reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Dzisiaj chcielismy odciazyc moja mame bo sie opiekuje moja 2.5 siostrzenica....
Czujemy sie jak po pracy w kamieniolomach:szok:, Kaia sikala d nocnika w spodniach i majtkach, skakala po psie(medal za cierpliwosc):-)probowala urwac jej ogon,
rzucala sie z wrzskiem na podloge jak probowalam jej ubrac spodnie:no:latala wiec w samej pieluszce. Jestesmy wymordowani a tylko siedzielismy kilka godz i przy mojej mamie.:no:
Jestem zalamana....jak ja sobie poradze:baffled:

witajcie Kochane... Majopa ja nie mam boli bioder, ale czesto boli mnie kosc ogonowa- tak, ze nie moge sie podniesc... w nocy nie spalam, mialam strszne koszmary, obudzilam sie przed 6 i bylam strsznie glodna, zjadlam Michalka i dzidzia zaczela kopac... zasnelam przed 7....
Helenko ja slyszlama, ze czasem ok. 6 czy 7 miesiaca moze pojawic sie pokarm... wiec sie nie martw...
a ja sie nie potrzebnie zdenerowalam i pobolewal mnie po tym brzuszek, a teraz mam jakis dzwiny sluz taki gesty, przezroczysty(taki jak mialam owulacje) i nie wiem czy to normalne.... macie tez tak?!

Anja78 ja tez mam takie mysli jak Ty..... jak widze jakies pyskate dzieci to mi sie slabo robi i mysle : co ja zrobilam, mialam jeszcze czas..... ale to od nas zalezy jakie bedzie dziecko.... mam nadzieje, ze Bog da mi sile, zeby je dobrze wychowac;-)

Witam w nowym roku szkolnym wszystkie mamy z pociechami, które dziś biegną na apele;-)
Ja też idę dziś do pracy po urlopowej przerwie. Narazie umowę mam tylko do końca września, może dziś się czegoś dowiem. Myślę, że przedłużą mi i tak ze względu na ciążę, ale wolałabym normalnie. Bo ze względu na ciążę to tylko do porodu:-(. No i ciekawa jestem swoich obowiązków w zimowym semestrze.
Czy u Was też tak pada?:baffled:

Dzidzia ja mam upławy To normalne

ostatnio mi powiedziała dziewczyna że mam grzeczne dziecko i że super je wychowuje Ale się poczułam dumna mama:tak::-D

Witajcie kochane. Ja też dziś rano nie mogłam spać. od 4 do 6 przewracałam się z boku na bok aż w końcu zgłodniałam.....hihiale byłam twarda, wypiłam troszke wody i znowu do łożeczka, jakoś zasnęłam. no i efekty widać z rana. wstałam o 9.15....ale pospałam...uhuhuhu Mam do Was dziweczynki pytanko. czy któraś zWas jest ubezpieczona w krusie, bo nie wiem jak wygląda tam wzięcie zwolniena lekarskiego....no wiecie 30 dni , jakaś ciągłość itp. Ide dziś do lekarza i może zechce mi dać to zwolnienie w końcu, bo za każdym razem się już dopytuje czy nie chcę. no i może w końcu by skorzystać...:confused:no i na wizycie znowu ważenie...:baffled: Powiedzcie 4 kg to dużo na sam poćzatek (akurat dziś) 6. miesiąca....????

Majopa - w ciąży normalnie tyje się 10-12 kg, więc Twoja waga w 6 miesiącu jest chyba ok...
Okropnie jest mi przykro jak czytam o waszych kłótniach z mężami. Czas ciąży to jest okres który powinien przebiegać bez krzyków i stresów, powinien być magiczny - a nasi mężowie są od tego żeby nam to zapewnić - szkoda że nie potrafią tego zrozumieć i stanąć na wysokości zadania (nie wszyscy oczywiście!!!!!!!!)

czesc Kochane.... u mnie zachumorzone jest niebo i weje mocny wiaterek, zapowaida sie na deszcze, ale o z tego wyjdzie?!
aOla takie cos uslyszec... uch... to chyba najlepsza pochwala na swiecie;-) Panodrax, tzn., ze Ty jestes nauczycielka??
Maojpa nie mam pojecia jak to jest z tym Krusem.... ja sie dlugo ociagalamz L4 a teraz jak juz jestem to nie zaluje czuje sie duzo lepiej.... polecam...
Momi tak t juz jest z tymi facetami... mi tez przykro, ze muimy wogole cos takiego pisac...
dla mnie najwzniejsze , ze dzidzia kopie... hihihi
a teraz uciekam, bo musze zacZac sprzatac cos po tym remoncie- tylko, ze daniel ma dzis wolne, a przy nim i jego lenistwie zawsze malo robie.... jednak nie konczymy remontu, odsiwzamy jeszcze kuchnie i przedpokoj, uciekma bede pozniej, zycze milego dnia , a Mamusia, ktore poslaly dzieci do szkolki samych milych wrazen po ich powrocie... buziaki

reklama
czesc Kochane.... u mnie zachumorzone jest niebo i weje mocny wiaterek, zapowaida sie na deszcze, ale o z tego wyjdzie?!
aOla takie cos uslyszec... uch... to chyba najlepsza pochwala na swiecie;-) Panodrax, tzn., ze Ty jestes nauczycielka??
Maojpa nie mam pojecia jak to jest z tym Krusem.... ja sie dlugo ociagalamz L4 a teraz jak juz jestem to nie zaluje czuje sie duzo lepiej.... polecam...
Momi tak t juz jest z tymi facetami... mi tez przykro, ze muimy wogole cos takiego pisac...
dla mnie najwzniejsze , ze dzidzia kopie... hihihi
a teraz uciekam, bo musze zacZac sprzatac cos po tym remoncie- tylko, ze daniel ma dzis wolne, a przy nim i jego lenistwie zawsze malo robie.... jednak nie konczymy remontu, odsiwzamy jeszcze kuchnie i przedpokoj, uciekma bede pozniej, zycze milego dnia , a Mamusia, ktore poslaly dzieci do szkolki samych milych wrazen po ich powrocie... buziaki

Do góry