reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

rzeczywiście trudno przewidzieć takiego osobnika:no::no:
a nie możesz mu powiedzieć , żeby tej byłej powiedział, ze będzie sie widywał z córką ale z nią nie chce żadnych kontaktów, jeżeli oczywiście to prawda, może ona wtedy zrozumie i przestanie sie go czepiać?
sam juz nie wiem. :no:
a może rzeczywiście się przestraszy, a może ty tez daj na luz , tylko bez przesady .
ja tez bym nie ścierpiała byłej na moim ślubie

reklama
wlasnie zjadlam pyszy kapusniaczek... pychotka.... mniam......
a teraz obrzeraz sie ciatkami...
wymyslilam, ze proozmaiwam dzis ostatecznie o tym z D, jezli nie znajdziemy wspolnego komprosmisu to dam sobie luz... tzn. moze wtedy cos zadziala, tylko jak sobie pomysle, ze mialabym calymi dniami siedziec sama, to chyba bym zwariowala.... 3macjie kciuki...

moje dziecko zjadło 6 kopytek:szok::szok: jejciu gdzie on to pomiescił do tego plasterek arbuza i myśle że zjadł by jeszcze ale to po drzemce .:eek:
sylka zupka brzmi dośc smakowicie trzeba wyprubowac

dzidzia współczuje myśle ze teraz hormony przemawiają do ciebie sama sobie chyba coś wkręcasz może jezdzijcie razem po jego córke albo może niech ona ją przywozi nie wiem co by cie mogło uspokoic sama zdecyduj o co tak naprawde ci chodzi i powiedz to D mysle ze wiekszosc dziewczyn przed ślubem zastanawia się czy dobrze robi taka kobieca natura.a co do twojego pytania aga ma 29 lat leżała w szpitalu na podtrzymaniu brała dośc porzadną dawke tabletek na podtrzymanie ( nie wiem jakich ) bo az 6 x dziennie szkoda mi słów jak emocje opadną to pogadam z nią jak bedzie miała ochote

pisałam o kombinezonach ale nie wyskoczyło myśle że najlepszym rozwiązaniem jest dla dziecka i mamy jest spiworek łatwiej go poprostu założyc i jak się kupi troszke wiekszy to dziecko strasznie nie wygląda i ma swobode ruchu nóżkami sama bym się zaopatrzyła w spiworek gdybym nie miała 3 kombinezonów przyczym jesen z nich jest bardzo podobny jak myszorka zakupiła tylko tyle ze z misiem a nie z krówką

Hej mamuśki, ja już w domciu, dzisija pól dnia w pracy przespałam z Olcią razem
Ewa a jak Twoja toxo?
Madzka, ja dostałam taki śpiworek ale się zastanawiam jak zapiąć w nim dziecko w foteliku, da się?
A dzisiaj mam barszczyk, mniam. ale bym zjadła loda, chyba wyślę męża do sklepu.
Pochwalę się zę wczoraj na kolację zrobiłam pyszną pizze, uwielbiam pizzę:-p
Sylka rzeczywiście mały ten Twój brzusio, przynajmniej nie jestem sama,:sorry2: a fryzurka b. twarzowa:tak:
A co ścinania włosków to moja fryzjerka przed porodem odradza ścinanie na krótko.Po porodzie zaczną wypadać i jeśli się zetnie na krótko to potem jak zaczną wypadać to się będzie wyglądać nieciekawie.Lepiej ściąć po porodzie.
Zamierzam jej posłuchać, ścinam się u niej od kilkulat więc mam do niej zaufanie:tak:

wiecie co jak się uda to wkleje wam tą liste z tego sklepu może wam się przyda jako sciąga TYLKO PAMIĘTAJCIE POPATRZCIE NA NIĄ Z ROZSĄDKIEM JA KOPIUJE TYLKO TO CO JEST NA TEJ STRONE

