reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Hej Mamusie!
nie wiem czy kupujecie jakieś poradniki dla kobiet w ciąży ale w najnowszym "M jak Mama" jest fajny dodatek co kupić na wyprawkę - dla nowych mam pewnie się przyda... jest też artykuł o tym jak nasze zwierzaki mogą zareagować na przybycie Maleństwa - to dla wielbicielek zwierząt (a tych na BB nie brakuje:-)).
Ja teraz w kółko siedzę na allegro i wypatruję czegoś fajnego dla mojej córci - to moje wczorajsze zakupki:
BODY+ŚLINIAK+SKARP VITAMINS 3-6M WYSYŁKA GRTIS (228036883) - Aukcje internetowe Allegro

BODY+ŚLINIAK+SKARP VITAMINS 0-3M WYSYŁKA GRTIS (228034162) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Momi- no to zaszalałas.
Laski ja tez chciałabym przytyc juz przynajmniej z 6 kilo.
Ale wczoraj w pracy usłyszałam kilka komplementow od kolegi- ze wygladam bardzo ładnie. Widac,że przytyłam ale to jest na korzysc, bo ja stwierdził- wtedy byłam wysuszona. Ja tak nie uwazam ale ciesze sie, że wygladam "dobrze"
Dzisiaj mnie dzidzi kopie!!:-)Ale super. I to kopie często....Ale sie ciesze
Co do liczenia to ja juz nie wiem sama- raz wychodzi,że koniec 18 tygodnia gdzies indziej ze 17. Teramin mam na 29 stycznia wiec zobaczymy jak wyjdzie :-)

czesc Przyszle Mamuski i Mamuski... ja wlasnie zbieram sie do gina... mam w sumie na 13:20, ale zanim dojde to minie 30 min, znajac zycie wyjde o 15, bo tak sie tam baby wpiepszaja...powiem mu o tym bolacym brzuszku...
Mili 3mam za Ciebie kciuki.... ale sie dneerwuje....

afa- robilam badania wczoraj krew , mocz cukier i wszystko oki.... tzn. w normach....
w noy wysalalam D maila, zeby sobie rano w pracy przeczytal- napisalam wszystko co mysle, a mialam wczoaj schizy, mysle, ze minimalnie przesadzilam, a on sie do mnie nie oddzywa... mowi sie trudno:)
uciekam
3majcie mocno kciuki za Mili i za mnie.... buziaczki...

afa- a co do tycia... to ja zobacze dzis, mam andzieje, ze jak stane na wadze nie bedzie 51 ale wiecej, bo wkurzam sie i martwie.....

Juz sie nie moge doczekac Wloch, tyramy z Lukim a ja samochodem nie chce nigdzie jechac, wole somolotem bo i nie ma przeciwskazan;-)Pewnie na nastepny urlopik wyskoczymy gdzy dzidzia bedzie miec 1.5 roku ( moja mama juz sie zdeklarowala, ze nie ma problemu na kilka dni ponianczy);-)odpoczywac trzeba- ja w domu nigdy ie odpoczne, bo mnie nosi:-D a potem mozna podrozowac juz z dzieckiem:-)

ja miesiące licze tak jak się zaczynają od mojego terminu tzn 6msc zaczne 18 września Z tymi tygodniami-miesiącami to wszędzie pisze inaczej:rofl2:

ja msc licze od ostatniej@ czyli 14 go kazdego msc zaczyna sie nowy msc;-)
nie wiem czy ja czuje juz ruchy czy to flaki sie przewracaja:no:nie mam pojecia, cos tam czuje ale moze to brzoskwinki z kabanosem sobie tancza:nerd:narazie bez kopniec, dzidzia najwyzej delikatna

Kurcze ale mam dzis młyn w pracy. A tu sie jeszcze zastanawiam co robic z tym zatrudnieniem. Bo....Ja tak naprawde jestem zatrudniona na umowe o wspólprace czyli działanosc gospodarcza. Niby tak to funkcjonuje a traktuja nas jak normalnych pracownikow. To dosc skomplikowana sprawa ale tak naprawde od zusu nalezy mi sie Figa z duzym makiem. Wiec od wrzesnia zatrudnia mnie na lewo moj kumpel na najnizsza krajowa zebym cokolwiek na tym maciezynskim dostała. A teraz gdyby cos nie tak...odpukac... to L4 moge sobie tyłek podetrzec. Ale jestem wsciekła, bo najgorsza jest ta bezradnosc a firma nie chce pojsc na reke zeby zatrudnic na umowe o prace....Paranoja:wściekła/y:

chcialam Sylce wczoraj odpisac na watku brzuszkow ,ze faktycznie kielkuje ale mi sie forum co chwile zawieszalo.
co do zwolnien w pracy i L4 to ja sie nie orientuje jak tam u was w polsce z tym jest ale chyba niewesolo.... mi nikt nie placi za maciezynskie a wrecz przeciwnie - na koniec roku musimy sie z mezem rozliczac ( nawet za moje siedzenie w domu) i jeszcze zabulic kilka tysiecy podatku - zakichany kraj!!!! ostatnio nam wyliczyli ponad 5 000$ podatku i kurde zbieralismy kilka miesiecy zeby im zaplacic. wcale nie tak latwo taka gotowke od reki wyciagnac.
Dzidzia i Mili - trzymam kciukasy i piszcie jak po ginku.
Anja- ale ci fajowo- do wloch lecisz.....
co do obliczania tygodni ciazowych- mam taka ksiazke w domu kalendarz ciazy i tam codziennie wpisuje objawy, kopniaki, ilosc bliskich spotkan z muszla i nawet dokladna date zaplodnienia i kazdy tydzien opisuja co sie ze mna dzieje i z moim skarbem w brzuszku i to jest najdokladniejszy suwaczek jaki mam.
jade dzis na 11 do kolezanki bo wrocila z polski i sie stesknila za mna, a potem inna kolezanke zabieram do sklepu z wyposazeniem domu bo chcialam kupic kilka drobiazgow i moze ona sobie przy okazji cos kupi. bede potem -do uslyszenia!!!

reklama
hej Kobitki- melduje sie....
lekarz powiedzial, ze wszystko oki, ze wyniki sa dobre, a na bolacy brzusio nic nie powiedzial, oprocz czegos w formie- ze to pzypadlosci kobiet w ciazy....
pokazal mi na chwilke maluszka, lezal sobie spokojnie iserducho mu monco bilo...
jestem szczesliwa, ze wszystko oki;-)
usg 3d mam 22 wrzesnia.....

Do góry