reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
a ja już od 3 nie śpię i już nie zasnę:wściekła/y:
mały się wierci, mam znowu bóle jak przy okresie, brzuch twardnieje, dupa drętwieje no i skurcze łydek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ten finisch jest dla mnie traumatyczny, jestem już zmęczona:baffled:

przed chwilą obejrzałam program Ewy Drzyzgi na TVN o macierzyństwie i takie tam-gościem była Agnieszka Chylińska-ma fajne podejście do tego tematu;-)

Frodo ja tez nie moge spac ale od 4 i mam tak jak ty ze mi posladki dretwieja:wściekła/y: ja juz chce rodzic, no moze jeszcze nie dzis bo to grudzien jeszcze ale od jutr moge. sprobuje sie jeszcze na chwile polozyc moze uda mi sie zasnac. Wlasnie szukalam w internecie gabinetow kosmetycznych ktore usuwaja rozstepy i sie tak zastanawiam czy warto o rety chyba mam juz hopla na tym punkcie:no:

mili-i jakie są koszty takiego zabiegu??
mi się pojawiły właśnie na pośladkach, ale w takim miejscu gdzie majtki zakrywają:szok:.
mam nadzieję, że nie będą na tyle mocne i usunę je z czase kremami specjalistycznymi

mili-i co dalej u Ciebie cisza, żadnych zwiastunów porodu???
ja dzisiaj poratowałam się znowu FENOTEROLEM rozkurczowym bo mnie brzuszek ciągnął. teraz nawet jak się kładę to musz e szybko podkładać pod brzuch poduszkę ponieważ tak mocno mi się spina i boli:wściekła/y:

Ja wczoraj sie wystraszyłam bo skusiło nas na seksik rano i do samego wieczora już mnie bolał brzuch, prosiłam małego żeby czasami mi w sylwestra nie wyszedł :) najwczesniej moze urodzic sie jutro zeby był styczniowy hihihi
pozdrawiam Was serdecznie i życze udanej imprezy sylwestrowej:p

Frodo- ja tez wczoraj wieczorem zapodałam sobie spora dawke lektury o porodach. Obudziłam sie 0 3 rano i chyba do 7 nie moglam zasnac.....Ciagle myslalam o tym dniu...Ba, nawet udalo mi sie wyobrazic ze zmarlam podaczas porodu:zawstydzona/y:
Boje sie jak diabli
No i rano obudzilam sie z zaplamiona od siarki pizama. Ale mi cieknie!!!!!
Zaraz jade na zakupy...kurde nie chce mi sie robic tego sylwka u nas. jak sobie pomysle o sprzataniu jutro to mnie szlag trafia...
Ale postanowilam sobie ze wytrzymam do polnocy a pozniej jak zrobie sie senna to po prostu bede niegoscinna i pojde nyny. A co kurde- w koncu jestem w 9 miesiacu ciazy:-)

Witajcie,
już jestem:tak::tak:, trochę źle sie czuje, boli mnie wszystko i o różnych porach:-(
a najgorzej to już jest spać. bolą mnie obydwa boki i mam skurcze w nocy ale jeszcze przez tydzień biorę magnez

witam nową koleżankę :-D:-DGirlygirl

Majopa
gratulki , kochana niech sie Filipek chowa a tobie życzę dużo snu i cierpliwości:tak::-D

Albi widzę , ze nadal w dwupaku:happy2:

mam pytanie czy doświadczone mamy wiedzą coś na temat kremów pomagających na kurczenie sie skóry na brzuszku po porodzie, czy same te gacie modelujące:dry: i ćwiczenia w dozwolonym czasie wystarczą?:confused:
Ewcia super ciuszki, strasznie dużo ich nakupiłaś. I myślisz, ze takiego noworodka:cool2: to da radę ubrać w coś tak dorosłego, bo ja to się zastanawiam jak go włożyć do fotelika:baffled::szok:

Asia współczuję tesciów pociesz się , że ja mam to z moimi rodzicami:baffled::szok::-(

A ja spędzę w domu pierwszego Sylwestra od 8 klasy szkoły podstawowej, a zważywszy, że ma 33 lata :) .... i to nie jest tak, że jestem imprezowiczką, ale bardzo, bardzo lubię zabawy sylwestrowe. Lubię wtedy się wytańczyć, napić, wyhałasować i zawsze tak było. I oto Oleńka zmieniła moje dwudziestoletnie zwyczaje, jeszcze zanim się urodziła :) A tak naprawdę, to ja bym gdzieś poszła, choćby do znajomych, ale z drugiej strony wiem, że tak koło pierwszej w nocy odpadnę, a mąż po alkoholu będzie miał sto złotych rad, typu, żebym się położyła, czego u obcych nienawidzę, nie będzie chciał wracać, więc dla komfortu psychicznego swojego i córuni zostaniemy w domu. Żałuję, że nie zaprosiliśmy nikogo do siebie, ale nie można było przewidzieć jak się będę czuła. Upiekę rogaliki i zrobię sałatkę, plus szampan - może być, a za rok - odbiję sobie :)

reklama
Kochane dziewczynki, zycze Wam i Sobie samej;-) na 2008 , litowych porodow, zdrowych bobaskow dla rozpakowanych mam spokoju ducha i samej rodosci z macieznstwa.

2008 to przelomowy rok przede wszystkim dla tych co po raz pierwszy doswiadcza
magicznej transformacji z beztroskich dziewczyn w Mamusie;-)

Szampanskiej nocy (bezporodowej!)
pozdr i do uslyszenia za rok,

Anja i Nadia

Do góry