reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Jesuuu co mi sie dzieje, nie moge sie dzisiaj najeść.
zjadłam śniadanie, obiad ,2 jabłka, kanapkę ze pledzikiem, świeżo przeze mnie zrobionym i teraz znowu , kanapka ze śledzikiem i druga z parówką:szok::szok::szok:

reklama
Sylka- ja tez tak mam czasem. Sa dni kiedy wyjem doslownie wszystko z lodowki i ciagle mi malo. Ale to chyba znak ze dziecko sie powieksza i wola jesc. Moj P. sie smieje: "Nakarm Dominike"
Ostatnio mnie nazywa grubaskiem. Wlozyl sobie napompowany balon pod koszulke i mnie nasladuje a ja go gonie ze zlosci po domu- normalnie jak w przedszkolu sie zachowujemy

Własnie gadałam z Krzysiem i powiedział, ze Agnieszka wyszła ze szpitala. Dzidzia ogolnie ma sie dobrze, bo i morfologia i KTG wychodziły super tylko, tyle ze jest mniejszy ale jak to powiedziałyście, po urodzeniu zaraz zaczenie przybierac na wadze i bedzie dobrze. Tylko Agnieszka sie źle czuje. Bylismy w tym roku razem na wakacjach i słowo daje, ja myslałam ze to tylko slinotok ze tam slinka sie zbiera i tyle, a ona?? dziewczyny zużywała 8 ROLEK PAPIERU TOALETOWEGO DZIENNIE na wycieranie i wypluwanie tej śliny i tak ma do tej pory. Strasznie jej współczuje.:-(

Ja tam gotowalam w garnku na piecu ale nie jestem zadowolona z efektu myslalam ze beda bielsze ale sa juz stare maja 7 lat i naprawde byly urzywane do roznych okazjach przy dzieciach ale kupie nowe a tych nie bede gotowac doslownie tylko w pralce w 90 stopni i zawsze urzywam plynu zmiekczajacego bo po dzieciecych proszkach ubranka sa sztywne i nie mile
u mnie wg sowaczka do porodu 68 dni

Sylka - czy to trzeba kupowac czy mozna butelki i smoczki wygotowac we wrzatku?????????
Co do laktatorow - slyszalam dwie sprzeczne opinie:
1) reczny- mleko odciaga sie powoli i trzeba duzo czasu na to poswiecic
2) elektryczny - mleko odciaga sie szybciej ale cycki chce urwac tak ciagnie
Sama nie wiem jaki wybrac. zobacze- moze dostane w prezencie- jesli nie to zdecyduje sie chyba na elektryczny avent

Byłam dzisiaj w Szpitalu w poradni diabetologicznej i dziewczyny z jednego pokoju zaczły rodzic. Jedna to nawt bliźniaki ma miec :-). Troche im zazdrosciłam, ze moze juz dzisiaj bedą to miec z głowy.
Apropos prania to jutro mam wyprac wszystkie ubranka Dawidka. Pieluchy tetrowe musze kupić, tak jak juz wczesniej wspominałam i wowczas wypiore z nimi reczniczki kąpielowe.

Pumi no niby można we wrzątku ale trzeba pilnować bo jak się woda wygotuje to ci się wszystko stopi.:szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak:

Pumi :-):-):-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak: ja słyszałam to samo o tych laktatorach, i nie wiem czy nie kupię ręcznego, bo jest niedrogi a jak nie to poskutkuje to kupie elektryczny ,
odwrotnie za dużo bym była w plecy. a ja chcę tu trochę zaoszczędzić, bo upatrzyłam sobie fajową leżankę do karmienie dzidzi. Mówię dla dzidzi, bo sie przyda, ale ja zawsze marzyłam, żeby mieć w domu szezlong hihhi.

Juz znalazłam 200 zeta oszczędności.
znalazłam o 100 zeta tańsze łóżeczko niż są wszędzie i moskitierę tzn baldachim sobie sama uszyję, tzn, teściowa hihihi ale za grosze, a taka co chciałam kupić to kosztuje 80 zeta. no szok
to może mężulek nie będzie kręcił nosem po zakupie skórzanej kanapy hihi

Albiniec
ze mnie ciągle każdy się śmieje , że może bliźniaki bo na zdjęciu z 4d wyszło jakby była dwie dzidzie, chociaż ginek stwierdzi jedno serduszko hihihi

reklama
Sylka, dobrze że podałaś Pumi ten mój przepis, bo właśnie wyszłam "na chwilkę" do sąsiadki i mnie nie było 2h:sorry:
Na temat depilacji w ciązy to tyle wiem co od e-stery chyba, bo była dyskusja na ten temat jeszcze latem.
A z piersi w słusznym rozmiarze proszę się nie nabijać, bo ja przed ciążą miałam takie mniejsze D (nosząc rozmiar ubrań 38), a teraz mam 75E, ale brzuszek trochę maskuje.:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry