reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
bylam zrobic odrosty ostatni raz przed porodem ale fryzjernia w poniedzialki nieczynna. Kupilam po drodze 2 pompy do cycow- Avent Isis reczna i inna elektryczna - poniewaz zdania byly podzielone , ktora z nich jest lepsza.
Ide prac ciuszki ktore wczoraj dostalam na Baby Shower a potem wygotuje butelki i smoczki we wrzatku. Co nam pozostaje innego jak zajmowanie sie piredolkami dla zabicia czasu- do grona szczesliwych i zajetych bobaskami mam sie jeszcze nie zaliczamy.....no mam na mysli Albi, Asie, Dori............

Witam.No więc jak pewnie wiecie - urodziłam synka. Nazywa się Kubuś bo jest taki malutki i słodki że Igor wydało się nam zbyt poważne.
Wczoraj z Kubuniem wyszliśmy do domku po ciężkich 5 dobach w szpitalu.
Synek jest cały i zdrowy. To niesamowita chwila kiedy pierwszy raz usłyszałam jego płacz. I kiedy lekarz powiedział ze jest zdrowy to na stole operacyjnym się rozpryczałam jak głupia :-D

A dzis znów trafiłam do szpitala, bo wczoraj po powrocie do domku dostałam temperature ponad 39stopni, która utrzymywała się całą noc. Okazało się że mam jak to nazwał pan dr "nawałnicę pokarmową" i zapalenie piersi, Dostałam na 7 dni antybiotyk i muszę na ten tydzień odstawić małego od cyca :-(
Jutro wstawię jakieś fotki bo dziś mam baterie w aparacie rozładowane :baffled:

Ewa wracaj szybciutko do zdrówka i dawaj cyca Kubusiowi...niech rośnie.....:tak:
Albi ty to masz sporo informacji....pilnie uważałaś w szkole rodzenia....fajnie ze jest się kogo poradzić...:-) Czy Agnie już urodziła???Wiecie coś????

Tak własnie pomyślałam Ewus, że miałaś nawał pokarmu i nie odciagnełas, jak napisałas na GG 39 st. Kurcze, ze nie przyszły położne i ci nie powiedziały, ze masz sobie odciagnąc pokarm. Podobno w każdym szpitalu sa położne laktacyjne, własnie po to aby nam mamusiom pomóc i nie dopuscic do takiej sytuacji.

Ewcia- super ze juz jestescie w domku:tak:Ja nie wiedzialam o co chodzi z tym opisem na gg wiec wolalam Cie nie denerwowac;-)
Co do Agnie- to jeszcze lezy, nie urodzila. Napisala mi ze ma niezly ubaw bo jakies praktykantki bawia sie ktg:-Ducza sie tego sprzetu- to rzeczywiscie musi byc zabawne
Poza tym napisala- "tu daja nawet jesc":-D:-D
Kurcze ja naprawde zwariuje z tym czekaniem. Najgorsze sa te teksty znajomych- Ty jeszcze nie urodzilas? A na kiedy masz termin? Jessuu ma ochote odpowiedziec- urodzilam juz, a brzuch mi taki zostal bo lubie byc gruba
I codziennie to samo- telefony- jak sie czujesz, jak dzidzus- kurde nie wiem jak dzidzus, siedzi w brzuchu i juz:-(
Poza tym wygladam tragicznie- zasmarkana, obdarty nos, oczy zapuchniete. Jak urodze lada dzien to ten moj Borys rozryczy sie na widok matki

reklama
Asia- ja wczoraj odbierajac ktorys z koleji telefon z pytaniem : Rodzisz juz? odpowiedzialam ze : TAAAK i mam 8 cm rozwarcia ale luzik- pojade do szpitala jak bede miec 10 cm!!!

Do góry