reklama
Dzidzia, jestem nauczycielem - akademickim
Dziewczyny, chyba się przeziębiłam
- migdały na wierzchu, a nos mnie boli i produkuje katar:-(. Może poradzicie co można w ciąży brać? słyszałam o oscillococinum, bo to homeopatyczne. Kazałam Mążusiowi kupić, ale w aptece koło jego pracy nie słyszeli o takim leku. Coś innego?

Dziewczyny, chyba się przeziębiłam
- migdały na wierzchu, a nos mnie boli i produkuje katar:-(. Może poradzicie co można w ciąży brać? słyszałam o oscillococinum, bo to homeopatyczne. Kazałam Mążusiowi kupić, ale w aptece koło jego pracy nie słyszeli o takim leku. Coś innego?helena-lidia
Styczniowe mamy'08
Czesc brzuchatki majopa jestem tez na KRUS ie i jestem trzeci raz w ciazy ale nie slyszalam zeby mozna bylo isc na zwolnienie dlatego ze jest sie w ciazy ja mialam tylko zwolnienie po leczeniu szpitalnym i tylko 1,5 miesiaca nam nie przysluguje maciezynskie przez kilka miesiecy tak jak pracujacym tylko jest wyplacane jednorazowo razem zporodowym w tej chwili jest to ok 2,000 z groszami mozna sprawdzic na stronie krusu mozesz probowac jak lekarz da ci na caly miesiac to bierz jak cos zalatwisz to daj znac bede terz prubowac jakis grosz zawsze sie przyda
helena-lidia
Styczniowe mamy'08
chcialabym wam opowiedziec jak ciekawie zapowiada sie rok szkolny dla mnie i moich dzieci Lukasz poszedl do pierwszej klasy a Wiki do zerowki chodza na druga zmiane bo miejscowi [2,5 km trzeba ich wozic samochodem bo autobus nie jezdzi polna droga]i mama nie pracuje zawodowo
nie chodza jednak na jedna godzine Wiki ma lekcje o stalej poze od 12-16 A Lukasz jak sie tylko da nawet ma lekcje od 8 -16
jutro moj dzien bedzie wygladal nastepujaco o10 zawiesc Lukasza na msze do kosciola ztamtad pojdzie z nauczycielka do szkoly msza konczy sie o 11 .Wiktorie zawiesc na 12 do przedszkola o 12.40 odebrac Lukasza ze szkoly i o 16 odebrac Wiki z przedszkola
budynki sa oddalone od siebie o kilometr[ pisze przedszkole bo w tym budynku jest zerowka]jeszcze nie wiem jak dokladnie wyglada plan lekcji az sie boje
nie chodza jednak na jedna godzine Wiki ma lekcje o stalej poze od 12-16 A Lukasz jak sie tylko da nawet ma lekcje od 8 -16
jutro moj dzien bedzie wygladal nastepujaco o10 zawiesc Lukasza na msze do kosciola ztamtad pojdzie z nauczycielka do szkoly msza konczy sie o 11 .Wiktorie zawiesc na 12 do przedszkola o 12.40 odebrac Lukasza ze szkoly i o 16 odebrac Wiki z przedszkola
budynki sa oddalone od siebie o kilometr[ pisze przedszkole bo w tym budynku jest zerowka]jeszcze nie wiem jak dokladnie wyglada plan lekcji az sie boje
Ja dzisiaj mam jeden z tych gorszych dni - dojechałam do pracy w straszliwym tłoku i zaduchu, boli mnie brzuszek, coraz ciężej mi robić różne rzeczy - i w ogóle czuję się dziś fatalnie, a mój Szanowny Małżonek jak zadzwoniłam się poskarżyć i zaczęłam ryczeć, to wymyślił że kupi mi jakiś samochodzik żebym mogła jeździć do pracy - co On myśli że ja do 9 miesiąca pracować będę?????? Ja chcę już leniuchować w domu, a nie codziennie stresować się w robocie:-(
Dzięki za wskazówkę MoMi, poczytałam. Narazie leżę pod kołdrą, wypiłam mleko z czosnkiem i miodem. Czekam na Mążusia - poproszę go o rosołek i herbatę z cytryną. A jutro na zebranie do pracy chyba się nie wybiorę.
Ciekawa jestem jak ten nowy bez-Giertychowy rok szkolny zacznie się w różnych szkołach. Jak sprawa mundurków? Piszcie Mamy z pociechami w wieku szkolnym.
Ciekawa jestem jak ten nowy bez-Giertychowy rok szkolny zacznie się w różnych szkołach. Jak sprawa mundurków? Piszcie Mamy z pociechami w wieku szkolnym.
Paulinek
Styczniowe mamy'08
A ja nie mam co liczyc na L4. Pewnie bede pracowac do konca. Az do przewczoraj czulam sie prawie ze swietnie jak na kobiete w ciaezy, ale juz mi przeszlo. Lapia mnie skorcze lydek. Dzis w nocy bolal mnie brzuszek i prwie nie spalam, mam nadzieje ze to przejsciowe:-(
Pandorax - ja brałam jakiś czas temu syrop dla kobiet w ciąży - z wyciągu z malin czosnku, czarnej porzeczki - jest naturalny(po otwarciu można go stosować tylko przez tydzień bo szybko się psuje) i płukałam gardło roztworem soli i jodyny - mi bardzo pomogło - wypróbuj!
reklama
Witam. MoMi to uciekaj na zwolnienie ja jestem i jest wspaniale. Wczoeajszy dzien byl jednym z tych gorszych otoz myslalam ze moja tesciowa jest naprawde super a tu prosze wyszlo szydlo z worka. Ma razem z tesciem i na dodatek z moim ojcem do nas pretensje ze chcemy dac naszemu dziecku na imie Oliwia a wszystko to zaczelo sie przez mojego szwagra gowniarz ma 16 lat a sie wpi....la co go to wogole obchodzi bedzie mial swoje dzieci to se je bedzie nazywal jak chce. Nie podoba im sie to imie dlatego bo jak je zdrobnimy? Wielka filozofia, tesciowa mowi ze co oliwka bambino ma na nia wolac a ja na to ze tak bo na pierwsze dam jej Oliwia a na drugie bambino i nikomu oprocz mnie nie musi sie to imie podobac. a ona twierdzi ze to nie mi ma sie podobac tylko dziecku to co mam zapukac do mojego brzucha i sie jej zapytac czy moze miec tak na imie/ mowie wam jestem taka wku.....a jedynie w tym wszystkim moj maz i moja mama trzyma moja strone a i tak damy na imie jak bedziemy chcieli . Zawsze musza sie do wszystkiego wtracac wczoraj nie wytrzymalam i jak odwiedzilam moja mame po wizycie u tesciow to sie poryczalam tak ze maz z mama nie mogli mnie uspokoic. Zasze siedzialam cicho a teraz nie mam zamiaru to moje dziecko i jak bede chciala to beda sie widywac tylko raz w miesiacu. niedawno powiedziala ze po porodzie bedzie u nas mieszkac bo chce byc blizej dziecka chyba jest *******....
Naprawde ja lubilam ale teraz nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. Rozbraja mnie to ze nie potrafia zdrobnic tego imienia a pozatym czy musza? Moja tesciowa ma na imie Maria i nienawidzi jak ktos do niej mowi marysia wiec Oliwii tez zdrabniac nie musi wredna malpa

Naprawde ja lubilam ale teraz nie wiem co mam o tym wszystkim myslec. Rozbraja mnie to ze nie potrafia zdrobnic tego imienia a pozatym czy musza? Moja tesciowa ma na imie Maria i nienawidzi jak ktos do niej mowi marysia wiec Oliwii tez zdrabniac nie musi wredna malpaPodobne tematy
- Odpowiedzi
- 14
- Wyświetleń
- 1 tys
Podziel się:
;-);-)