reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Alw fajnie ze Myszorka juz wychodzi ze szpitala...moze wkrotce nam cos napisze:-)
co do tych ziółek to rzezcywiscie Albi ma racje- lepiej niech kazda zapyta sie lekarza bo nasze organizmy sa rozne i roznie reagują na zioła. Niby nieszkodliwe ale lepiej sie upewnic...
Pandi- jutro po obronie nie szlaej tylko do łóżka- lezec!!!!Bedziemy na obronie trzymac kciuki, przyjdziesz z 5 albo 6:-D:-)
Agnie- Ty tez do łóżka!!!Odpoczywac

Tutaj coś o czopie i wiecie, ze przeczytałam, ze jedna dziewczyna napisała, ze jej czop zszedł w 39 tc a urodziła dopiero w 42 :szok:.

noto wtakim razie bedzie tak:
Czop śluzowy

K.O

2006-02-28, ostatnia aktualizacja 2006-03-01 14:05

Powstaje na początku ciąży - korek z gęstego śluzu w kanale szyjki macicy. Uszczelnia kanał tak, aby chorobotwórcze drobnoustroje nie mogły przedostać się do macicy i rozwijającego się w niej dziecka.

Odejście czopa, który wygląda jak gęsty śluz, często różowy albo brązowawy, uznaje się za początek porodu. To nieprecyzyjny wskaźnik, świadczy tylko o tym, że kanał szyjki macicy rozwarł się na tyle, że czop się z niego wysunął. U kobiet rodzących kolejne dziecko może się to zdarzyć nawet kilkanaście dni przed porodem.

Obrona jutro o 10, może potrwać jakieś 1,5 - 2 godz. a potem obiad z recenzentem i Radą więc dopiero popołudniu ściągnę do domu. Nie ma ocen, tylko głosowanie.
Będę potem grzecznie leżeć, chociaż wydawało mi się, że wcale dużo nie latam, a że ja - odwrotnie niż agnie - zawsze prowadziłam aktywny tryb życia (fitnes, rower itp) to uważałam że i tak się oszczędzam. :-p

Już nie będę pisać, dzięki za dodawanie otuchy i trzymanie kciuków - potrzebne każde wsparcie;-):tak:. Dam znać dopiero o wyniku:cool2:

reklama
Puchną mi nogi, brzuch się obniżył, kręgosłup mnie boli.Ciekawe co jutro KTG wykaże...............na 16 dopiero idę.Ja już psychicznie się nastawiłam do porodu wiecie co?Jakoś przestałam się bać.A jeszcze gadała m z koleżanką co 2 tyg temu urodziła w tym szpitalu co chcę i mówiła że warunki super, położne ekstra i fajna atmosfera przy porodzie, a o porodzie też jest ok.:-)

Do góry