reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Cześć:)
Jak tak czytam wasze posty to widze że kazda kobieta w jakims stopniu boi sie porodu...ze mna jest tak samo.Zostały mi jeszcze 4 tygodnie i mimo iż to moje drugie dziecko to jestem pełna obaw...chociaz moje Przyjaciółki stwierdziły że tak jak ja to mozna rodzić:tak:W moim przypadku dwie godzinki i było po wszystkim:-)mam nadzieje że z drugim dzidziusiem tez tak będzie:*

reklama
Niestety ale poród wywoływany boli bardziej i jest dłuższy. położne tak mówiły w szkole rodzenia.Ale gorąca kąpiel, sex i masowanie brzuszka powinny zadziałać.Powodzenia Myszorka:tak:.Już Ci zazdroszczę , że w piątek będziesz tulić swoją córcię:-)
Mój mały wczoraj wieczorem był bardzo aktywny, tak ze 2 godziny szalał, a dzisiaj normalnie się zachowuje:-D:-D:-D

No ładnie myszorkę nastraszyłyście - ale niestety ja też mam podobne informacje, a w pamięci moją koleżankę, która niedawno miała wywoływany oksytocyną poród. Niestety na nią ten hormon nie podziałał tak jak powinien, bo nie wywołał skurczy porodowych tylko jakies drgawki. Trzy dni się męczyła (+cewnik +przebicie pęcharza) i mimo to robili cc. Nie życzę tego myszorce:no: - może jak się zestresuje tym co tu przeczyta, to się samozacznie;-). Powodzenia, trzymaj się, wszystko się uda:tak:

Najlepszym sposobem na szybki porod jest SEX. Sperma zawiera oxytocynę. Tylko taką co nie wywoła drgawek albo bólu takiego,ze czuje sie jak sie łożysko odrywa. Przyjemnie i bezstresowo. Masaż szyjki macicy palcem przez lekarza jetez jest okropny gdyz odrywa łożysko, zeby przyspieszyć porod.
Także albo sex albo zostaw to naturze Myszorko.
Tak wogole to u mnie na Starym Miescie tak pieknie i swiatecznie świeta.gif

Jejku jak mi się nie chce nic.................a zwłaszcza uczyć...............i to o rakach skóry i stanach przedrakowych.........okropieństwo:baffled::baffled:, ale w sobotę egzmin wię trochę trzeba..............:cool:

Aropos raka skory. Ja mam narośl na pośladku, najpierw wygladało to jak pieprzyk potem to niechcący zdarłam i i teraz jest to chropowate. Ide jutro do dermatologa i sie potwornie boje :baffled:

No to widzę że coś zaczyna się u Was dziać. Ja mam wizytę u gina w piątek. Cały czas jestem na lekach rozkurczowych. Mam nadzieję że dotrwam do stycznia, bo na to że dotrwam do terminu to już nie liczę. Dzidzia uciska mi przeponę i mam wrażenie jakbym cały czas miała zadyszkę.

Albi nie denerwuj się , to na pewno nic groźnego......lekarz zbada pod dermatoskopem, pewnie pieprzyk zadrapałaś i się zrobił stuypek i dlatego jest chropowate.Ale jeśli jest to w miejscu, które jest narażone na częste otarcia to lepiej będzie to po ciąży op prostu usunąć.
A deramtologia jest b. ciekawa tylko te wszystkie choroby skóry, niektóre to wyglądają okropnie chociaż nie są wcale groźne
Sylka przypomniało mi się coś jeszcze odnośnie skóry naczynkowej. Świetne są kosmetyki z wyciągiem z arniki, bo ma działanie uszczelniające naczynka

reklama
No tak ale ja ten pieprzyk zdrapałam jakies 3 lata temu. Zobaczymy co to jest. Na nic groźnego nieby to nie wskazuje, bo podobno kleksy sa groźniejsze a nie cos co jest okrągłe i wypukłe ale...................

Do góry