reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Widze, ze w pewnym okresie ciaży kazdą z nas dopadaja koszmary. No mnie sie dzisiaj sniło, ze sie spóźniłam do szkoły a ze 1 lekcja to ang. to postanowiłam nie iść. Potem mi sie snił taki durny film CopLand - nie mam pojecia skąd?? czemu? i dzlaczego? - oglądanie 20 kg wiekszego Sylwestra Stalone to dopiero koszmar:szok:.

reklama
Witaj nadiuleczka:-)Na kiedy masz termin i będzie synek czy córka
Ja sie dzisiaj obudziłam z katarem, ale już byłam na zkupkachi sobie kupiłam Oscilococinium, zobaczymy czy jest faktycznie dobry, psiapsióła poleca.Joooaaa1 też więc ........sprawdzimy

Właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka z mam grudniowych będzie dzisiaj rodzić:-), termin miała na 5 grudnia.A jeszcze wczoraj się z nią widziałam.Była u lekarza i i ma skurcze na KTG i 1 cm rozwarcie chociaż skurczy nie czuje
Czeka m z niecierpliwością na wieśći od niej:tak:

Nanina to chyba w szpitalu powinnaś leżeć?Trzymaj się kobietko, a który u Ciebie tydzień ?
A mnie zaczyna rozkładać choroba.....:-(zimno, telepie i mam stan podgorączkowy, 37, 8.Co na gorączkę się bierze?Apap chyba jet najbezpieczniejszy.Ale mam wziąć już teraz czy jak wzrośnie?:confused:Poradźcie coś

witaj nadiuleczka:-)
esti, paracetamol, a więc apap, możemy brać byle nie przedawkować. Więc ja myślę, że jeśli naprawdę źle sie czujesz, to może lepiej weź już teraz zanim choróbsko się rozwinie:confused:. Zwłaszcza jeśli boli Cię coś przy tym np. głowa. Jak ja była chora to w ogóle nie brałam, tylko sie leczyłam mlekiem z miodem i czosnkiem - i potem hop do łóżka wygrzać się. Rutinacea w jakiejkolwiek postaci +wit c ale najlepiej w herbacie pod postacią cytryny lub soku malinowego, żurawinowego. I leżeć żeby odpoczywać i dać organizmowi szansę na naturalną walkę z chorobą.:tak:

Nie cierpię mleka:no:A głowa mnie nie boli ogólnie czuję się ok.Potem zadzwonię do lekarza rodzinnego, bo dzisiaj pracuje od 14 i zobaczymy co poradzi
A tymczasem ugotuję rosołek z imbirem i czosnkiem:tak:

reklama
Wczoraj byłam u gina.
przez cały dzień nie mogłam sobie zajęcia znaleźć , nawet przy kompie spokojnie nie mogłam usiąść.
oto co stwierdził gin. łożysko już zaczyna mi sie starzeć, może to świadczyć o wcześniejszym porodzie ale nie musi,
gin mówi, ze płeć się zmieniła:szok::szok::szok::szok::szok: a ja śmiech, bo tego sie spodziewałam. A on na to , ze zmieniła sie na męską hihihi, i to coś nie che sie oderwać:-D:-D:-D:-D
Mały Krzyś waży 1500 tak powiedział gin ,ale na usg wyszło 1347 , nie wiem dlaczego sobie dodał. ogólnie w normie.
dzidzia zdrowa, serduszko zdrowe i tętno także. No i podskoczył mi HGB z 9,6 na 11,5 po tym sorbiferze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry