reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
W przebiegu ciazy u kobiet z cukrzyca, zarówno przedciazowa, jak i cukrzyca ciazowa, mozna miec do czynienia z róznego stopnia zagrozeniem dotyczacym matki oraz plodu. Pomimo wprowadzenia zasad scislego nadzoru diabetologiczno-polozniczego nad ta grupa pacjentek nadal obserwuje sie wystepowanie niektórych powiklan w porównaniu z grupa kobiet bez cukrzycy. Sposród zagrozen i powiklan dotyczacych matki najczesciej wymienia sie: nadcisnienie tetnicze i EPH-gosteze, zakazenia dróg moczowo plciowych, wielowodzie, uraz porodowy, poród droga ciecia cesarskiego.
Powiklaniami dotyczacymi plodu lub noworodka sa najczesciej: makrosomia lub mikrosomia, smierc wewnatrzmaciczna lub okoloporodowa, wady wrodzone, powiklania porodowe.

Dostalam juz ochrzan od mojej siostry ze ja zawsze cos wynajde i ze co druga kobieta w ciazy ma wysoki cukier i rodzi zdrowe i zywe dzieci!
ja przestrzegalam wszystkich zasad przed tym badaniem jakie zamieszczalyscie na forum i mimo to cukier wysoki - ale cos nie bede sie an zapas stresowac

reklama
Ja mam dzis poteznego mega doła chce mi sie płakac bez powodu od rana jutro ide do ginekologa mam nadzieje ze u was samopoczucie lepsze niz u mnie
Pumi nie stresuj sie tym cukrem na pewno nie bedzie tak zle

Pumi powiedz meżowi, ze nie od kg zalezy czy sie ma cukrzyce ciążową czy nie. Ja przytyłam 7 kg. Jak byłam w poradni to były ze mną inne mamusie i wszystkie ale to wszystkie były baaaardzo suche.

a jeszcze chcialam was postraszyc fotka hihihih- tylko nie ucieknijcie sprzed komputerow haha

Załączniki

• Picture 718.jpg
    Picture 718.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 56
Albi - no wiesz!!!! rozumowanie naszych facetow!!! tak jak stwierdzili ze Paulinek wczesniej urodzila bo to w Belgii. Co tu sie duzo rozpisywac na temat wiedzy ciazowej naszych panow hihihi- trzeba ich brac takimi jacy sa
xx_smiech_big.gif

Pumi ale brzuszek!!!Cudny:tak:Ja ma 1/3 Twojej wielkości:baffled:
A zapomniałam Wam napisać że u nas prawdziwa zima!:-):-):-):-)Zasypało nas, drzewa są całe oblepione śniegiem, i ciągle sypie.Jest przepięknie:tak:
Mam nadzieję ze ten śnieg za szybko się nie rozpuści

Pumi nie czytaj takich rzeczy, bo to co przeczytałas zdarza sie baaardzo rzadko. To wszystko zalezy jakie miałąs obciązenie i jaki jest wynik po jakim czasie. Bo zeby cos sie działo z dzidzią to musisz miec ponad 200 mg/% non stop.

reklama
no i sie wystraszyly i zwialy!
Esti- siostra mi fotki przyslala jak pieknie bialo macie! Ja mam niestety szaro i deszczowo.
A czy probowalyscie na zgage pic Malox? ja pije (bo mozna w ciazy )i po jednym lyku zgaga przechodzi.
Mam pytanko do Albi- czy orientujesz sie jak to jest z sokami Hortexu? bo ja mam pol lodowki zaopatrzonej w babanowe w kartonie bo je ubostwiam ale sa dosc geste i slodkie? czy pozostaje mi jak cos sama woda?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry