reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

jejku magha co to za straszna historia z ta szwagierką. ogromne współczucie:tak::tak:

Jesuuu czy u was też juz są takie straszliwe korki w związku z jutrzejszym świętem?

reklama
Albiniec straszna historia:szok::szok:!! Mam nadzieję że wszystko juz będzie ok, niech ona omija tego nieodpowiedzialnego konowała!! Najlepiej wybierać gina po przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego, ja swojego znam od lat.Pozdrowienia dla szwagierki!
Ja też dziś gotuję pieluchy - mam 10 tetrowych - do użytku różnego, bo zamierzam uzywac pampersów.
Pandorax co z ta depilacją? To chodzi o wosk? bo ja uzywam depilatora - można?

Powiększała.Przeraża mnie fakt,że z A na DD sobie postanowiła powiększyć...Tak to już jest.Moja druga psiapsółka,która ma E naturalne najchętniej by zmniejszyła :happy: A ja sie z niej śmieję teraz,że jak będzie chciała iść na plaże to żeby łopatkę brała żeby dołek wykopać bo inaczej się na brzuchu nie położy...:-D Mnie się nagle ze skromnego,normalnego B zrobiło teraz nagle 98cm w obwodzie w klatce piersiowej.Specjalnie mierzyłam jak ona sie poszła zoperować.I powiem Wam,że wcale nie chcę takich balonów!A jeśli chodzi o operacje to ja tez sie nie widze w tej roli.Ale jeśli ktoś ma taka potrzebę-proszę bardzo...

Pumi ja zapisaam sobie ten przepis na kompie i szybko ci podrzucam.
Oczywiście mam nadzieje, ze Pnadi sie nie pogniewa, bo wcale nie maiłam zamiaru jej zabrac autorstwa

Kładziesz na taka w miarę głęboką patelnię nogi kurczaka (tyle ile Ci się zmieści na patelni, ale zostaw miejsce na warzywa), zalewasz wodą (mniej więcej na dwa cm od dna), dodajesz pomidory i cebulę (ja robię na dwa duże pomidory i dwie mniejsze cebule) pokrojone w plastry, trochę pieprzysz i dodajesz 5-6 łyżek maggi, łyżkę oleju i dusisz pod przykryciem (chyba że dałaś za dużo wody to bez pokrywki żeby odparowała) przez ok 45-60 min. Możesz w połowie dodać pokrojoną świeżą paprykę lub fasolę dla urozmaicenia, ale ja najczęściej robię bez dodatków i wszyscy się zajadają - mięsko jest mięciutkie, aż samo odchodzi od kości.

Sylka
xx_sorki.gif
- jestes wspaniala- dziekuje- ide do garow hihi
Chcialam zapytac- bo mama mi przywiozla 15 pieluch tetrowych z Polski. Mam zamair ich urzywac jako sliniaczka i ogolenie dla potrzeb malenstwa czy nie wystraczy je wyprac w dzidziowym plynie? bo ja nie to zaraz sie biore za ich gotowanie

Rany ja tez bym sobie piersi nie powiekszyła, pomimo tego ze mam małe z natury
ale nie dałym sobie zrobic- nawet za darmo. Nie mowiac juz o tej kasie jaka ona wydała.
A ja wlasnie dostałam pochwale od szefowej:-)Za obrot miesieczny- hahhaha

Ja te pieluchy bedę prać w 90 st. Kupiłam płyn zmiękczajacy Lovela bo jak wyprałam ubranka w samym proszku (też Lovela) to były szorstkie.Więc bedę prać jeszcze raz:-D. A biust ze skromniutkiego i nieśmiałego małego B zrobił sie cieszącym moje i męża oko pokaźnym C.:-):-DBaaardzo mi się to podoba!

reklama
Mnami!Ja chyba uskutecznie ten przepis w sobotę.Po powrocie po Wszystkich Świętych...Och i właśnie moja kuzynka ukochana w 10tc zadzwoniła,że wpadną z mężulkiem w sobotę na ploty.To jak będą głodni to ich nakarmię :happy:

Gdzie ten mój mężuś jest?Jak dzwoniłam to mówił,że jeszcze jest "u znajomych"...Hmmmm....Bardzo to tajemnicza odpowiedź...Nigdy mi tak nie odpowiada....Jak sie zaraz nie pojawi to mnie ciekawość zeżre :-)

Do góry