reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Helenko alez nie wyganiaj meza tylko zagon go do roboty!Sama nie dasz rady!Zwlaszcza,ze brzuszek sie opuscil,glowka Karolka juz w kanale rodnym a Ty z gipsem na nodze!!!!Tym razem,przyznaj sama,ze to wystarczajaco duzo powodow zeby jednak dac sobie odpoczac?Odpoczynek,oszczedzanie sie i lezenie do konca ciazy!Bezdyskusyjnie! :tak:

reklama
Pandi mnie sie to 6,5kg malawo wydaje bo sama mam juz 14-15 na + :tak: I wcale nie jestem jakas straszliwie rozpasla tylko brzusio ogromny.I w ogole nie wiem gdzie mi sie te 15kg miesci!Naprawde....:sorry: Generalnie w ogole sie n ie przejmuje bo z niedowaga z przed ciazy moge przytyc do 18kg i bedzie dobrze.A jak bedzie wiecej to i tak bedzie dobrze...jakos to przezyje i zrzuce przeciez!Ale fajnie tak 6,5...

A ja to słyszałam, ze to ma być 10 ruchów na godzinę w czasie jego największej aktywności, ale ręki nie dam sobie odciąć.

rozmawiałam dzisiaj z moją koleżanką, co zna dobrze panią neonatolog z naszego szpitala. zresztą ja też ją znam, ale ona , ze pracuje w tym szpitalu również i w jednej klatce za razem to ma z nią częstszy kontakt.
I ona jej powiedziała, żebym jak teraz to prowadziła lezący tryb życia, bez żadnych sprzątań, i takie tam. wszytko na minimum jak nie chcę urodzić za wcześnie. No i oczywiście bez żadnego sprzątania na święta. i co mnie zaskoczyło nie obżerać się podczas świąt, bo jak to doktor twierdzi bardzo dużo zdarza się porodów właśnie z przeżarcia świątecznego. Nie mylić z przejedzeniem:no::no:
a tak w ogóle to wszystko w nadmiarze jest szkodliwe

ja co prawda mam termin na ostatniego stycznia ale rożnie to bywa. ja bym chciała urodzić w lutym

Albiniec wiesz już coś?:sorry:

Oki

sorki, ze cię tak bombarduję:sorry:, ale myślałam, ze może zapomniałaś,a ja tu siedzę jak na szpilkach.:baffled::baffled:
bo to by mnie o wiele taniej wyniosło:tak::tak:

ja sie zastanawiam czy nie kupic do maxicosi carbo fix tego stelaza, bo na wiosne raczej bede bardzo duzo z dzieckiem jezdzic na wycieczki:sorry:

ruchy sa ale czasami do 16tej skubana caly czas kima, ja sie stresuje potem dopiero popoludniu pupcia kreci no i 12/1 w nocy ma swoj ulubiony czas na tance:-pale czemu czasami przez caly dzien sie nie rusza, dopiero wieczorem to nie wiem:baffled:

a u mnie standardowo:
5,6,7 rano jak mąz budzi się do pracy. potem 9, 10.
potem długa przerwa do 17, 18 chociaż czasami około13 przeciągnie się rączką lub nóżką:-D:-D
a potem to już balanga na całego. zaczyna się od nieśmiałych ruchów około 21, a potem 22, 23, 00, 01:szok::szok::szok:

było by nieźle od 01 do 05 rano pospać hihihi

a teraz jest 19.30 i już od 17 tak cały czas dokazuje. teściowa mi mówiła, że czasami dziecko może być niedotlenione o dlatego tak się rusza, ale co ja mogę na to poradzić:sorry:

Moje malenstwo najwieksza aktywnosc wykazuje wieczorem i rano w ciagu dnia czuje jak sie porusza ale troszke słabiej sa to raczej pojedyncze ruchy co chwilke teraz to tak szaleje ze cały brzuch faluje

reklama
To pooddychaj przeponowo Sylka to dotlenisz dziecko.Wtedy tez sie przewaznie zywiej rusza jak jest dotlenione :laugh2:Ale jesli masz sie stresowac,ze jest za slabo dotlenione to oddechy droga przeponowa i juz po stresach!Zreszta i tak warto cwiczyc zeby trudnosci nie sprawialo :tak:

Do góry