reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
albiniec, dzięki za link:tak: tylko mi się narazie testy nie uruchamiają:no:
Pumi, może coś wyszło błędnie? często po powtórce okazuje się że jest ok. Nie martw się nawet jeśli to będzie to tylko niedogodność dla Ciebie w diecie, Dominice nic sie nie stanie jak będzies jej przestrzegac.
estera, tego o sudocremie nie wiedziałam:szok:
mdłości mi trochę wróciły od jakichś 2 tyg, ale można przeżyć, w kiblu z łosiami nie gadam;-):-D

reklama
J mam maść Maltan, zawiera tylko glukozę i nie trzeba zmywać przed karmieniem.Koleżanki używały też, a o Sudocremie też słyszałam, ale trzeba go dobrze zmyć przed karmieniem bobaska.
Ale najlepsze na problemy z brodawkami jet nasze mleko, trzeba posmarować brodawkę i nie zmywać.Podobno świetnie goi.Dzisiaj położne mówiły.
A jutro mamy wykład o laktacji i karmieniu.

Dzisiaj pani rehabilitantka mówiła nam jak można sprawdzić czy wózki mają dobrą amortyzację.Należy staną bokiem do wózka i go ciężarem ciała nacisnąć.Od tego jak się będzie zachowywał oceniamy czy jest dobrze amortyzowany czy nie.Powinien sprężynować delikatnie i nie kiwać się na boki. W tych testach wszystkie 3 kołowe się przewracają

Albiniec, a to siemię lniane to pijesz z mlekiem czy z wodą? Mi mężuś kupił na zgagę "Alugastrin" takie coś w płynie co można brać w ciąży - syf straszny, smakuje jak kreda rozpuszczona w wodzie:baffled: ale trochę pomaga - przetestowałam dziś w nocy, bo już nie mogłam wytrzymać.

Gotujesz wode, zasypujesz szklanke, kubek, jedną łyżeczką lnu i zalewasz do połowy i mieszasz często az ostygnie na tyle, ze bedziesz mogła to pić.

no i oczywiscie ja stukam na skypie a wszystkie juz sie zmyly hihih.
Co do tej glukozy to sluchajcie co moj P. mowi: dzwoni i stwierdza z przekonaniem ze ja pewnie dlatego tak przytylam bo mam wysoki cukier! a ja na to ze, kurde przytylam bo jestem w ciazy a nie ze mam wysoki cukier i ze tak to koteczku dziala : ciaza= tycie! i ze jak mu sie nie podoba galaretowaty tylek zony to sie nie musi patrzec hihihihi! faceci by chcieli miec dzieci ale najlepiej zeby zona przytyla kilogram co nie?!
ja niestety przytylam juz 17 kilo i nic na to nie poradze- taka moja uroda. siostra mnie pociesza ze ona tez tyle przytyla i ze po porodzie od razu jej zeszlo 7 kilo , potem troszke jak karmila a reszta - odpowiednia dieta i figurka z powrotem odzyskana.
Ale mniejsza z tym. Ja sie tu kilogramami zamartwiam a tymczasem znalazlam schizujacy artykul:

reklama
Ale się uśmiałam. Czytam sobie opisy porodów z października 2007. Babka pisze jak po jakimś tam czasie położna kazała jej wypiąć tyłek, schyliła się i zagląda. W pewnym momencie mówi do męża "Pan zobaczy, lewe ucho wystaje":-D:-D:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry