

reklama
u nas nie było robionej imprezki...:sorry2:
ale od urodzin nie zakładamy pampersa nawet na noc:-) zawsze tak zakładalismy z przyzwyczajenia wrazie wpadki..

jagna-te drozsze mieszkanie wydaje sie przytylniejsze, gratulujemy decyzji!

Do góry