reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

no to Albi- mamy pelen raport hihihi. Czyli masz jednak te bakterie co spowodowaly u Paulinek przedwczesny porod?

Ja dzis od rana w nerwach. Najpierw pewna pani poinformowala mnie ze w pewnej sprawie na ktorej mi bardzo zalezy i na ktora wplacilam 1 100$ brakuje jednej wplaty na 250$ a ja od pol roku czekam i czekam na wiesci od nich i mogla bym sobie tak czekac..... Dobrze ze jestem przezorna i zrobilam kopie przekazu pocztowego i nie wmowi mi teraz ze nie wplacilam tych 250 dolcow. Zobaczymy jak sie dalej sprawa rozwinie?
Nastepnie zadzwonila do mnie dentystka ze moje ubezpieczenie wygaslo i nie przyjma mnie bezplatnie na wizyte na ktora sie umowilam w nastepny czwartek- sie wkurzylam bo ubezpieczenie dziala dopiero od listopada wiec nie ma cudow ze juz wygaslo. Zadzwonilam wiec do Metro Plus- ubezpieczyciela - spedzilam z panem pol godzinna pogawedke i okazalo sie ze moje ubezp dziala ( a wystraszylam sie ze bede musiala za porod zaplacic 15 000$ ). wiec znowu telefon do dentystki ze ma zadzwonic do mojego przedstawiciela ubezpieczeniowego i wyjasnic moja sprawe .... ehhhhhh - ide na spacer sie zrelaksowac

reklama
wiecie czego sie nauczylam po 4 latach spedzonych a Ameryce?! kazdy kazdego chce oszukac i wszystko sie kreci wokol dolarow.
Ja juz tyle nie niemilych niespodzianek przezylam w tym kraju , ze wycwanilam sie na maxa. Na wszystko mam dowody, papierki itp i nikt mi nic juz nie jest w stanie wmowic- ehh co za zakichany kraj! Dlaczego moj maz nie mogl sie zainstalowac w Irlandii, Niemczech... Tylko od 16 lat mieszka w tym porabanym kraju?

Czarna to kosmetyczka
Walizka dość duza
Reklamówka a wniej Pampersy i podkłady poporodowe.
Jeszcze nie wziełam wody, kubka, ręcznik papierowy i laktator i rożek.
Nie spakowałam niczego dodatkowego, czego by nie było na liście do wzięcia do szpitala.

waliska.JPG a o to oczywiscie i zdjecie, jak zwykle zapomniałam. ;-)
Tak Pumi ale całe szczęscie tylko pojedyncze i grzybów i innych infekcji brak. Ja juz wczesniej pisałam, ze jak byłam w szpitalu w 12 tc to miałam to swinstwo i to d.liczne ale zostało to doleczone. Niestety cukrzyca wpływa, ze bakterie sie namnazają i do tego moga sie jeszcze nawracac inne infekcje.
Dlatego Pumi to przestroga, zebys pilnowała sobie cukrów.

Albi- czyli wszystko gotowe do wielkiego dnia...:-)
pumi- Przegwizdane w tej Ameryce. A mowia ze tam sie lzej zyje...Ale zeby Cie pocieszyc to w polsce tez nie ma lekko, tez oszukują kombinuja...
Mi dzis biuro chcialo wmowic ze mam podwojny podatek do zaplacenia- ponad 1000 zl.myslalam ze zwariuje bo niemozliwe to dla mnie bylo. Mialam tyle faktur na takie kwoty, że na pewno placenie podatku odpada w tym miesiacu...Okazalao sie,że cos tam przeoczyli....Ale zawal juz prawie mialam:wściekła/y:
Jestem po obiadku- spaghetti zrobiłam;-)

Albiniec - czyli ze chyba jednak sie przepakuje do walizki :tak: Bo przyszlo mi do glowy, zeby wziac tylko czesc najpotrzebniejszych rzeczy, a reszte dowiezie mi moj mezczyzna, ale jak znam siebie, to bede panikowac, ze nie mam wszystkiego przy sobie ;-)
PS. Tez biore tylko rzeczy z listy, ktora dostalam w szkole rodzenia

