reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Pandorax też się zaziębiłam i własnie biorę te granulki homeopatyczne a oprócz nich tez z homeopatii na katar (do ssania) Oprócz tego Tamtum Verde w areozolu na gardło wapno i herbatkę z miodem i cytryną Ten zestaw przetestowałam już w pierwszej ciąży-jak dla mnie skuteczny

reklama
Mili - olej to!!!!!!!!!! Ważne że mąż jest po Twojej stronie - wasze dziecko i nazwiecie je jak chcecie! A może teściowa myślała że dzidzia dostanie imię po niej?:tak::tak::tak:

Witam po małej przerwie :p (nie chciało mi się przy kompie siedzieć, leniwa ja ;)
pandorax: W aptece o oscillo nie słyszeli? Dziwna jakaś apteka :D Nie wiem, czy można to spokojnie w ciąży brać, wolałabym się doktora najpierw spytać...
Ja na przeziębienie piję mleko z miodem, szczególnie wieczorkiem - dobrze się po nim zasypia :) Na dodatek kroję sobie plasterki cytryny, obtaczam w cukrze i takie wcinam. Dobre są też kanapki z masłem i drobno posiekanym czosnkiem i odrobiną soli ^^ A i jeszcze płukanie gardła wodą z solą. I inhalacje dla przeczyszczenia dróg oddechowych (inhalatorem albo korzystając ze zwykłego garnka i ręcznika :)
Co do nowego roku szkolnego, dziś słyszałam w radiu, że ustawę o mundurkach (jednolitych elementach ubioru dla całej szkoły - tak to jest chyba zapisane w ustawie) można pokonać... SKARPETKAMI oO Jednolite dla całej szkoły ;DDDDDDDDDD
Mundurki mundurkami, a ja mam zaraz sesję wrześniową i trochę do roboty ;< Na dodatek przyszłemu małżowi kończy się urlop - już w weekend prowadził zajęcia, więc koniec laby i wylegiwania się ;<
A dzisiaj MALUJEMY :D Znudził nam się ten jednolity prawie kolor ścian w domu, kupiliśmy farby w odcieniach pomarańczy i teraz się brudzimy ;) A do naszej sypialni myśląc o małej wymysliłam sobie jasną tapetę z gwiazdkami i księżycami na jedną ścianę i jasnoniebieski sufit. :) Mam nadzieję, że jak się już wśród nas pojawi, to się jej spodoba ^^

Wiesz Momi jak kiedys pytali sie jak damy na imie to my jednoglosnie ze Oliwia a ona wtedy na to ze teraz sie tak dzieci nie nazywa ze jej sie podoba kasia amelia Marysia i Emilka . Emilka to babcia mojego meza a Marysia to tesciowa jak to uslyszalam to o malo cherbata sie nie udlawilam.My tego imienia nie wymyslelismy miesiac temu tylko 5 lat temu i chcemy zeby nasze dziecko mialo tak na imie. Straszy mnie ze sama pojdzie zarejastrowac dziecko bo ona ma tam znajome kierowniczki, a ja do niej mowie ze tez mam tam kilka znajomych i sobie sprawe zalatwie a ona do mnie ze napewno to nie kierowniczki ciekawe zkad ona to moze wiedziec a pozatym nikt bez mojej zgody mojego dziecka nie zarejestruje tylko ze ona chyba o tym nie wie ale ja szybko uswiadomie puste babsko!!!!!!:wściekła/y::angry:

Mili - niestety są kobiety które nigdy nie pogodzą się z tym że ich synek dorósł i że inna kobieta jest teraz tą najważniejszą w jego życiu... brak kontroli je zabija - dlatego rządzą się nieproszone i zatruwają życie synowym...

mili: Teściowej należy się niezły opier... Rodzina rodziną, ale wtrącanie się rodziców w sprawy małżeńskie dzieci zazwyczaj nie kończy się dobrze. :angry: Trzeba sprawę postawić jasno - niech wie, że nie ma prawa za Was decydować, nawet jeśli się obrazi i zerwie kontakt. Moja mamusia też sobie wymyśliła imiona dla naszej córki, ale daliśmy jej jasno do zrozumienia, że nazwiemy jak chcemy i basta.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wiem dziewczynki wiem i najgorsze tym wszystkim jest to ze my caly czas jej to powtarzamy aq moj maz sie z nia nie szczypie i to co ma jej wygarnac to wygarnie a ona jest nie rozumna i nie jarzy co sie do nie mowi:no:

dobrze ze as mam przynajmniej moge sie wam wyzalic . Nie pomyslcie ze jestem jakas psychiczna ale ja poprostu nie nawidze jak ktos sie wtraca do mojego zycia i wy pewnie tez nie i napewno mnie zrozumiecie

niue przejmujcie sie tesciowymi jak mialam urodzic synka tesciowa bardzo chciala zeby mial na imie FLOREK:baffled:i zawsze przy tym dodawala ,,bedziemy na niego wolali Florek daj worek'' ateraz wola ,,Lukasz co szukasz'':wściekła/y:Czy wedlog was to sie da leczyc? A teraz mam imiona Karol i Angelika tylko tu na wsi bedzie problem bo powinna byc Andzelika przez ,,dz''a nie przez ,,g'' w naszym USC nie chcieli zarejestrowac znajomej dziecka Xawery bo to nie po polsku :angry:

reklama
No bo pisownia nie jest polska, Ksawery zarejestrują, ale Xawery już nie. A z imieniem Andżelika to też jest podobna jazda i to w każdym usc...

Do góry