Nazwa artykułu:Ilość:pieluszka tetrowa biała30-40 szt.pieluszka flanelowa biała lub kolorowa5-10 szt.pieluszki jednorazowe tzw. "new born"1 opak.majtki z tzw. suchą pieluchą do pieluch tetrowych1-2 szt.koszulka bawełniana lub body bawełniane - rozmiar 56, 62 6kaftanik bawełniany rozmiar 56, 626 szt.śpioszki rozmiar 56, 626 szt.czapeczka bawełniana2 szt.czapeczka wierzchnia zimowa1 szt.pajacyk bawełniany rozmiar 56, 623 szt.pajacyk welurowy rozmiar 622 szt.skarpetki bawełniane rozmiar 7/8 lub 9/103 parykomplet: sweterek + śpiochy + czapeczka1-2 szt.becik - rożek z bawełny1 szt.śpiworek lub kombinezon1 szt.kocyk do wózka1 szt.kocyk do przykrycia 75x100 lub 100x1401 szt.śliniaczek mały z ceratką3 szt.butelka + smoczek 250 ml1 szt.butelka + smoczek 125 ml1 szt.komplet szczotek do mycia butelek i smoczków1 kpl.podgrzewacz do butelek1 szt.smoczek uspokajający 0-6 miesięcy1 szt.szczoteczka do włosków1 szt.gruszka gumowa do czyszczenia noska1 szt.patyczki higieniczne do czyszczenia uszu1 opak.nożyczki bezpieczne do obcinania paznokci1 szt.wanienka do kąpieli1 szt.materacyk ułatwiający kąpiel1 szt.termometr do kąpieli1 szt.okrycie kąpielowe z kapturkiem1 szt.puder 1 szt.oliwka1 szt.mydło dla niemowląt1 szt.krem przeciw odparzeniom1 szt.chusteczki higieniczne do pupy1 opak.proszek lub płyn do prania bielizny niemowlęcej1 opak.wkładki laktacyjne jednorazowe lub wielorazowe
1 szt.odciągacz pokarmu ręczny lub elektryczny1 szt.karuzela z pozytywką na łóżeczko
1 szt.łóżeczko drewniane szczebelkowe1 szt.materac do łóżeczka1 szt.prześcieradło z gumką2-3 szt.komplet pościeli2-3 kpl.wózek 2-funkcyjny (głeboko-spacerowy)1 szt.fotelik samochodowy spełniający również
rolę nosidełka i leżaczka-bujaczka1 szt.

Madzka, ta lista jest chyba na co najmniej dwie mamy i to o różnych preferencjach;-)
lektura listy niepotrzebnych rzeczy z naszego forum przekonała mnie że nie można stworzyć idealnej listy, bo jednej mamie zupełnie nie przydaje się to co drugiej było niezbędne - kwestia indywidualnych potrzeb i upodobań. Na wszystko trzeba patrzeć z dystansem i nie dać się zwariować!:rofl2:
Dzidzia, powodzenia w rozmowie z D. Podpowiem tylko to co słyszałam wielokrotnie: lepiej mówić zaczynając zdanie od "ja" (np. nie lubię jak robisz..., czuję się źle gdy dzieje się coś takiego) bo zaczynając od "ty" atakujemy partnera. I spokojnie, pamiętaj o maleństwie!:eek:

ja miałam takie parcia w kroczu myślałam ze to szwy od naciecia mnie bolą a na kontroli okazało sie że to skracająca sie szyjka macicy pod wpływem skurczy

kombinezon kupiłam troche przez głupote ale kasa nie duza moze być ale kupie najwyzej sobie jakiś 56 do odbioru ze szpital chociaż ostatnio w jednej hurtowni widziałam suuuuper poduchy takie jak kieduś zapinane na zameczki z antyalergicznym wkładem cieplutkie i chyba w takie cos zainwestuje

jestem dzisiaj bardzo śpiąca jakoś nic mi sie nie chce a musze wymyslec nasza łazienke bo juz niedługo przychodzi fachowiec płytki wybrane ale chciałam je jakoś fajnie położyć mysle o strefach mokrych reszta farba lateksową no nie wiem nie macie jakiegoś programu do projektowania???????

:confused::confused::confused: e stera myśle że moze byc problem z zapięciem dziecka w foteliku chociaż nie próbowałam :sorry2::sorry2::sorry2:

sylka - bardzo pozytywna zmiana

ja tez mam zamiar sciąc włosy tylko czekam na koleżanke bo niestety jak dziewczyny mają mnie strzyc to ja i one dostają białej gorączki no i czas wyprostowac sobie włosy bo już te krecone (na dzień dzisiejszy poddatne bo za długie) no zresztą zapuszczałam tylko do 8 wrzesnia :-):-)

teraz ide sąsiadce zrobic włosy a przy okazji na pogaduchy :tak::-D

co do włosów ja jutro wybieram sie do fryzjera na ostre pasemka ostre w sensie blond nie wiem czy przed samym porodem można robić włosy mysle o grudniu ok świąt Bożego Narodzenia????

reklama
Śpiworek jest fajny bo wygodny dal mamy i dzieciaczka, ale jak nie ma możliwości zapięcia w foteliku to odpada.Ja w porównaniu do mojej koleżanki nie zamierzam dziecka na rękach wieźć ze szpitala, to przecież głupota:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: po to są foteliki!!!!Trzeba kombinezonik kupić.:tak:

Do góry