reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzien dobry!
Pumi piekny masz brzuszek!Dziwne zebys miala swoja mala pupke przy takim brzusiu-wygladalabys co najmniej nieproporcjonalnie...Ja tez mam duzy brzuszek!W przeciagu ostatnich tygodni wydaje sie jakby rosl z dnia na dzien!Mam wrazenie,ze bardziej sie nie da i ze zaraz pekne :-D Za to na wadze az tak strasznie ostatnio nie przybieram...Przynajmniej tyle dobrze.Zreszta nie ma sie co przejmowac.Nie ma tragedii i wszystkie wrocimy do figur z przed ciazy!

Frodo zdaje sie,ze planowalas porod na Klinikach? :-D Ja tez.A termin mi sie wstrzela akurat w sam srodeczek.A maja nie przyjmowac pacjentek juz od 15.12...niestety....Trudno.Ja sie zdarzylam juz z tym pogodzic ale ja sie o tym dowiedzialam juz ladnych pare tygodni temu.Jedynym szpitalem przy prwidlowo rozwijajacej sie ciazy jaki odradzaja wszystkie polozne z jakimi rozmawialam jest Dyrekcyjna.Tam ponoc masakra,caly porod(naturalny) trzeba lezec,nie wolno nawet wstac do ubikacji....Wlasciwie to nic nie wolno.No i o oddzialach na Dyrekcyjnej to nawet strach wspominac.Ale jak sa powiklania albo z dzieckiem cos nie tak to tam maja najlepszy sprzet...

Ja coraz bardziej sie boje im jest blizej porodu czasami mam jakies przeczucia ze cos pojdzie nie tak jak trzeba dzisiaj prawie sie wywaliłam jak byłam córke do szkoły zaprowadzic cały dzien sypie od rana i strasznie zimno

szczypawka!;-)
To gdzie masz zamiar rodzić?
Ja koniecznie chcę mieć cc i nie wiem gdzie teraz mam szukać szpitala?
No, mam nadzieję, że jednak się załapię jak oddział będzie znowu funkcjonowac:wściekła/y:

donia:-)
Mamuśko, koniecznie uważaj!
U mnie we Wrocławiu też cały czas pada śnieg i jest niezły meksyk!!!!:wściekła/y:
A miałam dzisiaj wybrać się na zakupy świąteczne i uzupłnić jeszcze zakupy dla dzidziolka:-(

Frodo ja mam zamiar rodzic na Kamienskiego.W prawdzie mam kawal drogi...Jak sie zacznie w godzinach szczytu to pojade chyba do Olawy :-) Wiem,ze na Dyrekcyjnej jest naprawde kiepsko jesli chodzi o warunki.Niby na Brochowie tez jest ok ale jakos niecierpie tego szpitala i mnie on przeraza.Na poczatku ciazy jak mi jakis oszolom wypisal skierowanie do szpitala ze wzgledu na te moje wymioty to mnie na Brochowie nie przyjeli bo strajk.Ale tak naprawde to zalezy od nastawienia.Jesli bedziemy liczyc na luksusy to nigdzie nam nie bedzie dobrze...No i wazne zeby byc komunikatywnym.Wtedy da sie wszedzie przezyc...Tak podejrzewam.

Samego porodu to ja sie nawet nie boje.Ale swiadomosc,ze lada chwila bede miala swoja kruszynke na rekach i w domu dopadla mnie pare dni temu i sie na moment przerazilam! :-D Bo u mnie zostaly wlasciwie 4 tygodnie do terminu.A doktorek powiedzial,ze nie donosze...Wiec to juz za chwile!!!

Nie panikuje z uwagi na tego gronkowca,ktory sie pojawil na Kamienskiego ostatnio.Teraz beda 5 razy bardziej uwazac na sterylnosc.Z tego co slyszalam gronkowiec jest czestym gosciem tej nieszczesnej Dyrekcyjnej :-) Niedlugo zaczna nia straszyc ciezarne!"Jak nie bedziesz grzeczna bedziesz rodzic na Dyrekcyjnej!" :-D No mam nadzieje,ze uda mi sie jednak dojechac na Kamienskiego.Wszystkie sale porodowe to jedynki,porod rodzinny bezplatny(jako jedyny szpital we Wroclawiu) oddzial polozniczy tez po remoncie.Musze sie w koncu przejechac i zobaczyc.Ale my caly czas w tym cholernym remoncie po uszy i nawet nie mam kiedy.Za to Kliniki pod katem porodowki zwiedzilam i nie jest zle jak na moj gust.Na oddziale nie bylam ale kolezanka rodzila tam w maju i mowila,ze jest naprawde ok.

Dzien dobry.
szczypawko- ja tez nie mam dobrego zdania o Dyrekcyjnej. Nie podoba mi sie tam zupełnie. Poza tym traktowanie pacjentek- conajmniej sredniowiecze- "radz sobie sama"...Ale podobno jak cos sie dzieje w ciazy to najlepiej od razu jechac tam!!!
Co do Brochowa- nie mam zdania bo nigdy tam nie byłam ale słyszłąm raczej dobre opinie
A jak juz masz jechac do Oławy to czy nie lepiej byłoby do Trzebnicy?Chyba ta sama odelgłosc- no w sumie zalezy w ktorej czesci Wrocławia mieszkasz.
Ja bede rodzic w Rawiczu- 60 km od Wrocławia
Frodo- ja tez bede miec cesarkę i z tego co sie dowiadywałam to na Kaminskiego nie robia problemow
Pumi- mi tez wyszedł podwyzszony cukier. Od razu lekarz kazał mi powtorzyc badania. dzis po południu mam odebrac wyniki. Zobaczymy. Ale od czwartku nie jadłam słodyczy- w ogóle:-(No chyba ze jabłka i suszone owoce

reklama
A co do warunkow na drodze to jest dzis masakra!!!!Wsiadłam w moje autko, ktore ma jeszcze letnie opony. Zajechałam 10 metrów i odstawiłam samochod. Pojechałam do pracy z kumplem. Zrobiłam sobie maly spacerek bo umowiłam sie kawałek od domu. Przydał sie taki mały ruch od rana;-)Nie wiem jak wroce do domu ale pal licho....jakos to bedzie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry