reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

czesc dziewczynki,

No Moje Najwieksze gratulacje dla Asi i BORYSKA, nareszcie!!!!!! no i dla reszty rozdwojonych, Kasia chyba , ktos jeszcze?????
Dzisiaj bylismy w urzedzie po akt urodzenia, bo mala zyla sobie w naszej wspanialej ojczyznie nielegalnie:-D oprocz tego 3 mega kupy i zyganko ufffff:rofl2:

Ale nie narzekam bo mala chodzi jak w zegarku, spi 3 godziny potem 2 godziny karmienie i aktywacja:sorry2: co do mojego karmienia to pokarmu bardzo malo ale jest wiec dokarmiam po cycu( godzinna sesja lewa cyc i prawa) a potem 70-90ml NAN i jest git, mala spokojna i najedzona:tak:

Po poludniu jak Nadi spi to ja tez kimam,takze w poludnie 3 godz lulam, zaczelam werandowac wiec w piatek pierwszy spacerek:-)

reklama
Hej dziewczyny, odzywam się chociaż bo nie mam czasu tak regularnie pisać.
Oczywiście pozdrawiam i gratuluje wszystkim nowym mamom - życzę cierpliwości w popołogowych tygodniach.;-)
Tobiasz jest mega-grzecznym synkiem. Ja tylko cierpię z powodu gojącego się pupska i bolących piersi - mleka tyle że robią się zatory mimo że mały je jak szalony. Ech! poród to pikuś w porównaniu z tym co teraz:rofl2:

Czy któras z Was ma gacie poporodowe?
Od kiedy po porodzie mżna zacząć je nosić ??? chyba po zagojeniu sie wszystkiego???czy już można ?

Jał, my już w domu :-D Ja po 15, młoda po 12 dniach wakacji w szpitalu. ;) Mała miała hawaje pod lampami uv i dawali jej w żyłę antybiotyk :p Całkowicie jestem już sprawna, pokarmu mam od cholery, żyć nie umierać :-) Dokładniejsze sprawozdanie dam, jak będzie więcej czasu. No i poczytam, co się przez te 2 tygodnie działo... Lecę, bo mała coś marudzi :-) CMOK!

Ostatnia edycja:
oh masakra normalnie nic i nic a jeszcze tsciu mnie zawolal bo w wiadomosciach poznanskich sieja postrach ze jest wielkie boooom i zaczyna brakowac miejsc w szpitalu1!!!co ja biedna poczne yh........dodatkowy stres normalnie :szok::crazy::crazy::crazy::crazy:
Agne wielkie gratulacje ciesze sie ze wszytsko pozytywnie sie rozwiazalo!!!!!!:-):-):-)
Pandarox Ty to potrafisz podniesc czlowieka na duchu hehehe :-D:-D:-D
Anja tutaj to wszytskie dziueciaczki to sliczne Aniolki!!!!:-):-):-)
helena-lidia super ze napisalas wlasne doswiadczenia jak tylko mi sie synus urodzi to bede pamietac o Twoich radach!!!!dzieki!!!:-):-)

Sylka dziekuje ze tak czekacie .nie macie pojecia jak ciezko byc na polmetku grunt ze nie samotnie!!!!:tak::tak:

myslami tez jestem bardzo z kamalodz ,girly girl i Pumi!!!!3majcie sie kochane!!!;-);-);-);-)
teraz dobrej nocy zycze:-D

Moj Dawidek w czwartek bedzie mial 2 tygodnie i kikut jak narazie sie 3ma. Pediatra powiedziała, ze miał dosc grubą pepowinę to dlatego tak jest. Czekam aż odpadnie to nawet kąpiel bedzie łatwiejsza.
Joooaaaa ja słyszałam różne opinie o pasie poporodowym (zakłada, ze o to ci chodzi) lekarze bardzo go odradzają a koleżanka go kupiła i nosiła i mowi, ze w sumie to nic jej nie pomogło.

Agnie- welcome home!
Juz za pare dni wylecimy ze strony glownej forum a ja jeszcze w jednym kawalku:wściekła/y:
Ciekawa jestem czy jakas grudniowka zachaczyla z rozpakowaniem o styczen?
Dzis niewiele sie udzielam bo mnie choroba rozlozyla na lopatki. Od rana podniesiona temperatura i ogolny bol wszystkiego - jak przed grypa. Leze w lozku i czekam na mojego ksieciunia bo ma przyjechac wczesniej i sie mna opiekowac.

Olisiowi pępuszek odpadl po 4, 5 tygodniach......nic się nie sączyło ale i tak jeszcze 3 dni przemywałam spiritem:tak:
Agnie witaj:-), widzę ze Ty tak jak ja "zabawiłaś" w szpitalu dłużej.........ale dobrze że już w domku:-)
Pandi a ja połóg wspominam całkiem dobrze;-)
Helenko biedny ten Twój Karolek, że też musiało go dopaść choróbsko......całuski od cioci z bb, niech szybko wraca do zdrówka
Pumi a Ty wracaj szybko do zdrowia i może do lekarza sie przejdź.Musisz wyzdrowieć do porodu żeby Dominiki nie zarazić
Joooaaa co do pasa poporodowego to nie jest zalecany przez lekarzy, a jeśli już bardzo chcesz to po porodzie naturalnym dopiero p 6 tygodniach można a po cc po 8 .Ale to pic na wodę i nie skutkuje a może jeszcze zaszkodzić więc radzę uważać.Można sobie najwyżej nałożyć pod sukienkę jak się ma jakieś wesele żeby ładnie brzuszek wyglądał.Rehabilitantka ze szkoły rodzeni i położne odradzały nam.Mówiły e takie pasy działają na zasadzie jak masz rękę w gipsie, mięśnie po zdjęciu gipsu są takie ...kurcze słowa mi zabrakło:no::angry: ale wiadomo chyba o co mi chodzi.Pas dziala tak samo.
Już lepiej robić brzuszki i masaż brzucha ale nie wedle wskazówek zegara tylko poprzecznie od środka czyli od pepka do zewnątrz pasami na oliwkę lub jakiś balsam ujędrniający lub przeciw rozstępom

reklama
joa ja 5 dni po porodzie zaczelam zakladac takie matki sciagajace i zakladam je codziennie i mysle ze cos pomogly bo brzuch zmalal znacznie a mialam ogromny brzuch w ciazy ze kazdy myslal ze nosze blizniaki:-D

Do góry