Ja już o wizycie:
Szyjka krótka ale zamknięta, skurczybyki delikatne, ciąża donoszona.W piątek na KTG.Mam dużo odpoczywać.
Na święta mam się nie objadać, mogę wypić lampkę czerwonego wina;-)
Albi ja mam tylko jedną duża torbę do szpitala, tylko u mnie w szpitalu dal bobaska nic nie trzeba brać.A na wypis do domku, to mężuś przywiezie dopiero:tak:
A w kosmetyczce mam same próbki więc zajmują mało miejsca

jak bylam w szpitalu to polozne mnie wyzywaly co ja nakladlam do tej torby bo musialy ja dzwigac teraz wezme mniej i dla dzidza tez nie musze nic brac a dla siebie tylko reczniki i kosmetyki i laczki reszte gwarantuje szpital lacznie z podpaskami i kosmetykami dla dziecka

No właśnie Estrka a ja potrzebuje wszystko dla dzidziusia i dla siebie. jak sie orientujesz LaRoche nie są to małe pojemności i tak samo Mustela dla młodego. Co prawda w kosmetyczce jest jeszcze miejsce ale mniejszej nie mam. Mogłabym wziąc probki Oilatum dla Dawida ale przeczytałam na stronie producenta, ze te kosmetyki tylko od 1 miesiaca.
Zresztą jak skonczy 1 miesiąc i swoje kosmetyki to zacznie razem ze mna używać LaRoche bo je też można juz od 1 miesiaca i mają pieczątke IMiD.
Niektore szpitale to dają mamusiom swoje koszule i nie trzeba swoich przynosic i podkłady poporodowe (może i ich jest 10 szt ale są takie wieeeeelkie). Jak moja koleżanka rodziła i powiedziała, ze bierze walizke, kosmetyczke i cos jeszcze i jeszcze to ja :szok: a teraz jak pakowałam wg listy ze szpitala to sama widze ile tego potrzeba.

reklama
Czesc Dziewczyny!Caly czas jeszcze 2w1 :-D Nie odzywam sie tak czesto bo wczoraj po wizycie u doktorka dowiedzialam sie ,ze prawie na 100% nastepna taka akcja zakonczy sie rozwiazaniem.Wiec postanowilam wykorzystac fakt,ze mezus dostal do konca roku wolne :tak: i kupic troche prezentow.

Ja mam nieco wieksze rozwarcie ale do piatku mialam niecaly jeden paluszek a przez te pare godzin skurczow juz jest ponad 2.W kazdej chwili moze wyskoczyc Zuzka!Ja bym chciala juz w tym tygodniu ale oprocz mile spedzanych chwil z mezusiem zadne na zadne inne wysilki nie mam ochoty.Czekamy jeszcze dzis na pieniadze(w tej chwili ani zlotowki:baffled:) I chce jeszcze wyskoczyc po herbatke z lisci malin i opic sie jej porzadnie.Normalnie chyba caly termos zrobie :-D I do tego doleje syrop malinowy i to wszystko zwienczymy oczywiscie przytulankami i moze w koncu cos sie ruszy!

Ja nie tylko jestem juz przygotowana psychicznie do porodu!Ja CHCE JUZ URODZIC!Nie moge sie doczekac!Ja wam mowie Dziewczyny-nie ma sie czego bac.Na spokojnie sie to wszystko przyjmuje i bol sie wydaje taki blogi jak sie mysli,ze zaraz sie zobaczy swoje malenstwo!Bardziej sie obawiam towarzystwa na salach poporodowych(zaczynam sie powaznie zastanawiac nad zaplaceniem za sale 1-osobowa) po tym jakich rozmow bylam swiadkiem na patologii...Normalnie w glowie mi sie niektore rzeczy nie mieszcza!Jak mozna urodzic troszke ponad 1,5kg dziecko i w ogole do niego nie zagladac?!Ja wiem,ze po porodzie sa rozne reakcje ale normalnie az mnie mrozilo...

Gratulacje dla wszystkich mam!Alez Wam zazdroszcze :-D Ale tylko w pozytywnym znaczeniu tego slowa!

No i odzywalam sie wczoraj-raz dziennie minimum macie gwarantowane...Tylko jak siedze za dlugo jak mezus w domku to sie ze mnie nabija,ze tak caly czas marudzilam,ze go nie ma a teraz z Wami na bb siedze zamiast wykorzystac ten czas :-D

Do góry