reklama

Styczniowe Mamusie 2008

• Starter tematu Starter tematu aOLA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
CZesc dziewczynki
dawno mnie tu nie bylo, spowodowane jest to zlym nastrojem i nauka.... tzn. w niedziele ostatni egazmin, a na wrzesein mam juz poprawke:zawstydzona/y: tak pisalyscie o Karmi, ze ostatnio kupilam, ale nie smakuje mi wogole.... raz na czas wypijam male pifko, ale tylko wtedy jak mam strszna ochote, rzadko sie zdarza, ze dopijam do konca... ale pychotka....
Momi gratulacje... i pwoodzenia w przygotowaniach.... ja tez mam taka sytuacje jak Ty, ale nie yobrazam sobie teraz wesela... dlatego stwierdzislismy, ze w przyszlym roku Koscielny i weselicho, a teraz - moze w sieprinu cywilny....
moj brzuszek wieczorami robi sie duzy.... a tak to rzonie ale ogolnie jak stane profilem to widac....
wczoraj mi sie snil porod- ponoc zawsze sie sni na odwrot- szkoda- a snilo mi sie, ze w szoku bylam, bo wogole nie poczulam bolu i szybciutko trwal....
eh... a moze jednak bedzi etak jak we snie....
co do zwolnienia- w pracy wkurzaja mnie wszyscy a pozniej brzusio mnie boli, dlatego mam nadzieje, ze lekarz zapropnuje mi L4, bo wole sie oszczedzac, bo latwo mnie z rownowagi wytracic, w szczegolnosci, ze tam jest czesc malo rzyczliwych ludzi, a wiekszosc udaje przede mna slodziutkie a tak naprawde obrabiaj mi d....
wiem, ze to cza surlopow wiec myslalam, ze poczekam do wrzesnia, ale nie chce... niech sobie sami radza, w doatku dostsoswuja mnie do innych i wychodzi na to, ze bede siedziala na popoludnia- wtedy kiedy calyczas jadlabym...
zauwazylam, ze osstanio czesto slabo mi sie robi i mam plamy przed oczami....
17 ide do gina, wiec mu wszystko powiem......
P.S. moze Wy wiecie jak sie liczy miesiace w ciazy?? mam terin na 13 stycznia, teraz wg moich wiliczen- tzn kalkulatora:-D jestem w 12 tyg i 6 dniu, wiec jak mam liczyc??
ktory to miesiac?
pozdrawiam
zycze milego, spokojnego popoludnia....

reklama
PUMI a co do kurek to chyba sa, bo siostra mieszka w Chicago i mowi, ze sa, z tym, ze pracuje w sklepie poslkim, gdzie rowniez gotuja i czesc rzeczy chyba z Polski importuja....
na kurki tez mam ochote- na szczescie tatus jest strsznym rzybiarzem i mi przynosi:-)

Pumi - tak!!! hurtownia to super pomysł - zbieraj zachcianki od nas i przenoś je na grunt amerykański:-)
Dzidzia: ślub planowaliśmy od stycznia, w ciąże zaszłam w kwietniu, więc doszliśmy do wniosku, że jak już wszystko porezerwowane i pozałatwiane - to nie ma sensu rezygnować tylko trzeba iść za ciosem. Trochę boję się, bo w końcu ślub i wesele to duży stres, a nie chcę żeby odbiło się to na maleństwu, ale trudno - mam nadzieję że dobrze pójdzie!

Trymestry - umowne okresy, na które podzielona jest ciąża. Pierwszy kończy się w 14 tygodniu ciąży, drugi - w 28, trzeci - w momencie porodu.

Dziewczyny, jak jest z lataniem samolotami w ciąży? Marzy mi się podróż poślubna w jakieś piękne miejsce - nie wiem tylko czy powinnam ryzykować...

Momi to rozumiem, a my jakos najpierw dziecko planowalismy a potem slub, co moim rodzicom nie bardzo sie widzi, jak poruszaja ten temat to sa wielkie klotnie, Oni sa kochani ale staroswieccy... boja sie, ze pozniej zostane sama- eh.... dziadkowie...:-)
ja zraz bede musiala zbierac sie do pracy:zawstydzona/y: zaraz zjem barszczyk ipewnie 3 kanapki- dojade do pracy- ok.25 min i znowu bede glodna, minie godzina i znowu bed egloda i tak wokolka jest popoludniami.... a w pracy przerwy nie mam,a przy kliencie nie wypada jesc- tzn. ja nie przyjmuje ale jestem na widoku...
wczoraj Miskiek zrobil spagetti w bardzo duzej ilosci, wiec dzis skonczymy .... nie moge sie doczekac bo uwielbiam spagetti- poki co....:-)
a teraz uciekam
pewnie do jutra
buziaki

reklama
Momi, do 6 msc jak czujesz sie dobrze to samolot nie zaszkodzi:-):-):-)
Ja we wrzesniu lece do Wloch na tydzien(dobre jedzenie, zakupy, kimat)to bedzie jakis 22tc,ale ja dosc.czesto latalam samol. przed ciaza wiec zmiana cisnienia na mnie tak nie dziala ani stres zwiazany z samym lotem:nerd:, jak bardzo chcesz jechac to lec, 2 tygodnie wypoczynku dobrze ci zrobi, ale w jakies w miare bezpieczne miejsce, Afryka i Azja odpada bo czerwonka, biegunka etc.
Ale jest tyle fajnych i romantycznych miejsc w Europie i nasze ubezbiecznie "dziala" na terenie calej UE. Ciaza to nie choroba! Takze bon voyage!:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry