reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Jesuuu co mi sie dzieje, nie moge sie dzisiaj najeść.
zjadłam śniadanie, obiad ,2 jabłka, kanapkę ze pledzikiem, świeżo przeze mnie zrobionym i teraz znowu , kanapka ze śledzikiem i druga z parówką:szok::szok::szok:

reklama
Sylka- ja tez tak mam czasem. Sa dni kiedy wyjem doslownie wszystko z lodowki i ciagle mi malo. Ale to chyba znak ze dziecko sie powieksza i wola jesc. Moj P. sie smieje: "Nakarm Dominike"
Ostatnio mnie nazywa grubaskiem. Wlozyl sobie napompowany balon pod koszulke i mnie nasladuje a ja go gonie ze zlosci po domu- normalnie jak w przedszkolu sie zachowujemy

Własnie gadałam z Krzysiem i powiedział, ze Agnieszka wyszła ze szpitala. Dzidzia ogolnie ma sie dobrze, bo i morfologia i KTG wychodziły super tylko, tyle ze jest mniejszy ale jak to powiedziałyście, po urodzeniu zaraz zaczenie przybierac na wadze i bedzie dobrze. Tylko Agnieszka sie źle czuje. Bylismy w tym roku razem na wakacjach i słowo daje, ja myslałam ze to tylko slinotok ze tam slinka sie zbiera i tyle, a ona?? dziewczyny zużywała 8 ROLEK PAPIERU TOALETOWEGO DZIENNIE na wycieranie i wypluwanie tej śliny i tak ma do tej pory. Strasznie jej współczuje.:-(

Ja tam gotowalam w garnku na piecu ale nie jestem zadowolona z efektu myslalam ze beda bielsze ale sa juz stare maja 7 lat i naprawde byly urzywane do roznych okazjach przy dzieciach ale kupie nowe a tych nie bede gotowac doslownie tylko w pralce w 90 stopni i zawsze urzywam plynu zmiekczajacego bo po dzieciecych proszkach ubranka sa sztywne i nie mile
u mnie wg sowaczka do porodu 68 dni

Sylka - czy to trzeba kupowac czy mozna butelki i smoczki wygotowac we wrzatku?????????
Co do laktatorow - slyszalam dwie sprzeczne opinie:
1) reczny- mleko odciaga sie powoli i trzeba duzo czasu na to poswiecic
2) elektryczny - mleko odciaga sie szybciej ale cycki chce urwac tak ciagnie
Sama nie wiem jaki wybrac. zobacze- moze dostane w prezencie- jesli nie to zdecyduje sie chyba na elektryczny avent

Byłam dzisiaj w Szpitalu w poradni diabetologicznej i dziewczyny z jednego pokoju zaczły rodzic. Jedna to nawt bliźniaki ma miec :-). Troche im zazdrosciłam, ze moze juz dzisiaj bedą to miec z głowy.
Apropos prania to jutro mam wyprac wszystkie ubranka Dawidka. Pieluchy tetrowe musze kupić, tak jak juz wczesniej wspominałam i wowczas wypiore z nimi reczniczki kąpielowe.

Pumi no niby można we wrzątku ale trzeba pilnować bo jak się woda wygotuje to ci się wszystko stopi.:szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak:

Pumi :-):-):-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak: ja słyszałam to samo o tych laktatorach, i nie wiem czy nie kupię ręcznego, bo jest niedrogi a jak nie to poskutkuje to kupie elektryczny ,
odwrotnie za dużo bym była w plecy. a ja chcę tu trochę zaoszczędzić, bo upatrzyłam sobie fajową leżankę do karmienie dzidzi. Mówię dla dzidzi, bo sie przyda, ale ja zawsze marzyłam, żeby mieć w domu szezlong hihhi.

Juz znalazłam 200 zeta oszczędności.
znalazłam o 100 zeta tańsze łóżeczko niż są wszędzie i moskitierę tzn baldachim sobie sama uszyję, tzn, teściowa hihihi ale za grosze, a taka co chciałam kupić to kosztuje 80 zeta. no szok
to może mężulek nie będzie kręcił nosem po zakupie skórzanej kanapy hihi

Albiniec
ze mnie ciągle każdy się śmieje , że może bliźniaki bo na zdjęciu z 4d wyszło jakby była dwie dzidzie, chociaż ginek stwierdzi jedno serduszko hihihi

reklama
Sylka, dobrze że podałaś Pumi ten mój przepis, bo właśnie wyszłam "na chwilkę" do sąsiadki i mnie nie było 2h:sorry:
Na temat depilacji w ciązy to tyle wiem co od e-stery chyba, bo była dyskusja na ten temat jeszcze latem.
A z piersi w słusznym rozmiarze proszę się nie nabijać, bo ja przed ciążą miałam takie mniejsze D (nosząc rozmiar ubrań 38), a teraz mam 75E, ale brzuszek trochę maskuje.:rofl2:

Do góry