reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ja też się boję porodu, tym bardziej ze to pierwszy raz i nie wiem czego się spodziewać....................:-(
Jeszcze ostatnio dopadły mnie obawy czy sobie poradzę i czy sprawdzę się jako mama:-:)-:)-(.Doświadczenie mam, ale wychować Swoje dziecko to sztuka

reklama
Estera dlatego uwazam ze pod tym wzgledem macie lepiej te które rodza 1 raz>
Ja juz niestety wiem co mnie czeka chociaz 1 poród miałam ciezki mam nadzieje ze teraz pojdzie lzej Ale cykora mam straaaaaaaaaaasznego

A ja chcę już mieć to za sobą i przytulić małego szkraba.

Dziewczyny myślicie o karmieniu piersią? Bo ja innej opcji sobie nie wyobrażam. To jest cudowne uczucie. Julcię niestety karmiłam tylko 2 miesiące. POtem musiałam wyjechać na 2 dni i ona została u mojej siostry. Dostała butlę i za nic mleka nie chwyciła z piersi jak wróciłam. Tak mi było szkoda :( Ściągałam jeszcze jakiś czas pokarm i dawałam jej, ale to bardzo męczące było. Teraz będę walczyć by jadła cycusia. Wstawanie w nocy i szykowanie bebika - koszmar :szok:

Jeśli chodzi o strach przed porodem - to dla wszystkich rodzących po raz pierwszy polecam szkołę rodzenia - wiem że nie każdy ma dostęp i możliwości (bo to jednak kosztuje) , ale im więcej wiesz o porodzie, o pielęgnacji malucha, im lepiej poznajesz swoją położną - tym lepiej oswajasz swój strach. Ja od początku upierałam się na znieczulenie, a po kilku spotkaniach w SR jestem zdania, że zobaczę jak będzie - może wcale nie tak strasznie? Zresztą ja poród traktuję jak ważny egzamin (np. obronę pracy magisterskiej) - dużo przygotowań, stresu, nerwowego czekania, strach - ale z drugiej strony nie można się doczekać żeby już było po... i masz świadomość że większość daje radę - a w przypadku porodu wszystkie dają radę, bo słyszałyście kiedyś o kobiecie która chodziła w ciąży całe życie i nie mogła lub nie umiała urodzić?:-):tak:

Ja oczywiście chodzę do szkoły rodzenia, u nas jest darmowa:-).Ale strach i tak zostaje, tym bardziej ,że nie wiem czy mój synek będzie na pewno zdrowy:-(, ale i tak go bardzo kocham i będę kochać bez względu na wszystko

Już o tym pisałam, miałam ospę w 9 tygodniu ciąży.Badania prenatalne nie wykazały żadnych poważnych wad.Ale niestety takich wad jak zaburzenia słuchu, wzroku czy zaburzenia psychoruchowe Usg nie wykryje, a to są najczęstsze wady po ospie.wszystko się wyjaśni po urodzeniu Oliwierka

reklama
Do góry