reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Sylka- no Hektorek niczego sobei. Wielgaśny:-DAle ładny;-)
Oj tam komplementy- powidziuałabym Ci gdyby mi sie nie podobało:-D
Laktator-no sama jestem ciekawa bo tez chce kupic a nie wiem jaki
Estera- tez słyszałam,że butle od Avent wcale nie sa rewelacyjne- owszem ponoc dobre ale nie jest to szał

reklama
Ręczny jak najbardziej:-)
Pumi a przeczytaj sobie skład tego kosmetyku i mi napisz co zawiera to Ci napiszę czy można stosować czy nie.
Jeśli zawiera jakieś składniki pobudzające inaczej LIOFILIZUJĄCE to odstawiaj

Esti- tak wlasnie nie woilno uzywac z zadymi ultradzwiekami na twarz. Ja wlasnie chciałam pojsc na zabieg ktory oczyszcza blizny na twarzy i plecah ale kosmetyczka mi odradziła i stwierdził,że mam przyjsc jak juz urodze

Spirytusu do tej oliwy(1go tloczenia) to doslwnie kilka kropelek:tak:ja laktator to bede kupowac elektryczny, bo tak 3msc po urodzeniu bede wychodzic juz codziennie do firmy na 2godz.potem 3-4 godziny. A firme mam 3 kroki od domu i pieknego parku, wiec babcie z butla do parku a ja do firmy;-)
Reczny jest do sporadycznego uzytkowania, elektryczny jezeli wychodzenie odciaganie codzienne np. karmic zamierzam do 8-9msc;-)

Magcha, wole nie pytac ile miałas po godzinie obciazenia. Powiedz kontrolowałas sobie glukometrem cukier jak stosowałas diete cukrzycową??, bo to bardzo ważne, gdyz wiesz po czym ci wzrasta cukierek.
Ja w sumie dobrze to przeszłam ale wziełam cytrynke ze sobą, i wciskałam sok z cytryny podczas picia, wowczas da sie to snieść bo inaczej po tej słodyczy nie miałabym nudności ani wymiotów tylko torsje.
Ginekolog musi cie wysłac do poradni, spotkamy sie pewnie na Karowej, tam są kierowane cukierkowe mamusie.
Nie zwlekaj i zadzwon do Ginka, niech ci wystawia skierowanie do poradni i nie ma co sie martwic, ze nas do szpitala położą, to tylko dla dobra dzidzi.
Pamietaj, ze ten cukier az tak nie szkodzi nam jak naszym dzieciom, bo przechodzi przez łozysko a jego trzustka tego nie przerabia.
Jutro ide do pradni bo dzisiaj nie dało rady. Trochę sie czeka na rejestracji ale mojego męża, dobry kumpel, ma tam żone położna, wiec może jakość pojdzie.
Przygotuj sie do tego, ze może sie zdarzyć tak, ze przez wysoki cukier bedziemy rodziły wczesniej i przez cc.
Staram sie nie martwic bo to dodatkowo ma wpływ na dziecko. Także nosek do góry i nie ma co sie martwić, tylko sie nami lekarze muszą zaopiekować.

wkładki przy Piotrusiu używałam różnych i polecam z tych tańszych bella Faje są też wielorazowe (do prania) z aventu Ale to jak laktacja się unormuje
Laktator mam z Aventu ręczny i uratował moje cycusie nie raz Elektroniczny mozna-przynajmniej u mnie wypozyczyć

reklama
witam:-)
u mnie laktator nie sprawdzil sie wogule mialam reczny i szybciej sciagalam recznie niz odciagaczem a butelki mialam akurat AVENT i bylam zadowolona dzieciaki nie mialy kolek ale te 6-7 lat temu byly nowoscia a teraz moze sie skusze na inne ale jeszcze nie wiem na jakie
jesli chodzi o plec to przy zwyklym USGnie ma 100% pewnosci dopiero jak sie urodzi chociaz mam wielka nadzieje ze u mnie sie sprawdzi jak w poprzednich ciazach ubranek i tak nie bede kupowala innych niz mam wiec szkoda moich nerwow poza tym jak powiedzialam mezowi ze chyba bedzie dziewczynka to sie obrazil i dwa dni sie nie odzywal (chyba sie spodziewa jakiejs wojny i chlopak bylby wskazany)

Do góry