reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ja podaję witaminę D3 ale tylko kropelke co drugi dzień, bo ciemiączko jest bardzo malutkie 0,5 cmx0, 5 cm i kości czaszki z tyłu są już twarde.A wtaminę K podaję 2 razy dziennie po 0, 5 ml.Zapłaciłam za nią 38 zł- bo ona nie jest refundowana w ogóle, ale jet na receptę tylko.
Ale jeśli dziecko dokarmia się sztucznie to nie wolno podawać wit.K, bo mleko sztuczne ją zawiera.Podaje ją sie dzieciom karmionym wyłacznie piersią lub wcześniakom.

reklama
U mnie też była dziś pielęgniarka. Oglądnęła małą, moje cycole i ściągnęła mi szwy z krocza:baffled: więc nie będę musiała do lekarza iść. Drugi raz ma przyjść w poniedziałek ale czy lekarz ma przyjść to tego nie wiem nikt mi o tym nie mówił:confused:. Dopiero od Was dowiedziałam się że miałyście takie wizyty.

no nic- ja jade na wizyte do szpitala- mam na 1p.m. jest 12:30. Brat doradzil mojemu P. zeby mnie porzadnie wkurzyl to wreszcie urodze- ale sie panow humor czepil hihihihi.
Pawel caly czas zyje nadzieja ze mnie dzis zostawia juz w szpitalu- tylko nie wiem po co?

A my jestesmy po kolejnej wizycie u prdiatry. Synus wazy juz 3550 i mierzy 52 cm. Nosi rozmiar 50 i wszystkie koszulki sa na niego za szerokie:dry: Zostal tez zaszczepiony i teraz troche marudzi, poki co nie ma temperatury. Zobaczymy co bedzie w nocy. :dry:

Mielismy tez dzis pierwsza wizyte pielegniarki, ktora uspokoila mnie nieco w kwesti karmienia piersia i mojego mleka. Co do diety to napisze po raz kolejny ze jem wszystko, tyle ze z umiarem (paczkow tu nie mozna dostac:-D). Nawet zalecaja ciemne piwo (tripl) matkom karmiacym:szok: i kieliszek szampana po porodzie:szok::-D.
Malemu nic nie jest, a pieluszka pelna za kazdym razem:-D

:-)czesc dziewczyny.ja mam na dzis termin i co i oczywiscie nic.:-(bylam o 14.00 u ginka zbadal mnie i powiedzial ze szyjka ma juz tylko cm i ze kanal rodny jest dobrze przygotowany do porodu.powiedzial tez ze powinnam sie cieszyc bo 80%procent kobiet niema takiej szyjki 10 dni po terminie jak ja mam w dniu terminu. uznal ze w kazdej chwili moze sie zaczac i ze jesli do piatku mnie nie zbierze to mam sie rano w piatek zglosic do szpitala.chyba ze cos mnie bedzie niepokoic to moge isc wczesniej.takze czekam .coz mi innego pozostalo.

Paulinek ale już duży Thomas:-)Oliś waży 2700 i ma 50cm i nosi rozmiar 50 a koszulki wszystkie też są na niego za szerokie.
Ja jadam pączki małemu nic nie jest
A my jutro mamy wizytę u kardiologa i reinopaty już się boję czy wszystko będzie ok:-(

E-stera twoj synek tez juz ladnie wazy!! My przy tej wadze nosilismy rozmiar 00 co odpowiada rozmiarowi 44, 46. Na 50przenieslismy sie doslownie w zeszlym tygodniu. Thomas mial sie urodzic 18 stycznia wiec pewnie tyle by wazylprzy porodzie.
Kto to jest ten reinopata??

ale nam sie watek podzielil- czesc z nas juz o mleku i dzidziach pisze a czesc jeszcze o dolegliwosciach ciazowych- ale z czasem sie wyrowna i bedziemy wszystkie w jednym temacie
004.gif

Katarzyna - joanna- to juz do piatku przetrzymasz kobieto! tyle juz wytrzymalas!!!

opisze co u mnie ciekawego ( jesli kogos to jeszcze ciekawi) po wizycie w szpitalu:
akurat jak stalam w kolejce zeby sie zarejestrowac zaczal mnie lapac skurcz i tak mnie trzymal az do momentu kiedy mnie wezwaly pielegniarki na mierzenie cisnienia i wazenie. Zobaczyla mnie i polozna i mowi ze wygladam jakbym rodzila.Ja na to ze wlasnie chyba mam skurcz i babka paniki narobila i mnie pcha na porodowke. Mysle -to sie P. ucieszy bo chcial sie mnie dzis pozbyc hihihi. Ale skurcz minal i cisza- nie dalam sie zawiesc na porodowke bo mowie ze mam wieczorem wizyte u dentysty i musze tam byc.

reklama
Potem porobili pomiary i stwierdzili ze dziecko ma okolo 7 funotw- czyli juz jest duuze i ze twarzyczka jest zle zwrocona - przez co jej bedzie gorzej wychodzic i ze te skurcze co mialam w nocy poniedzialek to byly pierwsze bole porodowe
xx_szoking.gif
, szyjka miekka i skrocona, rozwarcie na 2 cm. Co mnie najbardziej zdziwilo- podobno moj organizm zaczyna traktowac ciaze jak intruza i zaczyna ja zwalczac. Od tego mi puchna nogi, rece i twarz. Dostalam wskazowki i na co zwracac uwage i w razie wystapienia ktores z dolegliwosci przez nich wymienionych - mam szybko jeachac do szpitala. Od razu sobie przypomnialam Agnie- jej chyba na koncowce tez buzka spuchla?

Do góry