reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniowe Mamusie 2008

Gratuluje ostatnim rozdwojonym mamusiom:-)Jak fajnie, że wszystkie juz mamy nasze malenstwa przy sobie- najwazniejsze, że zdrowe:-):-)
Ewa- Adu- duzo zdrowka dla Was
A ja dzis po raz pierwszy musialam podac mleko zastepcze Enfamil A.R.. Noc mielismy z Boryskiem przegwizdana- maly jadl i ulewalo mu sie tym co zjadl, malo tego puszczal baczki robiac sie przy tym czerwony jak burak. Nie spal prawie cala noc. Zadzwonilam do pediatry i ta kazala mi ominac jedno karmienie z mojego cyca. Odciagnelam i wylalam do zlewu:-(w zamian za to podalam mu proszkowane i wszystko bylo oki. Teraz spi ale jak sie obudzi dam mu cyca. Podobno bylo to przeze mnie i moj jedzienie- w sumie to wczoraj zjadlam z rzeczy mogacych zaszkodzic jednego banana, jedno jablko i trzy kuleczki winorona. reszta taka sama jak codziennie. A najgorsze jest to, że malemu smakuje to sztuczne mleko..

reklama
Asiu nie przejmuj się..my tylk teraz na Nutramigenie!Maly zadowolony a to najważniejsze.
A dobrze że Boryskowi smakuje...........gorzej gdyby nie chciał.a u lewa to byłby problem.
A banan, jabłka i winogrona nie powinny zaszkodzić.

a czy wy po kazdym posilku staracie sie zeby dzieciaczkom sie odbilo? bo mojej czasem sie nie chce odbic a potem ja czkawka meczy

Ja się staram po każdym posiłku .................bo też ma czkawkę albo uleje.A ja mu się nie chce odbić to dosłownie na chwilę zmieniam pozycję np.kladę na plecki na brzuszek i zaraz od razu do gry i się wtedey odbija.Albo przewieszam sobie przez ramie i wtedy się odbija, bo brzuszek jest uciskany.

Mojej tez sie nie zawsze chce odbic!Stosuje metody Esti ale nie zawsze pomaga.Zreszta nawet jak sie jej odbije to i tak czesto bardzo czkawki dostaje :-) A ulewa jej sie jak za durzo sie nalyka.Nie ma umiaru dziewczyna...Ale jak rozsadnie to jej sie nie ulewa.

Czuje sie spelniona jako matka/zona/kochanka.Jestem niesamowicie szczesliwa!

:-)czesc dziwewczyny.niepiszeczesto bo niemam kompletnie czasu maly marudzi dniami i nocami .prawie wogole niespi i my automatycznie tez:-( karmie tylko piersia pokarmu mam duzo az sie ulewa.napiszcie co ja wlasciwie moge jesc bez obaw ze maluszka bedzie bolal brzuszek.wczoraj bylam z malym u doktorki juz wazy 4200.pozdrawiam wszystkich.kaska
Pumi moj maly niepokazdym posilku sie ulewa i tez mam problem z czkawka.jak ma czkawke to biore go pionowo jak nieprzechodzi to podaje mu piers.

Stosuje metody Esti i Katarzyny i oprocz tego mi pokazala jeszcze pielegniarka inny sposob ale mimo to nie zawsze dziala

Hej, podczytuję chwilami co piszecie, choć nie wiele mam czasu. Kubuś nie chce mi jeść:( wciąż go męczy kaszel, cho od wt bierze antybiotyk bo ma zapalenie oskrzeli;( Kurde, boję się odejść od łóżeczka, żeby nie powtórzyła się ta sama sytuacja co w nocy. A ja sama w domku do 22 z dwójką chorych dzieci bo M w pracy :(
Pożyczylismy inhalator i robię Kubie inhalacje ale baardzo mu się to nei podoba a ja mam wrażenie że chyba ciut pomaga, że oddycha lepiej. :eek:

mama.JPG

reklama
moj kamilek spi z nami w lozku w nocy ,a w lozeczku w dzien.tzn spal bo teraz wcale niespi ani w dzien ani w nocy .juz niewiem co zrobic.niechodzi mi o nas ale ile takie malutkie dziecko moze niespac:szok:goraczki niema ,zalatwia sie normalnie ,ja niejem nic smazonego ,nic slodkiego ,rzadnych cytrusow ,rzadnej kawy ,mocnej herbaty. wiec niewiem czemu jest taki marudny.

Do góry