reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

jeśli chodzi o fotelik to bezpieczeństwo przede wszystkim Ja mam maxi cosi po Piotrusiu i w ogóle jestem fanka tych fotelików kolejny tez mam taki

antykoncepcja hymmmmmmmm Po Piotrusiu stosowałam gumki (przed tabletki) bo myślałam już o drugim Teraz pewnie będzie spiralka

Kombinezon a raczej śpiworek mam od koleżanki więc zakup mnie ominął
w sumie to musze kupić jeszcze tylko gondolkę do wózka i siebie obkupić

reklama
Witajcie:-):-):-)

Esti nie przesadzasz? całą moją gabrysie woskiem....wrrrrrrrrrrrrrrrrr to ja już wolę delikatne podstrzyżny:tak::tak::tak:
a z depilacja i zakładaniem butów jeszcze sobie nieźle radzę, jedynie nie wychodzi mi wstawanie z podłogi. Ale już mam patent . Najpierw na czworaka a potem to juz z górki:-D

byłam wczoraj u gina. HGB bez żelaza 9,6 a po żelazie 10,1. Czyli rewelacji niema. jedynie można się cieszyć, ze nie maleje, ale jakoś sie utrzymuje. ale ssie ode mnie ta dzidzie nie ma litości:sorry: a powiedział tez ze mam szyję jak u łabędzia hihihihi długa i zbitą:-D:-D:-D:-D to chyba dobrze? a i nie prosiła o usg, bo on ma taki zwyczaj , ze robi co 2 miesiące a za miesiąc jest konieczne to usg, więc jakby mi zrobił wczoraj , to by kręcił nosem za miesiąc. więc sie wstrzymam i najwyżej z ciuszkami przystopuję.

a mam pytanie lepsze śpioszki czy pajacyki, czy nie będzie dzidzi za gorąco w pajacyku. Bo do śpioszków to raczej bodziaki. chociaż jedna tu mama wspominała, ze na początku lepsze są kaftaniki, no i znowu zgłupiałam

a fotelik do samochodu to też kupuje maxi cosi, fakt, ze są drogie , ale można tez kupić używany:tak::tak:

czesc brzuchatki :-)
ciekawy temat rozwijacie bo wlasnie chcialam sie wam spytac czy urzywacie teraz gumki bo podobno w spermie sa jakies skladniki ktore wywoluja skurcze maz sie ze mnie smieje i pyta czy bije sie zajsc w ciaze chociaz nie stosujemy gumek tylko przerywany mam uczulenie na lateks Ja tez wpadlam po 4 miesiacach od pierwszego dziecka i karmilam tylko piersia (do5 miesiaca ciazy chyba wkazdym razie dosc dlugo w ciazy) a pierwszy okres po porodzie mialam po 6 tyg podobno jak kobieta jest pulchniejsza to ma predzej okres
Kochalismy sie pierwszy raz w sylwestra Lukasz urodzil sie 7 grudnia ale bylam po cesarce i nie mialam ruszonego krocza ,za to na kontroli po6 tyg od porodu okazalo sie ze mam nadzerke byc moze od tego lekarz nic nie mowil ale sama tak sobie wymyslilam
Aco do antykoncepcji to zaden ksiadz nie bedzie mi zagladal w dupe
oni ponizaja kobiety caly czas kobieta nie moze odmowic sexu mezowi bo to grzech ale idz do ksiedza po pieniadze na pampersy ciekawe co dostaniesz
jakby co to chodze do kosciola i jestem wiezaca ale to nie sredniowiecze zeby nas tak traktowac

Esti ty jesteś niemożliwa. po co im dogadzać, przecież to oni nam zrobili i niech też cierpią jak my. Co prawda nie jest to możliwe w praktyce ale może przynajmniej niech probują sie wczuć w naszą rolę.
nie mówię tez ze jest to dla nas nieszczęście ale dużo poświęcamy:tak::tak::tak:

Wczoraj mężulek kupił pyszne pól wytrawne winko. oczywiście wysiorbałam jedynie 1/4 kieliszka, dosłownie na dnie. I wiem ze co najmniej przez 7, 8 miesięcy się nie napiję. Nie jestem alkoholiczką ale czasami mam ochotę, no nie?

czesc Mamuski!
wczoraj mialam absolutnie zakrecony dzien i od rana do wieczora mnie nie bylo. i oczywiscie przypadkiem mam nowe zdobycze sklepowe dla Dominiki hihih. Ale przyznalam sie tylko menszofffi do tych zakupow bo juz faktycznie mam za duzo i przesadzam. ja zamowilam fotelik ktory musi pasowac do wozka ( nie chodzi mi o kolor tylko musi byc od kompletu- zeby dalo sie go wpinac z wozio).
Szczypawka - wpsolczuje z remontem- ale jak wpakujesz graciarnie do salonu to moze bedzie dla meza wieksza mobilizacja zeby sie szybciej z tym uporac?
Depilacje tu i tam robie na szczescie jeszcze sama. nie wiem jak to bedzie potem bo moj maz boi sie dotknac mojego brzucha a co dopiero wydepilowac mnie w kroczu hihih. A wzielo sie ta z tych wyciekajacych wod- serio boi sie dotknac mojego brzucha bo mowi ze moze mi sie cos stac hihihi

Załączniki

• Picture 690.jpg
    Picture 690.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 44
  • Picture 691.jpg
    Picture 691.jpg
    53,2 KB · Wyświetleń: 51
  • pTRU1-3416040dt.jpg
    pTRU1-3416040dt.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 57
Helenka- dla mnie to szczyt marzen- glaskanie po kroczu...hmmm...brzmi tak apetycznie . Moze poprosze sasiada o przysluge hihihi skoro maz sie boi

reklama
Ja też nie chcę tak od razu zajść po porodzie .
oczywiście planuję drugą dzidzię, ale jeszcze nie wiem jak to będzie bo ta jest normalnym cudem.:-D:-D Zobaczymy.:nerd:
mężulek do tej pory żartował, ze jedno po drugim, ale myślę, że jak zobaczy co to znaczy dziecko , niemowlak, to mu sie trochę odmieni.:tak::tak::tak:

hHelenko sperma w tym okresie nic nam złego nie zrobi, przynajmniej tak wyczytałam.
jeśli chce sie urodzić o czasie to należy miesiąc lub tak jak pisze esti 3 tygodnie przed powstrzymać sie od zbliżeń.
Dla mnie to będzie naprawdę trudne. A mój mężulek tak sie martwi o dzidzię, ze msze go prawie błagać. a i tak to wygląda inaczej bo on zamiast skupić sie na igraszkach to obserwuje mój brzuch, czy gdzieś nie dotykam, czy nie za głęboko i w ten sposób mnie też wybija z atmosfery. no i klops. bo ja się denerwuję a i on nie jest usatysfakcjonowany i jak mówi, później ma wyrzuty sumienia:tak::tak:

a oto na zdjątku moja dzidzia
jak sie ostatnio ułożyła po lewej stronie. często tu sie tak układa, pewnie upodobała sobie lewy boczek i tu nqjczęściej mamusie kopie.:-):-):-):-)

Załączniki

• dzidzia.JPG
    dzidzia.JPG
    317,8 KB · Wyświetleń: 41
Do góry