reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Szczypawka- super. W Hali Ludowej koncerty sa rewelacyjnea tu jeszcze takie atrakcje, no no;-)
A dzidzia lezaca w poprzek nie przejmuj sie, przeciez malaenstwo ma jeszcze czas i zdazy ze trzy razy sie obrócic
Helenko- hahha, nie zamierzamy brac od ciebie sposobu na przekrecanie dzidzi:-DTy to jestes aparatka, ale wiesz...oszczedzaj sie. Co do mycia to rzeczywiscie masz przegwizdane, nie dosc ze brzuch to jeszcze noga- normalnie kasakaderka z Ciebie;-)

reklama
Asia S powinnas dostac w dupsko za czytanie takich rzeczy. Przez cukrzyce moze obumrzec płód. Owszem ale jak nie dbasz o siebie i cukier od rana do nocy masz 220 mg/dl. Co to za wynik 148 mg/%. Jaka to cukrzyca, żadna - mowiłam ci ja miałAM 176 mg/%. Jak dla mnie błedny wynik ci wyszedł. Zrobią ci powtórke na 75g i zobaczysz wowczas czy mas cukrzyce. Mysle, ze ci za poźno zrobili krzywą cukrową bo powinni zrobić najpoźniej w 28 tyg. bo ok 33 tyg. cukier samoistnie podnosi sie lekko do góry i to akurat normalne. Wiem to od diabetologa, ktory ma z tego habilitacje.
Wyniki moczu sobie powtórz a nie sie nimi przejmuj, ja miałam gorsze wyniki a potem sie okazało, ze źle nasiusiałam i po 2 dniach powtózyłam i było wszystko piknie. :tak:

Asiu nie przejmuj się i nie czytaj o takich rzeczach w necie!!!!!!!!!!!!!Bo zacznieszbardziej się przejmować.A masz tylko delikatnie podwyższony ten cukier, ;powtorzysz badania i będzie ok:tak:A może rano żułaś gumę?Mój mężuś takmiał , pojechal robić badania na cukier i wyszło mu 170!Następnego dnia pojechał i było ok,.Lekarz powiedzial, że nawetżucie gt\umy bez cukru przed badaniem może sfalszować wynik.
Szczypawka masz rację ja też nie czytam takich rzeczy i nie oglądam takich programów, bo potem tylko się człowiek zastanawia czy ok i czy bedzie zdrowe i zaprząta sobie głowę niepotrzebnymi śmieciami

To prawda ,że pod koniec ciąży mamy wyższy cukier,ja też o tym słyszałam od położnych:tak:, bo w naszym organiźmie wzrasta zapotrzebowanie na glukozę, bo dzięki niej maluszki nabierają ciałka.Sadzę że gdyby każda z nas teraz zrobiła badania na ckier to byłby minimalnie podwyższony

Moze macie racje. Dobra nie martwie sie na zapas. Po prostu na razie odrzucam słodycze i kolorowe soki.
A w poniedziałek nawet tabletek nie wezme przed badaniem..Zakonczmy juz ten temat ale napiszcie mi prosze czy moge jesc owoce- grejfruty, jabłka, i jakies inne cuda

Grapafruty jak najbardziej, jabłka tez ale postaraj sie te bardziej kwaskowate, mandarynki z 4 dziennie, bez ograniczen ananasa (zabija cukier i tłuszcz w organizmie), ważywa możesz jest ile wlezie i postaraj sie jest te zielone bo mają duzo magnezu, Fe, i witC i czysty kwas foliowy. Wszystko to dobrze pomaga na anemie.
P.S. czy ja dobrze zrozumiałam, ze przed badaniami wziełas jakies tabletki. Wiesz, ze przed pobraniem krwi i moczu nie wolno brac niczego ale to absolutnie niczego. Mozna jedynie wypic ok litra wody niegazowanej.

Albiniec- no tak wziełam fenoterol rano.
A tak poza tym- ciesze sie ze mozna jesc anansy :-DHurra
A dzis to chyba jakies cisnienie spada bo normalnie zasypiam przed kompem.

No to masz przyczyne podwyzszonego cukru. Przeczytaj sobie skład i zobacz czy w budulcu leku jest laktoza, talk czy skrobia modyfikowane. To te składniki baaaardzo podnoszą cukier.

Widzisz Asiu, powtórzysz badania i będzie ok:-)
Ja te zasypiam, a jestem już po kawie
U nas piękna pogoda, słonko świeci, dosyć ciepło.Zaraz się wytoczę z Olą na spacerek.Zabieram ją dzisiaj ze sobą do szkoły, na zaliczenie.Mam zaliczyć makijaż ślubny:happy2:

reklama
Aśka normalnie ręce mi opadły.:wściekła/y::wściekła/y: Po co ty czytasz takie głupoty? jeżeli winik jest niewiele ponad normę, to tak jakby był w normie.zresztą rzeczywiście trochę za późno zrobiłaś ten cukier. max to do 28 tygodnia, tak mi gin powiedział:tak::tak::tak:

a program o tej dziewczynie co urodziła na dworcu tez oglądałam. nie był taki straszny. w końcu nie można odciąć się od świata i zatkać sobie uszu, można przełączyć fakt.
ale tak jak Anja napisała to nie była jej wina. nie powinna dużo dostać, w sensie do odsiadki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry