reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

cześć
czuję sie dużo lepiej tylko splot łonowy mnie boli jakbym sobie p...ke odbiła ale niby to naturalne czy wy macie podobne bóle
ponadto bardzo dokucza mi kręgosłup i łapie doła teraz tak sobie mysle ze za szybko zdecydowaliśmy sie na 2 dzidzie!!!!!!! GŁUPOTY GADAM ? jestem pełna obaw czy sobie poradzę

reklama
głupoty to gadasz, przyznam, chyba coś ci się stało. może zemdlałaś i uderzyłaś się w głowę hihihi
teraz to musztarda po obiedzie i trzeba sie cieszyć, ze dzidzia lada chwila się pojawi.:-):-) zresztą to nie jest tak strasznie szybko po Kornelce:tak::tak::tak:

a bóli to ja żadnych nie mam chyba ze zjem frytki z MCdonalda i potem boli mnie żołądek:-):-):-)

Pandi niezła mi chwilka :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Sylka, bo ta sąsiadka to ma termin na za parę dni, więc mamy tyle tematów:-D
myszorka, już pomartwiłaś się? to starczy. Wszystko to wina hormonów, przecież sama wiesz. Wszystko będzie dobrze. Nie ma innej opcji!

złapałam doła pełna obaw doliniarska kładę sie spać
poryczałam sie z niemocy nad Kornelką juz nie mam na nią siły ciągle na wszystko NIE NIE NIE albo wszystko ma być!!!! i już wydaje mi sie że jest mądrą dziewczynką i dużo rozumie i mnie testuje ale juz nie raz mam ochote dać jej w tyłek bo kto tu żądzi?
nie chce zeby czuła sie teraz na drugim miejscu ale jak tak dalej pójdzie? a Raf ? tylko praca praca praca a jakby co to jest zmęczony albo zdenerwowany..... jak nakrzycze na małą to potem mam wyrzuty sumienia mówie sobieże jak pójdziemy na swoje to wszystko sie zmieni.......... tak bardzo chcę być DOBRĄ mama i zeby Koko miała szczesliwe dzieciństwo ale moze coś popieprzyłam?
a jak bedzie dwójka czy dam rade? BOZE???????? RATUNKU OSZALEJE:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

myszorka, proszę Cię, nie dołuj tak strasznie, bo szkodzisz dzidzi. :no: Myślę że jesteś wspaniałą mamą, a to że się nad tym zastanawiasz jest tylko na to dowodem. Zbyt pewne siebie osoby, które nie mają wątpliwości co do tego jak postępować, zwykle właśnie mają problemy. A Ty jesteś tylko zmęczona, remontem, ciążą itd. A mała pewnie czuje że już niedługo będzie musiała się dzielić Twoją uwaga z kimś jeszcze więc używa sobie póki może. :eek:Odpocznij, może jutro świat będzie weselszy.:sorry:

Myszorka
xx_pocieszyciel.gif
jak cie pocieszyc kochana?

ja mam normalnie dosc- poszlam na spacerek polaczony z wizyta w spozywczaku i na kazdym kroku spotykam znajomych. Nawet czlowiek cichaczem nie przemknie niezauwazalny. Nic by mi to nie przeszkadzalo gdyby nie te zyczliwe pytania jak sie czuje, chlopak czy corka , ile mi jeszcze zostalo i ze przytylam.....ufff ratunku!!!!!!
aha i od ostatniego tygodnia przytylam kilo ( czyli juz jest 68 na wadze ) Czy mozecie mi doradzic jak przystopowac z ta waga bo sobie nie radze hihii? slodycze ograniczylam i dalej w gore w zastraszajcym tempie

Pumi, ile ważyłaś przed ciążą? to Ci obliczę ile powinnaś w czasie ciąży. A co do tycia, to mogę tylko podpowiedzieć, że ważne jest żeby się nie przegładzać, bo organizm wtedy myśli że już więcej jedzenia nie dostanie i zamiast na bieżąco zużywać węglowodany (chleb, makaron i inne), to odkłada na później. WIęc najlepiej jeść regularnie co 3 godziny małymi porcjami, w każdej porcji powinny być warzywa lub owoce. Nie popijać w trakcie jedzenia tylko na pół h przed lub co najmniej godzinę po. No i oczywiście zapomnieć o słodyczach, w zamian deserki w postaci jogurtu naturalnego z owocami świeżymi lub suszonymi.
Ja tak się przyzwyczaiłam jak miałam kłopoty z żołądkiem jeszcze długo przed ciążą. tylko wtedy jadłam wyłącznie gotowane (warzywa i owoce też), a teraz to sobie pozwalam nawet słodycze i jest ok. Ważę jakieś 7 kg więcej niż przed ciążą. No nie wiem, spróbuj, może Ci pomoże?

Depilator i wosk na nogi nie wskazany, bo mamy slabsze naczynka w ciąży a to może spowodować ich popękanie i powstaną tzw "pajączki".One po ciąży niestety już zostaną:no:
A co do bólu spojenia łonowego to położna dzisiaj powiedziała, że przy drugiej lub 3, 4 ciąży to się zdarza często.I mamy które są w kolejnych ciążach to potwierdzają.Niestety nie ma na to lekarstwa, można no- spę spróbować...............
Pumi a Ty dla kotka kup oddzielną klawiaturę i niech się sobie wyleguje ile wlezie:-D:-D

reklama
Do góry