Witam po małej przerwie

(nie chciało mi się przy kompie siedzieć, leniwa ja
pandorax: W aptece o oscillo nie słyszeli? Dziwna jakaś apteka

Nie wiem, czy można to spokojnie w ciąży brać, wolałabym się doktora najpierw spytać...
Ja na przeziębienie piję mleko z miodem, szczególnie wieczorkiem - dobrze się po nim zasypia

Na dodatek kroję sobie plasterki cytryny, obtaczam w cukrze i takie wcinam. Dobre są też kanapki z masłem i drobno posiekanym czosnkiem i odrobiną soli ^^ A i jeszcze płukanie gardła wodą z solą. I inhalacje dla przeczyszczenia dróg oddechowych (inhalatorem albo korzystając ze zwykłego garnka i ręcznika

Co do nowego roku szkolnego, dziś słyszałam w radiu, że ustawę o mundurkach (jednolitych elementach ubioru dla całej szkoły - tak to jest chyba zapisane w ustawie) można pokonać... SKARPETKAMI oO Jednolite dla całej szkoły ;DDDDDDDDDD
Mundurki mundurkami, a ja mam zaraz sesję wrześniową i trochę do roboty ;< Na dodatek przyszłemu małżowi kończy się urlop - już w weekend prowadził zajęcia, więc koniec laby i wylegiwania się ;<
A dzisiaj MALUJEMY

Znudził nam się ten jednolity prawie kolor ścian w domu, kupiliśmy farby w odcieniach pomarańczy i teraz się brudzimy

A do naszej sypialni myśląc o małej wymysliłam sobie jasną tapetę z gwiazdkami i księżycami na jedną ścianę i jasnoniebieski sufit.

Mam nadzieję, że jak się już wśród nas pojawi, to się jej spodoba ^^