reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Sa tabletki o nazwię CEREZETTE, dla mam karmiących i je należy wziąć już w czasie połogu.Moje dwie koleżanki wpadły, jedna jak dzidzi miala 2 miesiące, a druga jak dzidiza miała 4 miesiące.A jedna z nich się zabezpieczała gumkami....Ja wolę nie ryzykować.......:no:

reklama
Estera popieram w odniesieniu do fotelika! Mój ma atesty (co najważniejsze), budkę, wkładkę z ochroną na główkę i ocieplacz na nogi i wcale nie kosztował fortuny (kupiłam na allegro). Potem mam spadkowe od szwagierki.
A co do tabletek to wracam do nich jak tylko wróci miesiączka - wcześniej niestety nie można. A że będe karmić piersią to pewnie na okres trochę poczekam :-). Szkoda że nie można wcześniej bo gumki mnie stresują;-)

Ja mam fotelik Meggy Cheerio czerwono - szary. Nie wiem czy zdecyduję sie na CEREZETTE, maja troche mało hormonów, zobaczę co zaproponuje mój gin, na szczęście ma normalne podejscie do antykoncepcji. A tak od razu po porodzie to pewnie nie będzie nam sie chciało miziać:sorry:.Zobaczymy.

Chciało-nie chciało przez 6 tygodni wzbronione i koniec!Znim sie wszystko po porodzie nie wygoi to szlaban na miziania!Przeraziłaś mnie Esti z tą wpadką po 2 miesiącach!Niby fajnie jak jest mała różnica wieku między rodzeństwem...jakby się uprzeć to styczniowy termin pozwoliłby je wysłać do jednej klasy:happy:

We wtorek idę do ginka, to się o wszystko wypytam.
Zjadłabym ogórki kiszone.............:-pale Ola śpi więc jestem uziemiona.A sklep pod nosem, no trudno trzeba czekać aż wstanie:happy:Ale pewnie to za szybko nie nastąpi, bo śpi dopiero od pól godziny., a potrafi do 3.Zwłaszcza przy dzisiejszej pogodzie.No i te zęby..........4 jej wychodzą, biedna:-(

A co do fotelika to my też dostalismy spadkowy.Z atestami.Więc nawet sie nie zastanawiam.Wczoraj na allegro kupiłam kombinezonik za grosze-20zł!Odbieramy go w sobotę od pani.Bardzo mnie sie on kolorystycznie spodobał :happy: I tym sposobem jeszcze tylko prześcieradełka i już może Zuzka na świat przychodzić :-D

FAjnie, jak mała różnica wieku, ale ja bym się chciała nacieszyć synkiem, poświęćić cały swój czas i energię.Zresztą to jest bardzo duże obciążenie dla organizmu kobiety.
Pierwsze było planowane i jest wyczekiwane i chciałabym żeby z drugim było tak samo.:tak:Ale w życiu różnie bywa............jesli bym wpadał to i tak będzie kochane i wyczekiwane:tak:

reklama
Och Szczypawka 6 tyg to tak długo:-) ale wiem że trzeba odpuścić zresztą te odchody połogowe (strasznie brzydka nazwa)...IAle wpadka po 2 miesiacach....Buuu....Idę do gina we wtorek to zapytam o tabletki i czy teraz jeszcze możemy. I we wtorek mam USG!!!!!! Znowu zobaczę mojego łobuza - strasznie sie cieszę:-):-)!

Do góry