reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dzien dobry!
Rzeczywiscie Rafaello kuszace. :tak: Tylko ja sie chyba nie pisze.Zaplanowalam sobie tyle spraw na dzisiaj...A tu prosze-skurcze od rana.W prawdzie delikatne i co pol godziny mniej wiecej ale wyraznie wyczuwalne!A dotad nie mialam!A mezus dopiero kolo20-21 bedzie w domu bo pojechal do Krakowa! :szok: No to nic tylko sie kladziemy i czekamy az wroci.Chociaz uprzedzilam go,ze w kazdej chwili jestem sklonna przerwac mu te jego wazne sprawy i w polowie spotkania sciagnac z powrotem do Wrocławia.Ale to tylko w przypadku jak sie beda skurcze nasilac i zwieksza czestotliwosc.Ku mojej rozpaczy dodatkowymi atrakcjami sa wymioty ....No nic!Trzeba jakos przetrzymac.Ale wiem ze juz niedlugo bede trzymac moja corcie na raczkach :tak: Tylko jak to jest zyc bez takiego wielkiego brzucha???Bo juz normalnie nie pamietam....

reklama
Cos czuje ze teraz juz Szczypawka nam sie rozdwaja. Ale numer!!!
Czekaj teraz na meza i nastawiaj sie psychicznie;-)
Co do brzucha- to ja tez ostatnmio myslałam, co to bedzie jak juz go nie bedzie...
Moja kolezanka przestała karmic i nawet piersi jej zmalały- zrobiły sie mniejsze niz przed ciaza

Tego ciasta sie nie piecze wstawia sie potem do lodowki bardzo szybko jest gotowe i nie mozna nic sknocic
Szczypawka a jak czesto masz te skurcze jejciu normalnie jestem w szoku ze niektóre z nas tak szybko sie rozdwajaja odpoczywaj szczypawka moze jeszcze nie czas

Dziewczyny- to że nie macie skurczów-jeszcze! to nie oznacza że bedziecie miały przenoszoną ciąże, niektóre wcale nie czuja, moja kuzynka za to skurczy nie miała, ale za to strasznie bolał ja kręgosłup i przez cały dzień myslala ze to przez dzwiganie ciężkich rzeczy a tu nie, przeleżała cały dzień, i na drugi dzień pojechala do szpitala, dowiedziala sie ze jest przyjeta odrazu na porodówke i za chwilkę bedzie dzidziuś, nie ma regóły.
Napewno ale to napewno moge Wam zapewnić - ze Nas to i tak nie ominie, musimy urodzic predzej czy póżniej hihihi
Co do humorku- wczoraj go sobie poprawiłam, byłam ładnie zrobić pazurki przed świętami, i u fryzjerki kolorek nałożyć bo mi wyblakł, tak więć przygotowuje sie zeby być piękną mamą na święta no i na przyjśćie Kacperka:)
Nie moge doczekać sie sie świąt, te zapachy już krążą w moich myślach.
Dzisiaj mam prasowanko Kacperka ubranek, juz wszystkie maja poszykowane torby do szpitala, tylko nie ja hihihi
A i jeszcze jedno, boli Was brzuch tak jakbyście miały zaraz dostać okres? ja dzisja w nocy męczyłam sie od 4 z tymi bólami

Załączniki

• DSCF0367.JPG
    DSCF0367.JPG
    329,6 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF0370.JPG
    DSCF0370.JPG
    424,8 KB · Wyświetleń: 41
Donia- no to sie okaze czy nie mozna sknocic...w moim wykonnaiu wszystko mozna sknocic
Joaaa- ja mam takie bole jak na okres. Ale zreguły rano. Pojde siusiu i przechodzi..
A dzis kurde cos za czesto mi sie brzuch napina. Pojade wczesniej do domu!!!!

czy miałyście robiony posiew moczu:confused:
mi ostatnio w wynikach wyszły bakterie, przez całą ciążę nic nie miałam to na koniec coś wylazło!!!!:wściekła/y:
lekarz przepisał mi furalgin i witaminę C , no i kazał zrobić posiew:baffled:

Bole w dole brzucha jak na okres to skurcze dziewczyny.Macie przepowiadajace :-) Tez sie juz coraz bardziej szykujecie!

U mnie bez zmian.Leze,wymiotuje od czasu do czasu no i mam te skurcze co ok 30 minut.Lekkie ale jednak wyraznie odczuwalne...Nikogo jeszcze nie alarmuje.Sama czekam z tym prysznicem az sie ewentualnie nasila.Chcialam sie przespac ale musialam zwymiotowac wiec przy okazji zajrzalam do Was :-D Zaczelo sie odliczanie-to na pewno!Ale powiem Wam,ze ostatnio jak mnie sie wydawalo,ze to mogloby byc juz to popadalam w panike.A dzis jestem bardzo spokojna i zrownowazona.Mam nadzieje,ze jezeli juz ma sie to wszystko rozkrecic to zachowam stan ducha :-D

żadnych posiewów nie miałam:no:

Asia ja tez ma wizytę 27 po samych świętach, słabo bo nie można się na wcinać:no:
a bóli żadnych nie mam, tylko te skurcze barxtona czasami ja nie wezmę magnezu:-(

uwielbiam makowiec, ale moja teściowa robi taki zapas, ze jeszcze dostaję sztukę do domu, sernik też a ja wspomagam takimi mniej światecznym,i, ale ten pleśniak to rewelka i szybko się robi.

Pandi takie pierniczki możesz zrobić ze zwykłego ciasta kruchego dosypując odrobinę przyprawy korzennej.
ja wczoraj zrobiłam takie ciasteczka tylko bez przyprawy. jedna partia trochę mi się zjarała:-(, bo za nisko włożyłam do piekarnika ale już i tak połowy wypieku nie ma bo mężulowi strasznie podeszły. zresztą ja też ciągle podkradam po sztuce hihihi
są takie chrupiące:tak::tak::tak:

jak chcesz to dam ci przepis ale do wygniatania potrzebujesz kogoś, bo ja wczoraj wymiękłam:baffled: i mąż musiał dokończyć, a ja tylko wykrajałam kształty i wkładałam do piekarnika

reklama
ojojoj szczypawka!!:szok::szok:
to już nie dużo ci zostało.
a te wymioty to często zdarzają się w pierwszym etapie porodu, więc nie martw się , ale rzeczywiście przydałby ci się trochę odpocząć:tak::tak::tak:

położna mówiła, ze jak się powtarzają co 5 minut to już trzeba do szpitala, ale ja się zastanawiam czy nie za późno, bo chciałam jeszcze lewatywkę hihihi

wysyłamci numer na PW

Do góry