reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
Jane Nomad jest mniej wiecej takiej samej wielkosci co XL a kosztuje o 1000 zł wiecej. Tak bardzo chciałabym Bugaboo ale mysle, ze to przesada wydać 3300 zł.

Jakas strasznie płodna jestem dzisiaj w postach.
Poszłam robic siusiu sciagam gacie a tam czopu wielkosci kciuka:szok:. Tylko czysty bez krwi ale jak mnie znowu mnie sutki bolą. :-(

a........
chodzi ci , że z gondolkaątak?
bo ja kupuje tylko spacerówkę, to dla mnie to jest różnica 400 zeta

u mnie x kosztuje 1000 a jane 1400,
ale coś się wkurzam,:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo właśnie przeczytałam , że nie psuje do nich MC a w sklepie mnie zapewniali, muszę jeszcze poczytać i przekonać sie na żywca

Sylka 90% moich znajomych, ktore rodziły (a jest ich naprawde dużo) to czop im schodził podczas porodu dopiero nie wczesniej.

Ja nawet nie wiem kiedy i wody odeszły i nie widziłaam jakiego były koloru,dopero lekarz mi powiedział.
My już po pierwszej kąpilei maluszka, najedzony i śpi, ja też ide lulu bo w nocy będę musiała do niego wstać ze 2 razy i go budzić na jedzenie, bo to niejadek

znowu się wetnę do was;-) co do xlandera, można zamontować na nim maxi cosi przy pomocy specjalnych adpterów. Wiem bo wózek dostałam na gwiazdkę od rodziny ale w zestawie jest fotelik x-car (wydawał mi się zbyt lekki i plastikowy), trochę poszperałam, popytałam o mc i wiem, że można zamontować. Ale widziałam w sklepie mc i stwierdziłam, że zostaję przy tym co mam bo okazało się, że foteliki są plastikowe i lekkie, no ale jako początkująca tego nie wiedziałam:-D:-D:-D:-D

Masiek ale my to wiemy, ze można montować do XL fotelik Maxi Cosi ale tylko do kolekcji max 2007, bo te nowe z 2008 juz nie. XL nie podpisał umowy z MX.

reklama
Dziewczęta ile ważą Wasza pociechy wg. usg? Ja jestem w koncówce 38 tygodnia i Mała przekroczyła 3500. Lekarz wczoraj, jak pisałam, zasugerował, ze jeśli przekroczy cztery to on proponuje cesarkę. ..............Czy któej z Was, z uwagi na wage dziecka lekarz zaproponował cc? On powiedział coś takiego "to chyba nie będziemy pani męczyc i zrobimy cesarskie cięcie"...........

Joasiu, nie raz już pisałam moją historię na tym forum, dziewczyny pewnie już sie wkurzają że Wam tak przynudzam:wściekła/y:, ale pozwolę sobie wciąć się i teraz .

Mój mały w środę gdy byłam u gina ważył też 3500. I w pn idę do szpitala a we wt na planowe cc. (termin mam na 16 stycznia)
Na szczęście mój ginekolog w przeciwieństwie do prowadzącego moją pierwszą ciążę okazał się człowiekiem odpowiedzialnym i nie pozwoli mi rodzić normalnie.
Już pierwsza moja ciąża powinna była być rozwiązana cesarskim cięciem, jednak nikt mi tego nie zaproponował a mi nawet nie zasugerował. Ty masz to szczęście że możesz wybrać. Moja Julia (może juz czytałaś) miała wg USg urodzić się z wagą ok 3500 g (ostatnie usg 3tyg przed porodem) jednak urodziła się z wagą 4650 g i 61cm. POdczas porodu doszło do dystocji barkowej, czyli zaklinowania jej ramionek w mojej miednicy. Skutki tego odczuwamy do dziś, ale o tym nie będę tu pisać. Jeśli Cię to interesuje, to w moim podpisie jest link naprowadzający.

Dlatego ja proponuję Ci poważnie rozważyć to co mówi Ci lekarz, tym bardziej, że jest to Twoje pierwsze dziecko i może być trudno.
NIe wiem jaka jest Twoja budowa. A dziewczyny mają rację pisząc, że dzieci powyżej 4kg też można urodzić naturalnie. Jasne że można, ja nie twierdzę, że nie , jednak po tym co przeszłyśmy z Julią bałabym się po raz drugi ryzykować życie i zdrowie małego. Mam koleżankę która nie mogła urodzić dzieciątka ważącego 2700 :-) Także natura płata różne figle.
Ale proszę, przemyśl, poczytaj, zastanów się dobrze. To moja skromna rada. :tak:;-)

Do góry