reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Helenka- masz absoltuna racje. Popieram cie w 200%
xx_brawa.gif

ja padam z nog. bylam dzis z mama na mega zakupach. kupilam sobie kilka fatalaszkow ale nie mam sily wam sie chwalic fotkami. moze jutro ozyje bo dzis prawie umieram ze zmeczenia

reklama
Dziewuszki ja na chwileczke.... co do roweru- to ja mowie absolutnie nieee....
wole nie ryzykowac, zreszta w tym momencie brzuszek by mi juz przeszkadzal i zmeczylabyms ie po 10 min.....
jestem wykonczona....
ide lulac
dobranoc Kochane....

Dzień dobry!

Helenko dobrze,że zaczęłaś odpoczywać!

Ja w prawdzie nie będę się przemęczać ale dzisiaj mam w planach porządki(bo do pracy nie jadę-mam wolne).Do szału mnie doprowadza wygląd mojego domu(wciąż ten koszmarny remont....Dobrze,że jak skończymy to ewentualnie malowanie za 2-3 lata i koniec!) i MUSZĘ coś z tym zrobić!Dla własnego zdrowia psychicznego.Do końca tygodnia mam wolne.Muszę poprzeglądać swoje rzeczy i zobaczyć w ile się jeszcze zmieszczę :-D I już uporządkować wszystkie rzeczy dla dziecka....Od rożków,kocyków po skarpetki i śliniaczki...Ale to przecież sama przyjemność!

Któraś z Was pisała o płatkach mydlanych w płynie?Bo właśnie znajoma niedawno urodziła i jej synek miał ciężkie uczulenie na proszek(na Lowelę ale jak zmieniła na Jelpa to i tak nic nie dało).Ja mam wszystko w Jelpie poprane ale się przestraszyłam jak tego maluszka zobaczyłam i postanowiłam właśnie w płatkach wyprać :cool: A że leniwa jestem i nie chcę tej tony ciuszków prać ręcznie to zapamiętałam sobie te płatki w płynie :tak:

hej ja już od godz na chodzie a moje dziecko jeszcze spi nie wyobrazam sobie go budzic do żłoblka (kiedyś :wściekła/y:) bo o 7 to on już bedzie musiał wstac no własnie wstał :-)
podleczyłam sie sama nalewką malinowa jeden kiliszek i lulu a dzis rano jak nowa dam małemy jedzenie i popisze z wami moze wiecej osób sie pobudzi

Witam.
Wczoraj dawałam rady co na przeziębienie a dzisiaj sama sie kiepsko czuję:sick:. W nocy bolało mnie gardło, dwa razy brałam islę do ssania. Wybieram się dziś do lekarza żeby obejrzał wyniki a potem na fitness dla ciężarówek. Może jakoś rozejdzie się po kościach. Miłego dnia wszystkim.:-D

Dzien doberek
i znowu ja pierwsza;-)
Ale mam dzis lenia...
Helenka- w koncu sie odezwałaś. Wczoraj sie zastanawiałam co u Ciebie słychac. Cieszy mnie to,że odpoczywasz i wreszcie zaczełas myslec o sobie;-)

hejka

ale noc O 4 wylądowałam w kibelku z mega.......ledwo tam wysiedziałam Bolał mnie brzuch i kręciło mi się w głowie I tak godzine Rano to samo Przypałętała się jelitówka Teraz czekam aż Piotruś zacznie srac i wymiotować Jakby mało było tego ze kaszle jak stary gruźlik

szczypawka ja pisałam o płatkach Są dostępne w marketach w różowych butlach Tylko trosze się ich leje do pralki bo sie pienią Prałam w nich ok 3msc potem przeszłam na Jelpa a po poł roku na normalny proszek No i prałam w nich wszysko od ciuszków po rożki pościel i kocyki

Ola- o kurcze...no to rzeczywiscie nie miałas wesołej nocki..
Nie wiem co mozna brac w takich sytuacjach...
Co do poduchy miedzy nogami- to na prawde pomaga. Ja spie lepiej jak ja czuje miedzy nozkami:-pJest wygodniej i podobno dla malenstaw takie ułozenie tez jest dobre

reklama
Dzięki aOla za przypomnienie :-) I tak musimy jechać do marketu to się rozejżymy za tymi płatkami.Będę musiała poprać wszystko od początku i poprasować...No trudno!Jakbyście tego chłopaczka zobaczyły!Jak on płakał...Musiało go swędzieć straszliwie to uczulenie!

Nie zazdroaszczę Ci tez sytuacji domowej...Jelitówka jest zdecydowanie zarażliwa i jak juz ktoś złapie to cała rodzina pada...Ale może to tylko takie ciążowe trawienne przeboje? :happy: Zawsze trzeba być dobrej myśli!:-D

A co do poduszki między nogami to ja tak śpię od dawna.Inaczej budzi mnie potworny ból stawów biodrowych.Wracam do roboty...jeszcze tyle przede mną!Ale wpadam do Was raz na jakiś czas! ;-)

Do góry