reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Ja od 8 tygodnia do dzisiaj używam mustele i jest baaardzo z niej zadowolona i zaczełam używac tez dla młodego. Po kąpieli skorka Dawidka jest taka sliczna i pieknie pachnie, dzidziusiowo.

reklama
A no i koniecznie porządny peeling, albo z buforowanymi kwasami AHA albo cukrowy mój ulubiony...i naprzemienne prysznice...do tego dobry kremik ten L'Oreal lub Eveline i mówie wam skórka w ciągu miesiąca nie do poznania;-)

Albi widocznie masz "dobrą" skórkę, ja nie smaruje od czasu ciązy niczym innym jak oliwką Bubchen i nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu ani na biuście ... odpukać...ale napewno nie zawdzięczam tego oliwce... Mustella natomiast wg mnie nie ma żadnych właściwości redukujących rozstepy, jak również nie wpływa na ich nie powstawanie - bo w głownej mierze decydują o tym nasze geny i hormony niestety

Girly dzieki za rady napewno skorzystam bo ty sie na tym znasz wiec sprobuje. Wlasnie maz okladal mi brzuch lodem, bol niesamowity jesli to mozna nazwac bolem, nie polecam , wiecej nie bede tego robic bo i tak pewnie nic nie da. Albi ja napoczatku przemywalam rane woda utleniona a teraz niczym nie smaruje, czekam az rana sie zagoi i kupie wtedy cos na blizny zeby nie bylo widac sladu

Wlasnie maz okladal mi brzuch lodem, bol niesamowity jesli to mozna nazwac bolem, nie polecam

Hehe...mówiłam krioterapia:-p bardziej przyjemne i niezwykle skuteczne są prysznice ciepło-zimno, wystarczy dziennie 1 sesja i tak około 5 stumieni tego i tego... efekt jest super , szczególnie przy biuście i pośladkach;-)

a ja do dyskusji o rozstepach wrzuce fotki nie na temat:tak:( z dzisiejszej wycieczki)

ja na szczescie nie mam nowych rozstepow- tylko te przed ciazowe na biodrach i posladkach. Kiedys mi sie zaczal na cycu robic ale zniknal. Stosuje rozne kremy- w zaleznosci jaki mi pod reke podejdzie.

Załączniki

• Picture 913.jpg
    Picture 913.jpg
    106,6 KB · Wyświetleń: 46
  • Picture 915.jpg
    Picture 915.jpg
    106,8 KB · Wyświetleń: 39
  • Picture 919.jpg
    Picture 919.jpg
    70,4 KB · Wyświetleń: 42
Bo mi cała opuchlizna zeszła na dół i ta rana wyglada jak opuchnieta 2-ga ci pa hihi. Tylko jak mi szwy zdejmowali to psiukneli spirytem i jak to po spirycie skora wyschała i popekała i mi teraz osocze z niej leci.:baffled:

markowych kosmetykow powinno sie uzywac od 1msc zycia, u noworodkow powinno stosowac sie Linomag Ziloleku, parafina, ALL NATURAL.

Co do smarowana, to nic nie stosuje, potem bede masci wybielajace, narazie niech sie goi bez dopalaczy:cool2:

B-Asia ja tez stsosuje ziajke przeciw rozstepom i uwazam ze jest rewelacyjna, przyjemnie pachnie i ma fajna konsystencje. No a cena jest zacvhwycajaca;-)
Co do kosm dla maluchow to na poczatek kupilam tylko oilatum do kapieli.Z kremow mam sudocrem i bephanten i na razie wsjo..Czy cos jeszcze polecacie?
Piszcie dziewczynki tylko szybko bo jutro mam ostatni dzwonek na zakupki
A tak w ogole to ja tez nadal 2 w 1:-D:-D

Albi...z tego co mi wiadomo, to po CC nie wolno stosować za szybko żadnych kremów i maści, gdyż może doś\jść do "rozejścia się" rany. Najlepiej chyba skonsultować sprawę z lekarzem, gdyż w aptece jest wiele środków poprawiających wygląd blizn - wiem jednak z doświadczenia, że nie wszytskie są skuteczne chociażby Cepan - podobno polski tańszy odpowiednik Contratubexu...ale napewno ten drugi o wiele skuteczniejszy...

reklama
Ja nie mowie okremach na blizny tylko o czyms ochronnym, zeby sie nie paskudziła rana.
Na blizny po cc to ja wątpie czy co kolwiek bede stosowac bo mam tę rane strasznie nisko i jest niewielka, wiec nie ma sensu.

Do góry