reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Dziekuję za gratulacje recenzji - będę teraz się przygotowywać do obrony, ale to nie znaczy że nie będę na forum:tak:.
Ja mam jakieś szalone niedobory magnezu, co się objawia skurczami łydek w nocy i lataniem powieki w dzień. Brałam magnez wieczorem i od kilku dni zestaw witamin również z magnezem Prenetal (przedtem nie brałam nic oprócz jodu bo jestem pod opieką endokrynologiczną i folika w pierwszym trymestrze). Ale lekarz dziś powiedział że skoro nadal są dolegliwości, to brać ten magnez nawet drugi raz dziennie aż mi nie przejdzie. Mam nadzieję że wie co mówi.:nerd:

reklama
Ja na ryby nie mogę patrzeć, od razu mnie na wymioty bierze, więc nie jem.
A witaminki to ja biorę FEMINATAL N, już drugi opakowanie po 60 tabletek.Do końca 3 miesiąca brałam tylko Folik, a potem od 4 miesiąca właśnie te witaminki:tak:

Jak to miło, spotkac w koncu dziewczyny w ciazy co nie łykają tonami witaminy dla kobiet w ciazy. Ja mam dobrą morfologie, wiec moja ginka powiedziała po co łykac wiecej, czegos co nie jest potrzebne. Gdzies nawet czytałam, ze nadmiar witamin w ciązy jest szkodliwy.
Jak mówiłam kuzynce mojego mężą, ze nie biorę witamin dla kobiet w ciązy, to powiedziała, ze jestem pierwszą od ktorej to słyszy ::baffled:. Ja tez uważam, ze to przesada łykac witaminy jak nie sa potrzebne - w koncu to syntetyki.

witaminiki dla kobiet w ciązy to tylko zarobek firm farmaceutycznych z takiej kapsułki wchłania sie 3%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witajcie
ja po pierwszej nocy w swoim domku :-)

koko przespała do 3-30 potem mleczko i do 7-35
Raf tez dobrze spał az tak dobrze ze jak wieczorem przyszłam z łazienki chrapał jak ..... mops nie tak myszorka zaplanowała pierwszą noc w domeczku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a ja słyszałam kazdy szelest ale jest fajnie
niestety nie mamy jeszcze tam netu takze bede przychodzić do mamy poklikać
pozdrawiam udaje sie na poszukiwanie rolet i wózeczka dla GABRYSI

ja bralam prenetal classic a moj gin zalecal elevit, viec jak skonczyly mi sie vit to w aptece mi powiedziano,ze elevit maja wywazona ilosc vitamin co nie prowadzi do nienaturalnego przybrania wagi przez dziecko co tez jest niekorzystne i na przyrost miesni np miesnia sercowego, wiec zaleca elevit zamiast prenatal:-)wszystko spoko tyle,ze prenetal za 100szt kosztuje 30zeta a elevit 80:crazy::crazy::crazy: no ale wybulilam, poza tym kupilam prenatal DHA. nie wiem po co te vitaminy biore, bo wyniki mam na 100% ale lykam bo przynajmniej w mozgoczaszce mam luz ,ze dbam o siebie:rofl2::rofl2::rofl2:paranoja jakas.

Tez uwazam, że nie nalezy przesadzac z witaminami- w sensie lekami. Nie pisze tego tylko dlatego,że łykam je garsciami. Biore prenatal i biofer- bo mam anemie ale to wszystko. Tylko staram sie usprawiedliwic osoby, ktore musza tego typu pigułki zażywac;-). Poza tym jestem fanką warzyw i owocow. Moja mama robi dla mnie co tydzien soczki z owocow z własnego ogrodka:-)

no to mnie pocieszylas Myszorka, 3% supi, to moje 110zeta o kant dupy....:wściekła/y:no nic ale lykac bede -psychologia tlumu:confused:przez to pogode w gdansku mam dola, snieg z deszczem wali i wiatr od morza, najchetniej to bym wieczorem poszla do baru na kilka drinkow a tak...kakalko przed pudlem, moze bedzie jakis program o fokach na National Geografic,popatrze sobie na siostrzyczki:baffled::baffled::baffled:

reklama
Ja też zajadam sie warzywami i owocami.Mam fajny przepis na soczek własnej roboty z marchwi, pomarańcz i jabłek.....może stać kilka dni, bo się go pasteryzuje
Jak któraś będzie chciała, to dam przepis
A teraz zmykam, do lekarza:-D

Do góry