reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A co do syropu jest specjalny dla kobiet w ciąży Maila, nie zawiera alkoholu.Ostatnio byłam u swojego rodzinnego na wizycie kontrolnej i dostałam listę leków bezpiecznych w ciąży na przeziębienie:tak:

reklama
Ja słysząłm odwrotnie Albiniec ze dziewczynki dłuzej sie stroja do wyjscia a chłopcy pare dni przed terminem choc nie bardzo w to wierze

Na przeziebienie cebula + czosnek + miod + sok z cytryny niedobre i smierdzi ale pomaga

Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli.
Nie łykać czystej syntetycznej witaminy C.

Donius co człowiek to inna opinia;-). U mnie sie sprawdziło, np w pracy 3 dziewczyny miały dziewczyny jedna urodziła w 36 tyg. dwie w 37/38 tyg. Kolegi z działu dziewczyna 9 dni po terminie i tak samo było w szpitalu. :-) Chociaż szwagierka urodziła 2 tyg. wczesniej ale ona to inny przypadek.

Moja szwagierka urodziła synka przed terminem, a 3 koleżanki urodziły córeczki po terminie i to ponad tydzień.Więc to pewnie nie ma reguły:tak:
Ciekawe jak tam Sylka po wizycie u ginka,:confused: mam nadzieję,że ok bo coś sie nie odzywa:dry:

Dziewczyny ja dostałam taką grubą teczkę na temat krwi pępowinowej, tam jest wszystko opisane o tym gdzie sie przechowuje, jak się przechowuje, jakie choroby można leczy i co już zostało dzięki temu wyleczone, są opisane rożne przypadki, sątam też certyfikaty wszystkie.
Jak któraś jest chętna to ja mogę wysłać tę teczkę.Jak cos to adres na priva niech da kto chce:tak:

Co do porodu- to nie ma reguły...
Mnie tez cos łapie przeziebionko, niestety w pracy musze byc bo zastepuje dwie osoby a mnie tez nie miałby kto zastapic. Poza tym mamy ziomno w biurze:-(
Ogrzewanie nie działa- grr.
Mili- ja tez mam doła. Nic mi sie nie chce:-(

Hej mamuśki
Jeśli łapie Was przeziębienie to weżcie sobie oscillococcinum- to jest srodek homeopatyczny, wiec nie szkodzi nam, ja mialam zalecana dawke przy katarze (bez gorączki) 3x1, naprawde swietny lek polecam, bo po 2 dniach mi przeszło a na drugi dzien juz widziałam poprawde, sok z całej cytrynki +miód też super!
Coś ostatniop sie nie wysypiam, mam koszmary, budze sie o 2 i nie mogę zasnac do 4-5 :( a co dopiero bedzie jak mały się pojawi!:)

Witam.
Zastanawialiśmy się nad tą krwią pępowinową, ale to droga impreza, bo kosztuje nie tylko samo pobranie (ok 2000zł) to jeszcze przechowywanie (ok. 400-500zł rocznie):confused:. Ktoś tu pisał, że na dodatek jest kłopot z regulacją prawną i nie zawsze potem można ją wykorzystać:eek:

reklama
Jest pewien lobbysta, ktory lobbuje pewną pewną piekną idee, zeby krew pepowinowa bya przechowywane w banku globalnym, refundowanym przez państwo, tak jak to ma miejsce w niektorych krajach na zachodzie. Pomysł super ale panstwo PL na to jeszcze nie stac, dlatego jak chce miec krew pępowinowa to trzeba za nią płacic i nie ma czegos takiego, ze ci ktos utrudni, jej wykozystanie jak bedzie ci potrzebna, gdyby tak było to niektóre Banki nie miałyby prawa starania sie o audyty i nie uzyskiwaliby certyfikitatów unijnych i swiatowcyh. Niestety ta pogłoska jest głoszona przez tego lobbyste i jego zwolenników. Zresztą wszystko jest w umowie, stworzne przez prawników i gdyby taka sytuacja zaistniała to znalazła by sie taka wzmiana w kontrakcie. Marek pytał przedstawicieli o takie rzeczy, czy ktos bedzie robił takie problemy, wszyscy powiedzieli, ze nie ma takiej możliwości.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry