reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

mi pani doktor powiedziala ze bede czuła ruchy kładzac reke na brzusiu tak za tydz, bo jak narazie to czuje tylko takie bąbelkowanie:) . Potwierdziło sie tez ze bedzie to dziewczynka:) A no i przytyłam 4 kg jak dotąd więc jest ok. Dzisiaj miałam spotkanie z muszlą klozetowa..obiadek byl pyszny bo robiła moja mama ale nagle zrobiło mi sie duszno i tylko toaleta było mi w głowie.Mam super juz ciuszki bo dostałam z francji od siostry adasia, sliczne tam maja ubranka, wiec ciuszków nie muszę już kupowac.Wklejam swoje foteczki, bo urusł mi brzusio i musze sie pochwalic tym ze juz nosze spodnie ciążowe bo troche było mi juz zimno w normalnych biodróweczkach, a to mojej dzidzi tez ma byc cieplutko...

reklama
czesc dziewczynki musze sie wam pochwalic ze moj maz pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy przytulil mnie spytal sie ,,jak tam dzidzia'':szok: moze dotarlo do niego wkoncu ze bedzie mial trzecie dziecko ma troche spozniony refleks
nie wiem ktora z was pisala o swojej glupiej kolezance jak zareagowala ze bedzie chlopiec to jakas idiotka moja siostra tez zna taka idiotke cieszyla sie ze urodzila dziewczynke bo gdyby byl chlopiec to wstydzila by sie go przewijac :baffled: ciekawe jak zaszla w ciaze.Wtedy to dopiero musiala sie wstydzic
A moja kolezanka powiedziala mi ze nie bedzie mnie odwiedzac bo moj maz jest brzydki i ona go nie lubi:wściekła/y::angry: pozegnalam ja bez zalu wkoncu moj maz ma sie mi podobac a nie jej. Piekne zdjecia slubne ja niestety nie mam poza tym wy jestescie slicznymi pannami mlodymi a ja dzwigalam spory brzuch wiec i zdjecia nie byly by ciekawe

Witajcie mamusie!
Widzę, że dzisiaj wszystkim udzielił się niedzielny nastrój bo pustkami wieje:-D.
Czy Wasze didziolki też robią sobie kilka dni przerwy w łaskotaniu?
Myślałam, że jeśli już wystąpiły ruchy to będą odczuwalne każdego dnia:-(.

Helena, to dobrze, że koleżance nie podoba się Twój mąż - bardziej bym się martwiła na Twoim miejscu gdyby się podobał;-).
Wracam powoli do życia domowego (po dzikiej aktywności naukowej i podróżach). Upiekłam wczoraj szarlotkę - pycha! A dziś robię gruszki w occie i zaczynam śliwki. Zawsze lubiłam owoce w occie i w ciąży też tak jest - gdybym sobie pozwoliła to chyba tylko to bym jadła.:sorry2:

Jooaa- wow!!!!!!!! faktycznie- masz piekna wille swojej corci. w porownaniu z poprzednim zdjeciem - wybrzuszylo cie !!!!!!!
frodo- ja kilka dni temu sie zeschizowalam bo prawie sie dziecko nie ruszalo- bo zwykle od rana juz jestem kopana od srodeczka. i tak bylo ze 3 dni ze prawie cisza-jakies poruszenia byly ale minimalne. na szczescie dzidzia postanowila nie stresowac mamy i znowu mnie szutrcha od rana do nocy : )
takze moze twoje dzidzi ma spiace dni. jakby sie nie ruszalo kilka dni to lepiej zglos sie na usg albo do jakiejs kliniki gdzie maja ten aparat do sluchania serduszka- zebys niepotrzebnie sie nie denerowowla

Pumi- teraz to widac ze wkoncu jestem w ciazy a nie nażarłam sie jak łakomczuch:) Ostatnio oglądałam rozmowy w toku, jak znane ooby straciły swoje dzieci (poroniły) , oglądałyscie? popłakałam sie jak tego słuchałam.
Ale mi sie dzisiaj nudzi, mam masakryczna zgagE!!!!!! co robicie zeby jej nie mieć?

chyba już wszystkie doczekałyśmy się brzuszków naprawdę ciążowych:-)
Przedwczoraj spotkałam starych znajomych i od razu poznali, że to ciąża i gratulowali. Już nie musieli się zastanawiać czy przypadkiem nie przytyłam;-).
Słyszałam, że dzidzia się rusza kiedy chce, nie zawsze codziennie - więc się nie martwcie jak sobie zrobi dzień przerwy.
Zgagi nigdy nie miałam. Tylko w czasie przeziębienia w nocy schło mi gardło, bo oddychałam przez usta. Pomogły tabletki isla - mech islandzki, jest naturalny, dobry nawet dla kobiet w ciąży. Działają nawilżająco i antyseptycznie.

joooaaa - oglądałam ten program - ryczałam jak głupia - to w ogóle bardzo przykre i wzruszające historie a będąc w ciąży odbiera się je jeszcze gorzej...

Wracajac do glupich kolezanek to chyba kazda z nas ma jakies doswiadczenie. Tez mam jedna ktora od jakiegos czasu dziala mi na nerwy. Mysli ze zjadla rozum bo ma 2 dzieci i dla nie to wszystko pestka (niby, bo tak naprawde to ona juz nie ma sily do nich - przynajmniej tak twierdzi). Czyli wersje sa dwie i serwuje je jak jej pasuje. A ja chce wszystko przezyc po swojemu i mam juz dosyc "dobrych rad".:tak:

reklama
Do góry