reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

reklama
ja czytalam ze mleczko mozna trzymac 2 dni w lodowce a podgrzewac w garnkuz ciepla woda .
Asia S trzymamy za Ciebie kciuki wszytsko bedzie dobrze teraz tylko szybko uciekaj do wyrka zeby sie wyspac jutro wielki niezapomniany dzien!!!!:-)

mnie cos meczy ale pewnie znow nic z tego....:crazy:

Ja mam jutro wizyte u poloznej,moze i mnie zechca jakos juz pomoc. Najgorsze jest to ze sa chwile kiedy zaczynam sie powaznie martwic czy wszystko w porzadku z moim skarbem.To czekanie jest okrutne:-:)-:)-(

Odciągnięty pokarm

Może być przechowywany w specjalnych woreczkach albo w plastikowych lub szklanych pojemnikach z atestem na przechowywanie żywności - w lodówce przez 48 godzin, w zamrażalniku przez tydzień, a w zamrażarce nawet przez pół roku. Potem mleko wystarczy podgrzać (nie za bardzo, bo powyżej 50°C giną cenne przeciwciała), wstawiając pojemnik do podgrzewacza. Lepiej nie używać kuchenki mikrofalowej, bo w naturalnym pokarmie zachodzą wówczas niekorzystne zmiany. Przed podaniem dziecku koniecznie wymieszaj mleko i sprawdź, czy nie jest zbyt gorące.

reklama
Do góry